به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از شبکه اخبار سوریه، کشورهای ضامن روند آستانه در مورد سوریه در بیانیه پایانی بیست و دومین نشست خود که در قزاقستان برگزار شد، از جامعه بینالمللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل خواستند که آتشبس فوری و دائمی و دسترسی بدون مانع مردم غزه به کمکهای بشردوستانه را تضمین کند.
کشورهای شرکت کننده در نشست آستانه با اشاره به اینکه تصرف منابع نفتی در سوریه و تحریمهای یکجانبه بر اوضاع سوریه تأثیر منفی میگذارد، تاکید کردند که نفت و سایر منابع سوریه متعلق به مردم این کشور است.
بر اساس این گزارش، کشورهای ضامن روند آستانه در مورد سوریه توافق کردند که بیست و سومین نشست آنها در نیمه اول سال ۲۰۲۵ برگزار شود.
بیست و دومین نشست آستانه در مورد سوریه دیروز (دوشنبه) به مدت ۲ روز با حضور نمایندگان ترکیه، روسیه و ایران به عنوان کشورهای ضامن در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه قزاقستان، در روز اول این مذاکرات، نشستهای مشورتی دوجانبه و سه جانبه بین هیاتها برگزار شد و روز دوم نیز به برگزاری نشست مشترک و نشست خبری اختصاص داشت.
در بیست و دومین نشست آستانه که برای حل بحران سوریه برگزار شد، موضوعاتی از قبیل اوضاع منطقهای پیرامون سوریه، وضعیت انسانی و تلاش برای دستیابی به راه حل جامع در این کشور، اقدامات اعتمادساز بین طرفین، بازسازی سوریه و شرایط بازگشت آوارگان سوری به کشورشان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کشورهای ضامن روند آستانه در مورد سوریه آخرین بار در روزهای ۲۴ و ۲۵ ژانویه سال جاری در آستانه پایتخت قزاقستان گردهم آمده بودند.
مذاکرات آستانه از بهمن سال ۱۳۹۵ و با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و روسیه و همراهی ترکیه، به منظور حل و فصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به ۶ سال کشتار و آوارگی و ویرانی در این کشور آغاز شد.
در واقع آتش بس فراگیری که از ۱۰ دی سال ۱۳۹۵ (۳۰ دسامبر ۲۰۱۶) با توافق میان دولت سوریه و گروهی از مخالفان مسلح برقرار شد، مقدمهای برای آغاز مذاکرات آستانه بود که طی آن، برای نخستین بار نمایندگان دولت سوریه با نمایندگانی از گروههای مخالف مسلح بهطور مستقیم رایزنی کردند.