دزفول-ایرنا- رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: مجوز راه اندازی سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی در این دانشگاه اخذ شد.

سید محمدمهدی صافی روز سه‌شنبه به رسانه‌های دزفول اعلام کرد: دزفول قطب کشاورزی در شمال خوزستان است و راه‌اندازی سرای نوآوری و حمایت از فعالیت‌های فناورانه در حوزه کشاورزی نیاز منطقه است.

وی افزود: ایجاد زمینه مشارکت اساتید، دانشجویان و دانش‌آموختگان در فعالیت‌های فناورانه و کسب درآمد از دانش فنی، فراهم کردن امکان استقرار هسته‌ها و شرکت‌های فناور، ارائه خدمات تخصصی به تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی و درنهایت کارآفرینی و ایجاد بازار محصولات فناورانه از اهداف احداث سرای نوآوری است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: سرای نوآوری، یک نهاد اجتماعی است که از طریق ایجاد شبکه نوآوری شامل آموزش‌های فناوری و خلاقیت، مدارس کسب و کار، مراکز نوآوری و شتاب دهنده‌ها، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی، تحقیقاتی، تجاری‌سازی، حقوقی و مالی با تمرکز بر یک حوزه فناورانه منجر به پیشرفت جامعه می‌شود.
وی افزود: این دانشگاه با وجود بسترهای مناسب علمی، آزمایشگاه‌های تخصصی و بهره‌مندی از اساتید، دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته کشاورزی، هم اکنون با راه‌اندازی سرای نوآوری، مسیر حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم و چهارم و به عبارتی دانشگاه فناور و کارآفرین را با سرعت بیشتری دنبال می‌کند.

صافی راه‌اندازی سرای نوآوری را راهی مهم برای ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه دانست و گفت: سرای نوآوری با ایجاد بستر مناسب برای انجام فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه، فضای تبادل، تعامل و کارآفرینی را به وجود می‌آورد و به انسجام‌دهی روند ایده تا محصول کمک می‌کند.
وی ادامه داد: فعال‌سازی کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تخصصی کشاورزی از جمله آزمایشگاه آنالیز آب و خاک و گیاه، آزمایشگاه همکار غذا و دارو، کلینیک گیاه‌پزشکی و آزمایشگاه کشت بافت و احداث گلخانه با هدف ارائه خدمات تخصصی و تولید محصولات فناورانه ازجمله ریزغده سیب‌زمینی، نشاء سبزی و صیفی، تولید محصولات گلخانه‌ای و گیاهان آپارتمانی، خط تولید و بسته بندی کود و بذر و فرآوری گیاهان دارویی از جمله برنامه‌های سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی واحد دزفول است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اظهارکرد: این سرا از ایده‌های فناورانه و نوآورانه در زمینه‌های کشاورزی استقبال می‌کند و آماده همکاری در این خصوص است.

به گزارش ایرنا دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول از ازدیبهشت سال ۱۳۶۶ تاسیس شد و در حال حاضر، حدود ۱۰ هزار دانشجو در ۱۲۰ رشته کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این واحد دانشگاهی مشغول تحصیل هستند.

سالانه ۹۰ هزار هکتار زمین در دزفول کشت می‌شود که ۶۵ هزار هکتار آن آبی و ۲۵ هزار هکتار، دیم است؛ ۴۳ هزار هکتار از این میزان به کشت گندم اختصاص دارد.

۲۲۰ هکتار گلخانه در دزفول وجود دارد که ۱۸۵ هکتار آن به کاشت گل و گیاه زینتی، تولید نشا و همچنین کشت سبزی و صیفی اختصاص یافته است.

این شهرستان دارای سالم ترین محصولات میوه و صیفی جات کشور بوده و برخی محصولات آن از جمله پرتقال در کشور صاحب نام هستند به همین دلیل ثبت جهانی پرتقال دزفول در فائو (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در دستور کار جهاد کشاورزی دزفول قرار گرفته است.

یک میلیون و ۸۳۸ هزار تن محصولات زراعی، ۷۹ هزار تن محصولات باغی، ‌ چهار هزار و ۳۸۳ تن گوشت قرمز، ۳۳ هزار و ۳۲۳ تن شیر، ۳۱ هزار تن مرغ، یک هزار و ۵۱۰ تن تخم مرغ، یک هزار و ۴۷۸ تن عسل و ۲ هزار و ۱۹۰ تن انواع آبزیان سالانه در دزفول تولید می‌شود.

همچنین سالانه ۱۰۰ هزار تن ذرت دانه‌ای، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن ‌سبزیجات، ۷۳ هزار تن مرکبات، ‌ ۳۰۰ هزارتن چغدرقند، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن علوفه، ‌ ۹۸ میلیون شاخه گل بریده و ۴۳ میلیون پیاز گل مریم در دزفول تولید می‌شود.

کل محصولات تولیدات کشاورزی و دامی شهرستان دزفول سالانه بیش از ۲.۵ میلیون تن است.