به گزارش خبرنگار ایرنا، روح الله حسنی روز چهارشنبه در دومین همایش ملی و جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری در زنجان، افزود: نژاد گوسفند افشاری پایه مناسبی برای کار اصلاحی در زمینه بهبود سرعت رشد، چند قلوزایی، راندمان لاشه و تولید مثل خارج از فصل است.
حسنی گفت: در استان زنجان که خاستگاه اصلی این نژاد بوده، فعالیت های خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: عملیات اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان از دهه ۸۰ آغاز و زحمات زیادی برای به ثمر رساندن آن توسط بخش دولتی، خصوصی و دانشگاهی کشیده شد.
حسنی ادامه داد: نتیجه این تلاش ها در جهت تثبیت ژن چند قلوزایی در قالب جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری دنبال می شود.
وی خاطرنشان کرد: استان زنجان به واسطه فعالیت بخش خصوصی و دانشگاهی آماده است در تثبیت این ژن در سایر استان ها نقش آفرینی کند چرا که با گسترش فعالیت های اصلاح نژادی مشکلات کشور در حوزه تولید گوشت قرمز نیز بر طرف می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این همایش، گفت: گوسفند افشاری در وسعتی قریب به ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع در بین استان های زنجان و قسمتی از استانهای آذربایجان غربی و شرقی و کردستان پراکنده است.
محمدعلی صادقی افزود: در راستای دومین جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری بیش از ۸۰۰ راس قوچ در داخل استان زنجان و در بیش از ۵۵۰ گله و بیش از ۳۰ راس قوچ در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، خراسان رضوی و لرستان مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در نهایت پس از ارزیابی انجام شده حدود ۶۰ راس قوچ برتر برای حضور در مرحله نهایی جشنواره انتخاب شدند.
دومین همایش ملی و جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری با هدف ارتقای دانش و فناوری در زمینه پرورش و بهبود تولیدات گوسفند افشاری همچنین ترویج و گسترش دامداری نوین و انتخاب دام های تاپ ژنتیکی و فنوتیپی با حضور مسوولان، اساتید و پژوهشگران دانشگاه، اتحادیه های بخش دام، انجمن نژادی گوسفند افشاری و دامداران در زنجان در حال برگزاری است.