منصور شیشهفروش روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه ۸۰ کیلومتر از لایروبی صورت گرفته مربوط به بستر زایندهرود است، افزود: طبق قانون، شرکت آب منطقهای باید لایروبی مسیر این رودخانه را انجام دهد تا مشکلاتی مانند آبگرفتگی و سیلاب در آن اتفاق نیفتد.
وی با بیان اینکه سه هزار کیلومتر بستر رودخانههای استان زیر پوشش شرکت آب منطقهای اصفهان است، اظهار کرد: طرح مطالعاتی بستر برای حدود ۲ هزار کیلومتر از این مسیر تاکنون اجرا شده است.
شیشهفروش با اشاره به اینکه آزادسازی حریم و بستر رودخانهها به پیشرفت طرح مطالعاتی بستر آنها بهویژه زایندهرود کمک کرده است، اضافه کرد: طرح مطالعاتی برای بیش از یک هزار کیلومتر دیگر از مسیر رودخانه های استان در مرحله دوم ساماندهی آنها پیش بینی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: طرح مطالعاتی بستر در مرحله دوم ساماندهی تاکنون برای ۶۵۰ کیلومتر از مسیر رودخانههای استان با اعتبار سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال انجام شده است.
شیشهفروش افزود: این مرحله در مناطقی مانند نطنز، اصفهان، کوهپایه، جوشقان، کامو، چمطاق، فلاورجان و گلپایگان اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد ۱۰۸ کیلومتر دیواره برای ساماندهی حریم و بستر رودخانههای استان نیز در دستور کار قرار دارد که ۵۰ کیلومتر آن مربوط به زایندهرود است.
وی با بیان اینکه شهرداریها با همکاری آب منطقهای، کار جمعآوری آبهای سطحی را بر عهده دارند، اظهار کرد: این طرح در حدود ۵۰ شهر استان در حال اجراست.
شیشهفروش با اشاره به اینکه دهیاریها نیز مکلف به جمعآوری آبهای سطحی هستند، گفت: به اداره کل راه و شهرسازی استان اعلام شده است که پلهای غیرفنی در بستر رودخانه و مسیر جادهها را اصلاح کنند.
وی بیان داشت: شهرداری اصفهان بیش از ۳۰۰ کیلومتر حریم مادی در اختیار دارد که با هماهنگی با شرکت آب منطقهای، این بستر در حال آمادهسازی، لایروبی و جمعآوری نخاله است.
به گزارش ایرنا، زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی سرچشمه گرفته است، در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.