تهران- ایرنا- نخست وزیر مالزی در مورد تاثیر برنامه‌های اعلام شده از سوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه‌های هنگفت بر واردات، هشدار داد.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه صبح جنوب چین، انور ابراهیم در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان با اشاره به اینکه یک چهارم از صادرات ریزتراشه و نیمه هادی کشورش به بازار آمریکا رفته است، گفت که مالزی بدون توجه به ارتباطش با بریکس، فشار هر گونه تعرفه جدید ایالات متحده را احساس خواهد کرد.

وی از زمان نخست وزیری در سال ۲۰۲۲ با تصمیم خود برای پیوستن مالزی به بریکس و ملحق شدن به برزیل، روسیه، چین، هند، ایران و چندین کشور دیگر در این بلوک، چرخش نسبی در سیاست‌های خود داشته است.

آمریکا منبع اصلی مالزی برای سرمایه گذاری خارجی است درحالیکه قراردادهای این کشور آسیای جنوب شرقی با شرکت‌های فناوری آمریکایی آمازون، گوگل، مایکروسافت و اوراکل قرار است به طور بالقوه ۱۶.۷ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور وارد کند.

انور در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌ان که روز سه شنبه پخش شد، از تصمیم خود برای پیوستن به بلوک بریکس دفاع کرد و گفت که مالزی به عنوان یک «کشور تجاری» تحت تاثیر سیاست‌های حمایت گرایانه داخلی کاخ سفید قرار خواهد گرفت.

وی در این مصاحبه که پیش از پیروزی ترامپ در انتخابات انجام شده است، تشریح کرد: چه به بریکس بپیوندیم چه نپیوندیم، سیاست‌های حمایتی بر ما تاثیر خواهد گذاشت. منظورم این است که بخش عظیمی از ریزتراشه‌ها و نیمه‌هادی‌ها (۲۶ درصد) به ایالات متحده صادر شده و به طور قطع ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

به نوشته روزنامه استریتس تایمز، در حالی که ترامپ تهدید کرده است که تعرفه‌های گسترده‌ای بر واردات اعمال خواهد کرد، تحلیل‌گران می‌گویند خطر بزرگ‌تر برای کشورهای جنوب شرق آسیا، احتمال ورود کالاهای ارزان قیمت چینی است که از بازار ایالات متحده کنار گذاشته شده‌اند.

در حالی که این مسئله ممکن است برای مصرف‌کنندگان خبر خوبی باشد اما باعث می‌شود که صادرات این منطقه رقابت‌پذیری کمتری داشته باشد و این امر بر رشد اقتصادی و اشتغال اثر منفی می‌گذارد.

ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود وعده داد که تعرفه‌هایی تا ۶۰ درصد بر واردات از چین و دست کم ۱۰ درصد بر کالاهای وارداتی از تمامی کشورها اعمال کند.