به گزارش ایرنا، در سال ۲۰۱۵ میلادی با افزایش بحران هر روزه آب و گرمایش زمین، فائو ( سازمان خواربار کشاورزی ملل متحد) در فراخوانی بین المللی از داشمندان تمام کشورهای عضو در خواست کرد به دنبل جایگزینی مناسب برای گوشت، در میان حشرات باشند که هم پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند و هم به سلامت غذایی مردم دنیا کمک کند.
از کرم میلورم در بسیاری از کشورهای آسیای شرقی و اروپا ورزشکاران و بدنسازان به عنوان یک منبع پروتئین استفاده میکنند، چرا که حاوی بیش از ۴۹ درصد پروتئین است.
بعد از اعلام سازمان غذا و دارو مبنی بر استفاده از حشرات مفید در برنامه غذایی ملل مختلف، میلورم به عنوان غنیترین حشره، تامین کننده پروتئین و فیبر توجه جوامع بشری را بیش از پیش به این حشره جلب کرد.
در جنوب شرق آسیا قرن هاست این حشره از محبوبیت بالایی در بین مردم برخوردار است و در طب چینی بیش از ۲۵ نوع دارو به منظور درمان دردهای مفاصل، بیماریهای پوستی و کبد از آن تولید میشود.
در کشورهای توسعهیافته از بافت آن در تهیه انواع غذاها به خصوص همبرگر میلورم، اسپاگتی میلورم و انواع املت استفاده میشود و در منوی رستورانهای مجلل از غذاهای گران قیمت محسوب میشود.
در صورت استفاده از ۲۵ درصد میلورم در جیره غذایی مرغداریها، علاوه بر افزایش ارزش غذایی گوشت تولیدی، زمان پرورش مرغ برای عرضه به بازار ۱۰ درصد کاهش پیدا میکنند.
همچنین به دلیل وجود اسیدهای آمینه مختلف و پروتئین بالا ، میزان استفاده از آنتی بیوتیکها و داروهای شیمیایی به میزان چشمگیری کاهش پیدا میکند.
بیشترین استفاده از میلورم در بخش آبزیان پرورشی مربوط به کم شدن مدت زمان رشد، افزایش ارزش غذایی ماهی، کم شدن تلفات و همچنین عدم نیاز به خرید آنتی بیوتیک شیمیایی در مزارع تولید است.
در بخش ماهیان زینتی نیز موجب کم شدن تلفات و بینیازی از خرید آنتی بیوتیک ها و افزایش قدرت باروری و افزایش سود تولید میشود.
سوسک میلورم درون ظرفهای مخصوصی که حاوی سبوس گندم، جو و سایر مواد مغذی و معدنی مثل پوست انواع میوه و سبزیجات است پرورش داده میشود.
بعد از اینکه تخمگذاری توسط این سوسک در تاریکی انجام میگیرد تخمها در محیطی کاملا تمیز بر روی بستر سبوس گندم رشد میکنند و بسته به نوع فارم و عوامل محیطی در فارم پرورش دهنده زمان خاصی خارج شده و رشد میکنند در چندین مرحله پوست اندازی میکنند و همینطور چرخه زندگی این حشره رروبه جلو ادامه پیدا میکند تا به سایز آخر لارو میلورم میرسد که تبدیل به شفیره شوند.
علاوه بر غذای پرنده و ماهی، از میلورم برای غذای انواع خزنده همچون مارمولک، لاک پشت، دوزیستان، جوندهها، پرندههای زینتی و پرورشی، ماهیهای پرورشی و آکواریومی، پستانداران کوچک نیز استفاده میشود.
آموزش آشنایی با صنعت میلورم برای اولینبار در استان مرکزی
مرکز فنی و حرفه ای خواهران خمین نیز در راستای مهارتآموزی به بانوان این شهرستان و ایجاد کسب و کار در خانه برای نخستین بار در استان مرکزی اقدام به آموزش تولید این حشره کرد.
رییس مرکز فنی و حرفهای خواهران شهرستان خمین گفت: برای نخستین بار در سطح استان مرکز دوره آموزشی آشنایی با صنعت میلورم برگزار شد.
مریم قاصدی ادامه داد: میلورم کرمی است که تولید میشود و بیشتر در صنعت طیور، شیلات و آبزیان، پزشکی و حتی تغذیه انسان استفاده میشود.
وی افزود: در این دوره ۱۷ نفر از بانوان خمین شرکت کردند که پس از آشنایی با تولید میتوانند کار خود را آغاز کنند چراکه بازار فروش آماده است.
مربی دوره آشنایی با صنعت میلورم مرکز فنی و حرفهای خواهران خمین گفت: در این دوره مولد که یک سوسک خارجی است در داخل بستر تخمگذاری میکند که این بسترسازی به کارآموزان آموزش داده میشود.
امیرعباس شهیدی افزود: حاصل این تخم گذاری کرمی به نام ملورم است که در نهایت خشک و به فروش میرسد.
وی ادامه داد: افراد علاقمند به این کسب و کار میتوانند کار خود را در ۱۲ متر سالن انجام دهند و براساس قرادادی که با تولید کنندگان این کرم بسته می شود وجه التزام خرید وجود دارد و نگرانی برای باازر فروش وجود ندارد.
شهیدی بیان کرد: صنعت میلورم تاکنون برای ۷۰۰ نفر در ایران فرصت اشتغال ایجاد کرده است.
مرکز آموزش فنی و حرفهای خواهران شهرستان خمین با هدف ارایه آموزشهای کوتاه مدت و کاربردی در رشتههای معماری، صنایع دستی، حسابداری، رایانه و صنایع غذایی، توانسته گامهای بلندی برای کاهش بیکاری، افزایش رغبت و انگیزه کسب مهارت در افراد جویای کار این شهرستان بردارد.
خمین در جنوب استان مرکزی با ۱۰۵ هزار نفر جمعیت است.