به گزارش خبرنگار ایرنا، رشیدجعفرپور روز سهشنبه در آئین اختتامیه جشنواره بینالمللی حرکت در دانشگاه گیلان اظهار کرد: هر دانشگاه، دانشکده و گروه علمی میتواند انجمن علمی داشته باشد.
وی با بیان اینکه جشنواره بینالمللی حرکت بزرگترین رویداد علمی دانشجویی دانشگاهای کشور است افزود: این جشنواره به منظور ارزیابی فعالیتهای انجمنهای علمی هر سال برگزار و در نهایت انجمنها، دانشگاهها و فعالیتهای برتر انتخاب و معرفی میشود، تاکنون ۱۷ دوره از این جشنواره برگزار شد که نشانگر دوام و قوام خوب آن است.
قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در هفدهمین جشنواره به میزبانی دانشگاه گیلان بیش از سه هزار اثر از انجمنهای علمی و اتحادیههای علمی دانشجویی کشور از بیش از ۱۰۰ دانشگاه کشور ارسال شد و مورد داوری و ارزیابی بیش از ۷۰ داور قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بیشترین اثر به ترتیب در گروه علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، دامپزشکی، هنر و معماری، علوم ورزشی و تربیت بدنی ارائه شد افزود: انتخاب سکوی برتر ( معرفی انجمن علمی برتر) از جمله ویژگیهای هفدهمین جشنواره بین المللی حرکت نسبت به دوره قبل است.
جعفرپور در ادامه با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین معاونت علمی و فرهنگی وزارت علوم با فناوری اظهار کرد: این تفاهنامه به این منظور منعقد شد تا انجمنهای علمی به سطح فناوری و به زیست بوم پارکهای علم و فناوری ورود کنند و ضمن داشتن دستاورد، زمینه اشغال برای دانشجویان فراهم شود.
لزوم دستیابی دانشگاه به مرجعیت علمی
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این آئین با قدردانی از برگزارکنندگان هفدهمین جشنواره بین لمللی حرکت گفت: دانشگاه به عنوان بزرگترین پایگاه تولید علم در جامعه باید مرجعیت علمی را به دست آورد و در میان جامعه دانشگاهی نمود پیدا کند.
سید احمدرضا خضری اظهار کرد: مرجعیت علمی با شعار و حرف درست نمیشود و به نتیجه نمیرسد، بلکه مهمترین عامل آن تولیدات و محصولات علمی است که از دانشگاه صادر میشود، از سوی استادان و دانشجویان به وجود میآید و گرهای از مشکلات را باز میکند.
وی با اشاره به برگزاری هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت ویژه آثار، فعالیتها و دستاوردهای انجمنها و اتحادیههای علمی دانشجویی کشور اضافه کرد: این جشنواره گام موثر و حرکت بسیار درست برای ارائه دستاوردهای علمی و در نهایت ایجاد پیوند دستاوردها با جامعه، صنعت و بازار است.
خضری با بیان اینکه جشنواره حرکت، پل ارتباطی بین دانشگاه، جامعه، بازار و صنعت است گفت: نواندیشان، دانشجویان و نخبگان در جریان برگزاری این جشنواره فرصت پیدا میکنند تا نخست دستاوردهای علمی را در معرض دیگران و داوری اندیشمندان و کارشناسان قرار دهند و در نهایت دستاورد و محصول به دست آمده از مسیر درست به جامعه ارائه شود.
دانشگاه ها برای حل مشکلات گیلان راه حلهای اثر بخش ارائه دهند
استاندار گیلان نیز در این مراسم با اشاره به نقش مهم انجمنهای علمی در دانشگاهها گفت: استادان، نخبگان و انجمنهای علمی دانشگاهها برای حل مسائل و مشکلات موجود در جامعه راه حل ارائه دهند.
هادی حق شناس اظهار کرد: دانشگاه محل تولید دانش است؛ مهمتر اینکه علم و دانش باید تبدیل به محصول شود و مردم از آن بهرهمند شوند؛ کشورهای صنعتی محصول میفروشند اما دانش به دست آوردن آن را ارائه نمیدهند که نشان از اهمیت علم است.
وی صنعت را حلقه مفقوده دانشگاه دانست و با اشاره به اهمیت ارتباط بین صنعت و دانشگاه اضافه کرد: علم و دانش باید به بخش کشاورزی، صنعت و خدمات راه یابد در غیراینصورت هر سال نسبت به قبل سطح رفاه کاهش مییابد.
نماینده عالی دولت در گیلان به بازدید خود از نمایشگاه آثار و دستاوردهای علمی دانشجویان در جریان برگزاری هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت اشاره کرد و ادامه داد: دستاوردهای دانشجویی باید برای حل مشکلات جامعه کاربرد داشته باشد، این نگاه اهمیت دارد.
وی با اشاره به ۲ مشکل ترافیک و آب در گیلان از دانشجویان انجمنهای علمی دانشگاه گیلان خواست تا برای رفع این ۲ معضل راه حل اثربخش و کارآمد ارائه دهند.
هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت با شعار «حرکت در مسیر پیشرفت و نوآوری» که از یکشنبه گذشته با حضور ۴۰۰ دانشجو از ۱۱۰ دانشگاه دولتی سراسر کشور در دانشگاه گیلان گشایش یافته بود، امروز به کار خود پایان داد.
جشنواره بینالمللی حرکت ویژه آثار، فعالیتها و دستاوردهای انجمنها و اتحادیههای علمی دانشجویی کشور است؛ این جشنواره با تاکید بر هم افزایی، تکثیر ایدههای خلاق و ایجاد انگیره و نشاط در انجمنهای علمی دانشجویی و رویدادی برای رقابت و عرضه دستاوردهای علمی برتر دانشجویان در قالب کارهای علمی و دانشجویی است.
در جریان برگزاری جشنواره بین المللی حرکت در دانشگاه گیلان؛ آثار، فعالیتها و دستاوردهای انجمنها و اتحادیههای علمی دانشجویی کشور به نمایش گذاشته شد.