در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
نخستین جایزه زنان فعال محیطزیست کشورهای بریکس برگزار میشود
نخستین مسابقه بینالمللی پروژههای زنانه در حوزه اکولوژی «آینده سبز» کشورهای بریکس در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵ میلادی در روسیه برگزار می شود.
به گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، نخستین مسابقه بینالمللی پروژههای زنانه در حوزه اکولوژی «آینده سبز» کشورهای بریکس در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵ میلادی در روسیه برگزار و در آن به بانوان برگزیده جوایزی اعطا خواهد شد.
از زنان فعال در حوزه محیط زیست با داشتن تجارب کافی در زمینه اکولوژی خواسته شده است تا با ارایه پیشینه مهارتی خود و تکمیل فرم پیوست تا تاریخ ۲۵ آذرماه آن را به واحد بین الملل سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده و در این مسابقه حضور داشته باشند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
برگزیدگان جشنواره خوارزمی در کنکور سراسری از امتیاز برخوردار میشوند
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: برگزیدگان جشنواره خوارزمی امتیازات خوبی در کنکور سراسری و ورود به دانشگاهها دارند همچنین میتوانند از امتیاز ورود به دانشگاه فرهنگیان نیز برخوردار شوند.
الهام یاوری در حاشیه بیست و ششمین جشنواره جوان خوارزمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اکنون جشنواره جوان خوارزمی در مرحله دانشآموزی است و دانشآموزان خوب با شناسایی مسائل کاربردی کشور و با داشتن توانمندیهای علمی، راه حلهای مبتکرانه ارائه میدهند.
وی افزود: در حوزههای هنر و ادبیات هم خلاقیتهای بسیار ارزشمندی در جشنواره وجود دارد و در واقع جشنواره مسیری برای دانشآموزانی است که میخواهند پژوهش را به خوبی فراگیرند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بهروز آذر: رسیدگی به لایحه حمایت از زنان تسریع شود
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: از ابتدای دولت چهاردهم، پیگیر لایحه تامین امنیت زنان هستیم و از مجلس می خواهیم آن را در دستور کار رسیدگی قرار دهد.
زهرا بهروز آذر در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با تسلیت فوت نابهنگام خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از روز اول دولت، پیگیری لایحه تامین امنیت زنان را در دستور کار قرار داده ایم و درخواست تسریع آن را داده ایم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه بار دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهش میکنیم که این لایحه را بنا به درخواستی که دولت داشته و بار دیگر در ماه گذشته پیگیری کرده، در دستور کار قرار دهند، گفت: از نمایندگان مجلس میخواهیم با فوریت این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تصویب پیش پرداخت خرید واگنهای مترو برای ٩ کلانشهر/٧٠ درصد ناوگان شهری فرسوده است
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به تصویب پیش پرداخت خرید واگنهای مترو برای ٩ کلانشهر، گفت. این پیش پرداخت بهزودی انجام میشود.
مسعود نصرتی در آیین رونمایی و آغاز واگذاری ۵٠٠٠ دستگاه خودرو fmc ۵۱۱ به ناوگان تاکسیرانی شهری کشور، افزود: با تاکید وزیر کشور پیش پرداخت خرید واگن مترو، برای ٩ کلانشهر در کارگروه ویژه تصویب شده است.
وی با اشاره به رونمایی ١٠٠ دستگاه از این خودروها، اظهار داشت: ٣١٣ هزار تاکسی در کشور وجود دارد که ٢٠۵ هزار دستگاه فرسوده است همچنین از مجموع ١۴٠ هزار تاکسی در کلانشهرها هم ۶٠ درصد آنها فرسوده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
وزیر بهداشت: هرچه مصرف مازوت کم شود، به نفع بخش سلامت است
وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف مازوت در بروز بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای ریوی و ابتلا به انواع سرطانها نقش دارد و مصرف مازوت هرچه کم شود به نفع بخش سلامت است.
محمدرضا ظفرقندی در نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران تاکید کرد: به طور قطع هرچه بتوانیم از مصرف مازوت جلوگیری کنیم در حوزه سلامت از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری خواهد شد.
وی در پاسخ به وضعیت پیگیری قتل پزشک یاسوجی گفت: از لحظه وقوع قتل، پیگیریها آغاز شد. این اتفاق، اتفاقی بد، غمناک و متاسف کننده است که همکار خدومی که سالها در یاسوج خدمت میکرد و از شاهرود آمده بود دچار چنین حادثهای شود. این پزشک قلب به اذعان مردم، پزشکی دلسوز و خوب بوده است که در حادثهای تاسف بار به قتل رسید.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد تصادفات ناشی از فرهنگ رانندگی است
رئیس قطب ترومای کشور با بیان اینکه حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد تصادفات ناشی از فرهنگ رانندگی است، گفت: باید بحث آموزش و پژوهش در این زمینه جدی گرفته شود، زیرا خسارت ناشی از تروما و تصادفات زیاد است و این از ضعفهای فرهنگ رانندگی در کشور محسوب میشود.
مسعود خاتمی در چهارمین کنگره تروما که در مرکز همایش های رازی برگزار شد، با بیان اینکه تروما در کنار بیماری های مادرزادی و عفونی شیوع زیادی دارد، افزود: در ایران به دلایل دست ساز که انسان ها دخالت دارند و حوادث غیرمترقبه تروما رو به افزایش است.
وی ادامه داد: باید بحث آموزش و پژوهش در قطب ها جدی گرفته شود، زیرا خسارت ناشی از تروما و تصادفات زیاد است و این از ضعفهای ما است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی؛ وعدهای که محقق شد
قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی که با هدف کمک به معیشت بازنشستگان در برنامه توسعه هفتم دیده شده است، با وجود دشواریها در مسیر تامین منابع، در دولت چهاردهم به ثمر نشست.
قانون برنامه هفتم پیشرفت از خرداد امسال و در واپسین روزهای عمر دولت سیزدهم ابلاغ شد و در حقیقت دولت چهاردهم که با شعار اجرای سیاست های کلی نظام و برنامههای هفتم روی کار آمده بود، اجرای آن را عهده دار شد.
یکی از بخشهای مهم این قانون، به بند الحاقی ماده ۲۹ یعنی متناسب سازی حقوق بازنشستگان اختصاص دارد و از آنجا که شخص رئیس جمهور توجه به عدالت اجتماعی را در دستور کار خود و سیاست های دولت چهاردهم قرار داده است، از همان روزهای ابتدایی دولت، نحوه اجرای این بخش از قانون بخصوص درباره بازنشستگان تامین اجتماعی در دستور کار دستگاههای اجرایی مرتبط اعم از سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تامین سلامت و بهداشت زنان و خانواده نیازمند سیاستگذاری است
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بر ضرورت سیاستگذاری جامع و پایدار در حوزههای مربوط به سلامت و بهداشت زنان و خانواده تأکید کرد و گفت: عزم دولت چهاردهم برای تحقق این هدف جدی است.
زهرا بهروز آذر در نخستین جلسه کارگروه سلامت، بهداشت و جمعیت بر لزوم توجه ویژه دولت چهاردهم به مسائل زنان و خانواده تاکید کرد و از عزم این دولت برای پیگیری موضوعات زنان با همکاری نزدیک نهادها و سازمانهای مربوطه خبر داد.
وی اظهار داشت: این کارگروه با بهرهگیری از تخصص اعضایی شامل اساتید و متخصصان در حوزههای بهداشت، سلامت، جامعهشناسی، حقوق زنان و خانواده، روانشناسی و بهداشت باروری، به شناسایی چالشها و خلاءهای موجود این حوزه خواهد پرداخت. همچنین، تلاش این کارگروه در تدوین سیاستهای اجرایی و هماهنگی در زمینههای سلامت، بهداشت و جمعیت خواهد بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کشورها باید به طور برابر از فناوریهای روز دنیا برای مقابله با تغییر اقلیم بهرهمند شوند
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: کشورها باید به طور برابر به فناوریها، دانش، سرمایهگذاری و انرژی هستهای دسترسی داشته باشند تا سهم انرژیهای پاک و تجدیدپذیر را برای تحقق این هدف افزایش دهند، از این رو، تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه نباید مانع تلاشهای کشورهای عضو کنوانسیون تغییر اقلیم در این مسیر شود.
شینا انصاری در اجلاس سالانه کنفرانس تغییر اقلیم در باکو افزود: تحریمهای یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشورهای عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود میکند، تا زمانی که این تحریمها بهطور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیستمحیطی کنوانسیون تغییر اقلیم ناعادلانه و غیرمنطقی است، از این رو از تمامی کشورهای عضو میخواهم این اقدامات سیاسی را محکوم کرده و برای رفع این محدودیتها اقدام کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
توضیح قاضی پرونده پالیزدار درباره چرایی طرح ادعاهای جدید
قاضی پرونده عباس پالیزدار از اعضای اسبق کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از قوه قضاییه با اشاره به برگزاری ۱۰ جلسه دادگاه برای این پرونده گفت: پالیزدار به دنبال مطرح شدن است و قصد دارد از رانت استفاده کند و از افراد باج بگیرد.
سیامک مدیرخراسانی اظهارداشت: وقتی خودم را به عنوان قاضی پرونده پالیزدار معرفی کردم و کارت شناسایی ارائه دادم من را به اتاق وی راه دادند. مشاهده کردم که حال وی خوب است و در حال خوش و بش با خانواده است. سرپرستار بیمارستان من را به پالیزدار معرفی کرد که در همان لحظه پالیزدار خودش را روی تخت انداخت و با آه و ناله طوری وانمود کرد که انگار اصلا حالش خوب نیست.
وی با اشاره به ادعاهای اخیر پالیزدار گفت: پالیزدار در مصاحبه اخیر خود گفته است که مرحوم آیت الله یزدی حدود ۲ تا ۳ هزار هکتار زمین جنگلی را تصرف کرده، اما در دادگاه میگفت ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار را تصاحب کرده است. وی حرفهایش را در دادگاه چند بار تغییر داده بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ثبت حدود ۲۴ هزار مبتلا به ایدز در کشور/تشخیص محرمانه و خدمات رایگان به بیماران
عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی با اشاره به ثبت حدود ۲۴ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور گفت: اقدام وزارت بهداشت برای اجرای پویش ملی «من هم آزمایش اچ آی وی میدهم» در جهت شناسایی مبتلایان و آغاز روند درمان ایدز مثبت و موثر است.
مینو محرز در گفتوگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: بر اساس آمارهای موجود، ۲۴ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده و از این تعداد ۱۹ هزار نفر تحت درمان بوده که ۹۳ درصد آنها پاسخ مثبت به درمان داشتهاند.
وی با هشدار به اینکه سن ابتلا به ایدز در کشور کاهش یافته است، اظهار داشت: تماس جنسی نامطمئن از مهمترین دلایل ابتلا به اچ آی وی مثبت بوده و متاسفانه رفتارهای جنسی کنترل نشده به دلیل مصرف مواد روانگردان در میان نوجوانان و جوانان زیاد شده که ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تلاش مرکز ملی تحقیقات حلال برای تشخیص سریع متانول
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو از تلاش برای توسعه روشهای تشخیص سریع متانول در مشروبات الکلی خبر داد و تأکید کرد که این روشها میتوانند نقش مهمی در پیشگیری از پیامدهای جبرانناپذیر مسمومیت ایفا کنند.
حسین رستگار با اشاره به مسمومیتهای مرگبار ناشی از آلودگی مشروبات به متانول، افزود: علائم اولیه مسمومیت با متانول شباهت زیادی به نشانههای مصرف الکل معمولی دارد. این علائم شامل سرگیجه، سردرد، و تاری دید است، اما برخلاف مسمومیت معمولی، مسمومیت متانولی میتواند به سرعت به عوارض جبرانناپذیر و مرگ منجر شود.
وی تأکید کرد که تشخیص این مسمومیت برای افراد غیرمتخصص دشوار بوده و به همین دلیل این افراد معمولاً دیر به مراکز درمانی مراجعه میکنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
هزار زندانی افغانستانی به کشور خود بازگردانده میشوند
معاون امور بینالملل و حقوق بشر وزیر دادگستری و رئیس کمیته انتقال محکومان از بازگرداندن هزار زندانی افغانستانی ظرف ۲ ماه آینده به کشور متبوع خود خبر داد.
عسکر جلالیان در حالی که برای مذاکره با همتای افغانستانی خود عازم کابل بود؛ در گفتوگو با خبرنگار قضایی ایرنا اظهار داشت: موافقتنامه انتقال محکومان با افغانستان در سال ۱۳۸۵ منعقد شده است و هیات حاکمه جدید افغانستان نیز به این توافقنامه رسمی، پایبند و مقید است و اکنون عازم کابل هستم تا مذاکرهای درخصوص انتقال زندانیان افغانستانی در تهران و انتقال زندانیان ایرانی در افغانستان داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: روابط جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در حوزههای مختلف رابطه خوبی است و دو ملت، همزبان با اشتراکات بسیار هستند و شاید بسیاری از بدخواهان علاقه نداشته باشند که ارتباط ایران با همسایگانش گسترده و عمیق باشد ولی دو ملت رابطه عمیقی با یکدیگر دارند و باید تلاش کنیم تا این روابط صمیمانه دو ملت پابرجا بماند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آلودگی هوا سرطانزا و دومین عامل مرگ زودرس/ذرات معلق در کمین نوزادان
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آلودگی هوا را سرطانزا و دومین عامل مرگ زودرس انسانها میداند و میگوید: تولد نوزادان زودرس یا با وزن کم، مرگهای زودرس، عفونتهای تنفسی و کاهش ضریب هوشی از عوارض مواجهه کودکان، نوزادان و مادران باردار با هوای آلوده است.
مازوت سوزی و آلودگیهای شدید ناشی از آن از معضلاتی است که همیشه در فصل سرما گریبان مردم برخی شهرهای بزرگ را میگیرد اما مسعود پزشکیان رئیس جمهور، امسال در اقدامی متفاوت دستور توقف مازوت سوزی را در نیروگاههای تولید برق کرج، اصفهان و اراک صادر کرد.
این اقدام با استقبال فعالان محیط زیست رو به رو شد و البته واکنشها به این موضوع متعدد بود؛ از برخی مخالفتهای ناشی از سیاسیکاریها که بگذریم، بعضی مخالفان، تصمیم دولت مبنی بر توقف مازوت سازی و قطع برق برنامهریزی شده در کشور را باعث ضربه به اقتصاد کشور میدانند. موافقان اما به دلایل پزشکی مازوت سوزی را برای سلامت مردم بسیار مضر و خطرناک میدانند و قطعیهای برق ناگزیر از آن را به قیمت حفظ سلامتی مردم میپذیرند.ادامه این خبر را اینجا بخوانید.
توزیع مستمر شیرخشک در بازار/ تامین «آپتامیل» در دست پیگیری است
مدیرکل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از توزیع مستمر انواع شیرخشک در بازار خبر داد و افزود: برای تامین تقاضای بالای نشان تجاری آپتامیل، اقدامات لازم در حال انجام است.
علیرضا رستمی اظهارداشت: بر اساس آمار سامانهها، بهطور کلی دشواری جدی در تامین شیرخشک در کشور وجود ندارد اما دسترسی به برند آپتامیل به دلیل برخی محدودیتها و تقاضای بالا با چالشهایی همراه است.
وی درباره وضعیت دسترسی به شیرخشک در بازار بیان کرد: انواع برندهای دیگر شیرخشک رگولار و شیرخشک برای برای نوزادان با نیازهای خاص در بازار داخلی تولید و توزیع میشوند. بنابراین، دشواری عمومی در تامین شیرخشک نداریم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.