علی اسماعیلی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این رو هوش مصنوعی میتواند در موضوع ناترازی انرژی کشورمان ورود و مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: موضوع ناترازی انرژی مسالهای شفاف نیست، از این رو تصمیم گیری برای مسوولان سخت شده است. به عنوان مثال، مفهوم ناترازی انرژی از سوی صنعت این است که دچار کمبود گاز هستیم ولی این که این کمبود گاز ناشی از چیست، ناشناخته است و باید مورد بررسی و شناسایی قرار گیرد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به این که ناترازی انرژی از یک سو به رفتار مصرف کننده و از سوی دیگر به اتلاف انرژی از مسیر تولید تا مصرف کننده رخ میدهد اظهار کرد: استفاده از هوش مصنوعی و همچنین بهره مندی از تجهیزات و تولیدات جدید که توسط شرکت های دانش بنیان قابل ایجاد است، در کنترل انرژی بسیار موثر است.
اسماعیلی افزود: مصرف کننده میتواند در نوع و روش مصرف انرژی در ساختمان ها و روش بهینه مصرف خانگی با الگوی مصرف درست و بهره مندی از تجهیزات کاهش مصرف انرژی در داخل منزل به این موضوع یاری رساند همان گونه که دولت با سیاست گذاری و حمایت از مردم استفاده از لامپ های رشته ای را به بهره مندی از لامپ های کم مصرف سوق داد.
وی اضافه کرد: بخش بیشتر اتلاف انرژی از محل تولید تا مصرف کننده رخ میدهد، به عنوان مثال دقت اندازه گیری شمارشگرها، پایین است و باید اصلاح شود و یا نشتی که در مسیر خطوط و لوله انتقال آب و گاز باید بررسی شود.
او با اشاره به توانمندی شرکت های دانش بنیان افزود: این شرکت ها میتوانند رفتار مصرف کنندگان را ارزیابی کنند، همچنین برخی شرکت ها، محصولاتی تولید کرده اند که اتلاف انرژی در مسیر لوله و شیرهای انتقال، باعث کاهش مصرف می شود.