تبریز- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: جنگ اقتصادی را باید به صلح اقتصادی تبدیل کنیم و همان طور که حضور در مسابقات بین المللی فوتبال نیازمند تبعیت از قوانین بین المللی فوتبال است، برای حضور در بازارهای جهانی نیز لازم است تا قوانین بین المللی چون اف ای تی اف ( گروه ویژه اقدام مالی ) را رعایت کنیم.

به گزارش ایرنا، یونس ژائله عصر سه شنبه در نشست خبری، با بیان این‌که باید با تفکر علیه بخش خصوصی که از دهه‌های گذشته رواج یافته، مقابله کنیم، گفت: مشکل اساسی اقتصاد کشورمان، کاهش ارزش پول ملی و تولید ناخالص داخلی به خاطر افزایش فرار سرمایه‌ها است و باید در این زمینه تدبیر کنیم.

وی با بیان این‌که ۹۵ درصد اقتصاد استان در دست بخش خصوصی است، افزود: این دستاورد زیر سایه تلاش‌های شبانه روزی بخش خصوصی محقق شده و از صندوق توسعه ملی هیچ بهره‌ای نبرده‌ایم.

وی با بیان این‌که نیازمند جهش در صادرات غیرنفتی هستیم، اظهار کرد: نخست باید از شرکت‌های ضررده دولتی که باعث بروز مشکل در اقتصاد و اقدامات دولت شده‌اند، رهایی یابیم.

موانع تجارت با آفریقا رفع شود

وی افزود: اقتصاد ایران برای بزرگ شدن نیاز به بازار دارد و باید به سمت بازارهای جدیدی مثل آفریقا که نیازمند توسعه و کالا هستند، برویم با این‌که در طول تاریخ همیشه ما را از آفریقا دور کرده اند اما بزرگترین معادن طلا و الماس و زمین‌های کشاورزی دنیا در این قاره وجود دارد.

رئیس اتاق تبریز با بیان این‌که باید موانع مسیر رسیدن به تجارت آفریقا رفع شود، افزود: یکی از این موانع، ۲ نرخی بودن ارز است و جهت صادرات به آفریقا نیازمند لجستیک هستیم و خط کشتیرانی کشور در این راستا باید تقویت یابد و توسعه بازرگانی ایران از این مسیرها ممکن است.

وی با اشاره به ظرفیت کشت فراسرزمینی در آفریقا، گفت: اکنون مدل تجارت در دنیا تغییر کرده و مراکز تجاری در سطح دنیا راه اندازی شده‌اند و بازارها به سمت مراکز تجاری رفته است.

آفریقا دروازه رشد اقتصاد ایران است

رئیس اتاق تبریز با بیان این‌که کالای ایرانی در آفریقا خریدار دارد، اظهار کرد: آفریقا، دروازه رشد اقتصاد ایران است.

وی ادامه داد: دفاتر ۱۲ انجمن مختلف در حوزه خدمات فنی، موادغذایی، لوازم ساختمان، لوازم بهداشتی در آفریقا مستقر شده و برای هر یک، سالن عرضه و نمایش کالا اختصاص می‌یابد و تبریز به عنوان نخستین اتاق بازرگانی اقدام به توسعه تجارت در این قاره می‌کند.

ژائله با اشاره به مشکل ناترازی انرژی در استان، گفت: بزرگترین حرکت اخیر اتاق تبریز در بحث ناترازی انرژی است که در جلسه‌ای با رئیس جمهور مقرر شده است تا تعدادی از شرکت‌های بزرگ احداث بالای ۲۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را تقبل کنند.

وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص جایگاه بیست و هفتمی استان در سرمایه گذاری، گفت: این گزارش جای سوال دارد زیرا گزارش اتاق بازرگانی نشان می‌دهد که استان مقام هفتم در این زمینه را دارد.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز با تاکید بر این‌که شرایط برای سرمایه گذاری در استان فراهم است، افزود: سرمایه گذارانی که به استان می‌آیند، راضی هستند و تنها مشکل، ناترازی برق، گاز و آب است که راهکار آن‌ها نیز احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، اجرای پروژه انتقال آب‌ ارس به تبریز و وصل به شبکه گاز روسیه است.

وی با بیان این‌که اتاق دارای رتبه نخست در بحث آموزش در کشور دارد، گفت: اتاق تبریز در رفع مشکلات، شفاف گویی و ارائه راهکارها و چالش‌های بخش صنعت در ایران حرفی برای گفتن دارد.

نسل جدید رغبتی برای کار ندارد

وی با اشاره به چالش کمبود نیرو در استان، اظهار کرد: واحدهای بسیاری در سطح استان به دنبال نیروی کار هستند زیرا نسل جدید متاسفانه رغبتی برای کار ندارد.

ژائله با بیان این‌که وضعیت دریاچه ارومیه یک مسئله حیاتی است، افزود: جمعیت منطقه در حال افزایش است و رفته رفته نیاز به کشت و مصرف آب افزایش می‌یابد و دریاچه به سمت خشکی و مشکلات زیست محیطی می‌رود که در این راستا پیشنهاد بارورسازی ابرها اجرایی شده است.

وی افزود: بر اساس مصوبه جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال ۱۴۰۲، اداره آب تعدادی دستگاه بارورسازی ابرها را در استان نصب کرد که منجر به افزایش ۱۷ درصدی بارش‌ها شد و اکنون قرار است تا این مکانیسم ارتقا یابد.

وی با اشاره به اینکه بیست و هشتمین دوره همایش صادرات غیرنفتی روز پنجشنبه ۲۴ آبان برگزار می شود، اظهار کرد: ادبیات متفاوتی را در بیست و هشتمین دوره همایش صادرات غیرنفتی دنبال می‌کنیم و مشارکت بخش خصوصی جهت ورود به مباحث اقتصادی را ارتقا خواهیم داد.

وی، صادرات نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار در سالجاری را از دستاوردهای برگزاری همایش صادرات غیرنفتی در دهه‌های اخیر و روند رو به رشد صادرات را نشاندهنده ارتقای کیفیت محصولات، بهره مندی از ظرفیت‌های صادراتی و برخی سیاستگذاری‌ها عنوان کرد.

مسعود بنابیان، عضو اتاق بازرگانی تبریز نیز در خصوص مشکلات سرمایه گذاری در استان، اظهار کرد: با ۱۲ سرمایه گذار بومی که از استان رفته‌اند، صحبت کردم که فصل مشترک مشکلات آن‌ها، فضای فرهنگی حاکم در استان است و این فضا را باید رسانه‌ها اصلاح کنند.

رضا جعفری، دیگر عضو اتاق بازرگانی تبریز نیز از راه اندازی مرکز شتاب در اتاق تبریز خبر داد و گفت: این مرکز، راهنمای سرمایه گذاران حتی برای کسب و کارهای کوچک می‌شود.

وی در خصوص ماحصل سفر هیات‌های تجاری استان به کشورهای دیگر، اظهار کرد: صادرات استان به روسیه بعد از سفر هیات تجاری، بیش از ۱۱۰ درصد و صادرات استان به ارمنستان بعد از سفر هیات تجاری بیش از ۲۲ درصد افزایش یافته است.

جعفر محرم پور، دیگر عضو اتاق بازرگانی تبریز گفت: در بیست هشتمین همایش توسعه صادرات غیرنفتی، ۲ سند تاریخی مربوط به پیشینه اتاق تبریز رونمایی می‌شود.

وی افزود: سند دیوان خانه مجلس تجاری تبریز در سال ۱۲۳۷ و سند اتاق تجارت در سال ۱۲۸۹ همزمان رونمایی می‌شوند.