تهران- ایرنا- کارگردان ازبکستانی نمایش «چایخانه موزیکال» گفت: هدف‌مان از حضور در جشنواره تئاتر کودک همدان تقویت دوستی میان دو کشور ایران و ازبکستان بود.

توکل سطانف که برای اولین‌بار در این جشنواره کودک همدان شرکت کرده بود در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر ایرنا اظهار داشت: سبک معماری همدان شباهت بسیاری با منطقه‌ای که زندگی می‌کنیم دارد و به همین سبب طی چند روزی که در این شهر میهمان بودیم، احساس غریبی نداشتیم و به تماشای کارهای داخلی و خارجی نشستیم و لذت بردیم. من از کارهای نو چیزهای جدید یاد گرفتم.

وی افزود افزود: ایران و ازبکستان دوستی دیرینه‌ای از گذشته داشته و دارند همان طور که تیم های فوتبال با هم دوستی دارند امیدوارم این دوستی‌ها به هنر تئاتر هم کشیده شود و این تبادل فرهنگی و هنری شکل بگیرد.

این کارگردان در پاسخ به این سوال که نام «ایران» چه چیزی را به یاد شما می‌آورد توضیح داد: درواقع وقتی اسم ایران به میان می‌آید اولین چیزی که به یاد می‌آوریم، دوستی است که بین کشور ما و ازبکستان بوده وامیدوارم این ارتباط و دوستی تداوم داشته باشد. حتی علاقه‌مندیم زبان فارسی را هم یاد بگیریم.

توکل سطانف - کارگردان نمایش «چایخانه موزیکال» از کشور ازبکستان

وی ادامه داد: رییس جمهور ازبکستان به ایران آمده و تفاهمنامه‌هایی امضا شده است. فرهنگ و هنر موجب ارتباط دوستی بین کشورها می‌شود و هیچ جنگی را قبول ندارد. ما نیز برای ادامه و تقویت این ارتباط دوستی به ایران آمدیم. وقتی به ایران می‌آمدیم در رسانه‌ها اخبار جنگ منتشر می‌شد. ما به ایران آمدیم و هیچ مشکلی نداشتیم و آرامش حکمفرما بود.

سطانف درباره محتوای نمایشی که روی صحنه برده گفت: این تئاتر درباره چند نفر بازیگر خیابانی است که از جلوی یک چایخانه رد می‌شوند. آنها می‌خواهند چیزی بنوشند، ولی پولی ندارند. برای صاحب چایخانه نمایش اجرا می‌کنند و با او دوست می‌شوند. لباس‌هایی که بازیگران ما داشتند ازبکی بود و عروسک‌های سنتی ازبکستان را در این نمایش دیدیم. به رسم نمایش‌های ازبکستان قبل از اجرا دایره و سرنا زدیم تا مردم را به تماشای تئاتر دعوت کنیم.

نمایش «چایخانه موزیکال» از ازبکستان

به گزارش ایرنا، بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس ۱۷ آبان به کار خود پایان داد.