ساری- ایرنا- مدیر کل صنعت، معدن و تجارت مازندران با اظهار این که در هفت ماهه امسال ۲ هزار و ۳۵۷ مورد تخلف خبازان ثبت و به تعزیرات حکومتی استان معرفی شدند، گفت: ۷۱۲ مورد برابر با ۳۰ درصد تخلفات مربوط به کم فروشی در چانه وزن خمیر آرد بوده است.

به گزارش ایرنا، نادعلی کهنسال روز چهارشنبه در کارگروه آرد و نان مازندران، افزود: طی سال جاری همچنین ۶۴۰ مورد تخلف عدم رعایت زمان ساعت پخت برابر با ۲۷ درصد و ۴۶۳ مورد تخلف گران فروشی برابر با ۲۰ درصد در تعزیرات به ثبت رسیده است.

وی به اجرای طرح دوگانه سوز شدن واحد های نانوایی به عنوان یک ضرورت و پدافند غیر عامل در مازندران اشاره کرد و گفت: تا کنون از بین حدود پنج هزار واحد خبازی فعال استان، حدود سه هزار واحد دو گانه سوز شدند.

این مقام مسوول، به کمبود نقدینگی خبازان و افزایش قیمت موتور برق در مازندران اشاره کرد و گفت: طبق اعلام اتحادیه خبازان استان، حداقل سرمایه گذاری برای در اختیار گرفتن موتور برقی که بتوان دستگاه خمیر گیر و روشنایی واحد نانوایی را راه اندازی کرد، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت مازندران بر لزوم تامین و پرداخت تسهیلات بانکی به خبازان استان تاکید کرد و در عین حال از آمادگی برای عقد قرارداد خبازان با شرکت های تولیدی موتور برق در داخل استان خبر داد.

کهنسال با اظهار این که، حدود سه هزار واحد خبازی استان مازندران دو گانه سوز شدند، گفت: بررسی ها نشان می دهد که حتی ۱۵۰ واحد نانوایی استان سه گانه سوز هم هستند.

پایش و نظارت بر خط نانوایی‌های مازندران

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران از راه اندازی سامانه پایش و نظارت برخط تمامی واحد های نانوایی های استان خبر داد و گفت: این سامانه تا یک ماهه آینده در دسترس تمامی فرمانداران شهرستان ها قرار خواهد گرفت.

عباسعلی وفایی نژاد در کارگروه آرد و نان مازندران با توزیع این که در این سامانه علاوه بر کنترل تراکنش، زمان و ساعت پخت، فعال بودن و یا نبودن و موقعیت جغرافیایی واحد ها قابل رصد و در دسترس مسوولان ناظر است، ادامه داد :‌ مشخصات و چگونگی فعالیت هر واحد نانوایی در این سامانه به روز شده است.

ذخیره سازی حدود ۱۵۰ هزار تنی گندم در مازندران

وفایی نژاد با بیان این که اداره کل عله و خدمات استان مازندران طی ۲ سال گذشته به طرح های پدافند غیر عامل در همه مراحل ذخیره و توزیع گندم و آرد و واحد های خبازی اهتمام جدی کرده است، گفت: حمل کالاهای اساسی از طریق دریا اجرایی شده است.

وی دو گانه سوز شدن نانوایی ها و تامین سوخت دوم نیز با سرعت درحال انجام است، ادامه داد:‌ طی هفت ماه امسال ۳۴ هزار تن گندم وارداتی به سیلو و انبارهای ذخیره استان منتقل شد و ۱۸۳ هزار تن گندم نیز از هفت استان های کشور وارد این خطه شده است.

این مقام مسوول، با اظهار این که اکنون ذخیره گندم در مازندران به ۱۴۷ هزار تن رسیده است، تصریح کرد: از آن جایی که فقط ۲۰ درصد گندم مورد نیاز تولیدی استان است، بنابراین توجه به کیفیت گندم های وارداتی بسیار مهم و اساسی است.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران از قطعی شدن واردات ۳۰ هزار تن گندم کیفی گلستان خبر داد و اظهار کرد: در سال جاری ۲۳۲ هزار تن گندم مصرف شده که سه هزار تن بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

وی با تاکید بر این که همه تلاش این است تا مدیریت واردات گندم، توزیع آرد و پخت کیفی نان در مازندران عملیاتی شود، گفت: در سال جاری مشکل عدم تامین آرد نانوایی در مازندران گزارش نشده است و امسال ۳۵۰ هزار کیسه آرد مناسبتی نیز توزیع و مصرف شده است.

وفایی نژاد با ذکر این نکته که طبق بررسی ها صورت گرفته اکنون دولت حدود ۳۰ برابر قیمت نان یارانه برای مصرف کننده پرداخت می کند، ادامه داد:‌ به همین دلیل علاوه بر نظارت همه جانبه و دائمی از هر گونه تخلف واحدهای خبازی چشم پوشی نخواهد شد و برخورد جدی صورت می گیرد.