بجنورد-ایرنا- توسعه شرکت‌های دانش بنیان، فناور و نوآور با آغاز دولت چهاردهم در اولویت کار مسوولان خراسان شمالی قرار گرفت و در نیمه نخست سالجاری با رشد ۳۸ درصدی فروش به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدود هفت هزار میلیارد ریال درآمد برای استان به ارمغان آوردند.

به گزارش ایرنا، شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید و اشتغال نقشی غیرقابل انکار داشته و در صورتی که مسیر فعالیت این شرکت‌ها هموار شود، خلاهای موجود در حوزه تولید کشور را پر می کنند.

لزوم توجه به این واحدها و گسترش و رفع مشکلات آنها از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم در دستور کار مسوولان استانی قرار گرفت و در این مدت ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به این واحدهای فناور پرداخت شد که توانست گام موثری در راستای توسعه تولیدو اشتغالزایی بردارد.

خراسان شمالی به رغم سابقه کم شرکت‌های دانش بنیان پیشرو در صادرات این محصولات است و این کانون‌های نوپا نقش بسیار مهمی در اقتصاد استان ایفا کرده اند.

فعالیت ۱۴۲ شرکت دانش بنیان، فناور و نوآور استان در بخش‌های مختلف، گامی بزرگ در راستای تولید و ایجاد اشتغال این خطه برداشته‌اند و واحدهای فناور استان در ۶ ماه سال جاری ۵۰۹ هزار و ۶۸۶ دلار محصول صادر و بیش از ۶ هزار و ۹۹۵ میلیارد ریال فروش و درآمد داشتند.

تعداد اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت‌ها در این مدت یکهزار و ۵۹۱ نفر بود که نوید توسعه و آبادانی استان است.

افزایش ۳۸ درصدی فروش دانش بنیان‌ها

رییس پارک علم و فناوری خراسان‌شمالی در خصوص میزان فروش شرکت‌های دانش بنیان، فناور و نوآور در سال جاری گفت: واحدهای فناور استان در ۶ ماه سال جاری بیش از ۶ هزار و ۹۹۵ میلیارد ریال فروش و درآمد داشته اند.

واحدهای فناور استان در ۶ ماه سال جاری بیش از ۶ هزار و ۹۹۵ میلیارد ریال فروش و درآمد داشتند

محمدرضا قربانی تصریح کرد: میزان فروش محصولات شرکت های دانش بنیان در همسنجی با سال گذشته ۳۸ درصد افزایش را نشان می دهد.

وی افزایش توان و تعداد شرکت های تجاری سازی شده پارک را مهمترین دلایل رشد فروش واحدهای فناور دانست و تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه و رونق کسب و کارها باید مورد حمایت قرار گیرند. ‌

رییس پارک علم و فناوری خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: بیشترین تولیدات شرکت های دانش بنیان، فناور و نوآور استان در زمینه های کشاورزی، بیولوژیک و صنایع غذایی، الکترونیک، مکانیک، قطعات و ماشین‌آلات، فناوری اطلاعات، ارتباطات و نرم‌افزار و هنر، صنایع دستی و صنایع خلاق است.

بیشتر بخوانید:

رشد صادرات دانش‌بنیان‌های خراسان‌شمالی نوید توسعه و آبادانی

شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان‌شمالی بر روی ریل توسعه

صادرات حدود ۵۱۰ هزار دلاری دانش‌بنیان‌ها

وی اضافه کرد: شرکت‌های دانش بنیان، فناور و نوآور استان خراسان شمالی ۵۰۹ هزار و ۶۸۶ دلار محصول در نیمه نخست امسال صادر کردند.

محصولات دانش بنیان استان بیشتر به کشورهای عراق، ترکمنستان، گرجستان، آذربایجان، روسیه و قزاقستان صادر شد

رییس پارک علم و فناوری خراسان‌شمالی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان، فناور و نوآور استان نسبت به مدت مشابه ۱۴۰۲ کاهش صادرات داشته اند تصریح کرد: افزایش قیمت مواد اولیه به دلیل تغییر نرخ ارز پایه از نیمایی به سنایی و کاهش قدرت رقابت با رقبای خارجی مثل کشورهای ترکیه و روسیه از دیگر دلایل کاهش صادرات در سال جاری است.

وی افزود: همچنین این واحدها در ۶ ماهه اول امسال مشغول به تحویل سفارش های سال گذشته بودند و سفارش های جدید در ۶ ماهه دوم تحویل خواهند داد تا جریان درآمدی از صادرات تا پایان سال داشته باشند.

قربانی، پودر آلفا آلومینا و شمش منیزیم، تولید بلوک هوادار اتوکلاو شده و عسل را بیشترین محصولات صادراتی عنوان کرد و گفت: این محصولات به کشورهای هدف از جمله عراق، ترکمنستان، گرجستان، آذربایجان، روسیه و قزاقستان صادر شد.

بیشتر بخوانید:

دانش بنیان های خراسان شمالی ۳۰۰ هزار دلار محصول صادر کردند

شرکت‌های فناور خراسان‌شمالی یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار صادرات داشتند

اشتغالزایی بیش از ۵۹۱ نفر

معاون فناوری پارک علم و فناوری خراسان شمالی نیز بر حمایت از شرکت های دانش بنیان، فناور و نوآور تاکید کرد و گفت: تعداد اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت‌ها در سال جاری را یکهزار و ۵۹۱ نفر عنوان کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان، فناور و نوآور برای یکهزار و ۱۱۱ نفر نیروی در سال ۱۴۰۱ و یکهزار و ۴۴۷ در سال ۱۴۰۲ اشتغال داشتند.

۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از ابتدای سالجاری تاکنون به دانش بنیان های خراسان شمالی پرداخت شد

مصطفی مرتضوی با بیان اینکه روند ایجاد اشتغال شرکت های دانش بنیان استان در سال‌های اخیر افزایشی است تصریح کرد: ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از ابتدای سالجاری تاکنون به این واحدها پرداخت شده است.

وی یادآور شد: پارک شرکت‌های دانش بنیان را تا جایی مورد حمایت قرار می دهد که قادر به تولید و فعالیت باشند و بعد از این مرحله از مجموعه خارج خواهند شد.

معاون فناوری پارک علم و فناوری خراسان شمالی، مسایل و مشکلات پیش روی دانش بنیان های استان را تشریح کرد و گفت: پایین بودن نرخ تسهیلات و حمایت‌های بلاعوض، عدم مشارکت دولتی در پذیرفتن ریسک‌های تولید دانش‌بنیان، عدم معرفی مداوم و حرفه‌ای محصولات دانش‌بنیان استان، عدم همکاری صنایع در بهره‌برداری از ظرفیت‌های متعدد شرکت‌های دانش‌بنیان و انعقاد قراردادهای همکاری، عدم تخصیص و اعطای تسهیلات در کوتاه مدت با توجه به رشد سریع تورم جهت تامین تجهیزات و مواد اولیه از جمله مشکلات این تولیدکنندگان است.

بیشتر بخوانید:

استاندار خراسان‌شمالی: دستگاه‌ها از ظرفیت دانش بنیان‌ها استفاده کنند

یکهزار طرح اشتغالزایی بنیاد علوی به بانک‌های خراسان‌شمالی معرفی شد

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.

سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.