به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای یورونیوز نوشت: بازگشت ترامپ به کاخ سفید با توجه به نظرسنجی هایی که از رقابت تنگاتنگ و هرگونه نتیجه احتمالی ناشی از آن حکایت داشت، برای بروکسل چندان عجیب نبود.
این رسانه با اشاره به رویکرد ترامپ به عنوان کسی که از سازوکار چندملیتی بیزار است و در شرایط کنونی که جهان با جنگ های وحشیانه مواجه است، نوشت: اتحادیه اروپا برای عبور از چنین شرایط دشواری ممکن است به اقدامات مختلفی برای مواجهه با کاخ سفید ترامپ متوسل شود.
مذاکره
یورو نیوز نوشت: با وجود تجربه تلخ اتحادیه اروپا از اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، این اتحادیه قصد دارد فرصت جدیدی به رئیس جمهوری آمریکا بدهد. دلیل این امر بدیهی است: آمریکا آنقدر بزرگ و مهم است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. مهمتر از همه، این که دیرینه ترین متحد اروپا و تامین کننده اصلی امنیت آن است.
نیکوس کریستودولیدس رئیس جمهوری قبرس، در نشست بوداپست در این زمینه گفت: اتحادیه اروپا به ایالات متحده نیاز دارد و تنها از طریق افزایش همکاری می توانیم با چالش های مشترک روبرو شویم.
لوک فریدن، نخست وزیر لوکزامبورگ نیز در یادداشت مشابهی از اتحادیه اروپا خواست تا بدون دست کشیدن از اصول خود، یک «مشارکت دوستانه» ایجاد کند. وی همچنین خواستار اعتدال در این مناظره شد، زیرا دستور کار خارجی ترامپ همچنان نامعلوم است.
فریدن گفت: اکنون باید ببینیم که رئیس جمهوری ترامپ، پس از اینکه رسما کار خود را آغاز می کند، دقیقاً چه خواهد کرد، آیا همه چیزهایی را که در طول مبارزات انتخاباتی گفته است، اعمال خواهد کرد. هنوز بسیاری از آنها هنوز بسیار مبهم هستند. پس بیایید با او صحبت کنیم، به او گوش دهیم و سپس یک پاسخ جمعی قوی اروپای را انتخاب کنیم.
معامله
این تارنمای اروپایی نوشت: بروکسل و دیگر پایتخت های اروپای به خوبی از رویکرد معامله جویانه ترامپ در دیپلماسی آگاه هستند.
مخالفت مت فریدریکسون نخست وزیر دانمارک با پیشنهاد ترامپ برای خریدن گریلند و «مضحک» خواندن آن، در صدر عناوین خبری در سال ۲۰۱۹ قرارگرفت. اما اکنون دو طرف قصد دارند بار دیگر با یکدیگر همکاری کنند.
فریدریکسون در بوداپست گفت: ما باید آمریکایی ها را متقاعد کنیم مهم نیست درباره چه چیزی صحبت می کنیم اما ما به درگیری نیاز نداریم.
تجارت موضوع اصلی هر گونه درگیری بین دو طرف آتلانتیک خواهد بود.
ترامپ بارها اعلام کرده که تعرفه های ۱۰ درصدی را بر کالاهای وارداتی به کشورش اعمال خواهد کرد. این تصمیم در صورتی که عملی شود باعث ویرانی گسترده در سراسر اتحادیه اروپا خواهد شد که به عنوان یک نیروگاه صادراتی بشدت به تجارت جهانی برای رشد اقتصادی و جبران تقاضای داخلی نیاز دارد.
سیمون هریس نخست وزیر ایرلند بر این باور است که راضی کردن انگیزه های شراکتی ترامپ می تواند انگیزه های او در حمایت از محصولات داخلی را تامین کند و به او بفهماند که آمریکا بیش از اروپا از تعرفه های آزموده نشده ضرر خواهد کرد.
وی گفت: ترامپ تاجر است و فردی معامله گر و من فکر می کنم که او این موضوع را درک می کند که تجارت یک رابطه دوطرفه است.
این رسانه خاطرنشان کرد اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا که به شدت به پیوندهای اتحادیه اروپا و آمریکا باور دارد، پیشنهاد کرده که درباره «منافع مشترک»با کاخ سفید مذاکره شود و به نظر می رسد اولین تلاش او در این زمینه با پیشنهاد خرید گاز مایع طبیعی بیشتر از آمریکا است.
تقویت اروپا
این رسانه همچنین خاطرنشان کرد که دوره اول ریاست جمهوری ترامپ باعث شد که اتحادیه اروپا شکست های خود را ترمیم کند. امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه این وظیفه را برعهده گرفت تا مفهوم «استقلال راهبردی» را ترویج دهد تا اتحادیه اروپا کمتر به شرکای جهانی خود وابسته باشد و در برابر شوک های خارجی انعطاف پذیر باشد. تفکرات مکرون در نهایت به جریان اصلی تبدیل شد و الهام بخش پیشنهادهای قانونی برای افزایش تولید فناروی سبز و ریز تراشه های داخلی بود.
تمرکز اصلی اروپا بر مسائل دفاعی خواهد بود. ترامپ تهدید کرده که روسیه را تشویق می کند با اروپایی هایی که سهم خود در هزینه های دفاعی را نمی پذیرند هر کاری بکند. او متعهد شده کمک های مالی و نظامی به اوکراین را به عقب باز خواهد گرداند؛ اقدامی که این کشور جنگ زده را از سلاح های پیشرفته مورد نیاز آمریکایی محروم خواهد کرد.
این دو سناریو چیزی است که رهبران اروپا خود را برای آن در چهارسال آینده آماده می کنند.
کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان گفت: ما به عنوان ملل اروپایی باید کاملا واقع بین باشیم – نمی توانیم از موضع ضعف وارد شویم. اروپا نمی تواند جهان را تغییر دهد. اما مطمئنا می تواند خود را تغییر دهد تا با جهان در حال تغییر کنار بیاید.
دونالد توسک همتای لهستانی او نیز گفت: دوران برون سپاری ژئوپلیتیک به پایان رسیده است.
در عین حال جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا که ایدئولوژی راستگرایانه و تندروانه وی شباهت های خاصی با جهان بینی ترامپ دارد، گفت که «کاملا متقاعد شده» است که اروپا می تواند «استقلال» خود را تضمین و بیشتر در مسائل دفاعی سرمایه گذاری کند.
برخی از اروپایی ها در مواجهه با دوران غیرقابل پیش بینی و سرکشی در کاخ سفید فرصت هایی می بینند. اولف کریسترسون،نخست وزیر سوئد، با بیان اینکه بازگشت ترامپ «مشکلات احتمالی» و همچنین «فرصت های احتمالی» را به همراه دارد، از اروپا خواست تا هزینه های نظامی خود را افزایش دهد.