شهرکرد ـ ایرناـ رییس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: توسعه گردشگری چهارمحال و بختیاری در مسیر اکوتوریسم قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الله میرزایی روز چهارشنبه در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: برای کاهش شکاف توسعه بین این استان و سایر استان‌های کشور باید شاخص توان تولید در بام ایران افزایش یابد.

وی رشد اقتصادی در چهارمحال و بختیاری را مانند پیشرفت اقتصادی در کشور دانست و افزود: تولید ناخالص داخلی این استان رشد داشته اما درآمد سرانه آن پایین است.

میرزایی بهره‌وری در چهارمحال و بختیاری را به‌شدت پایین اعلام و تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه منابع انسانی بسیار مهم است و این استان به‌طور نسبی از نظر سرمایه انسانی قوی است.

وی با اشاره به وجود فضاها و فرصت‌های مطلوب گردشگری در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: باید با تقویت زیرساخت‌ها تلاش شود تا این استان در مسیر گردشگری اکوتوریسم قرار گیرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اجرای طرح آب‌رسانی بن به بروجن مشکل آب آشامیدنی نیمی از جمعیت استان و معضل تامین آب آشامیدنی شهرک‌های صنعتی استان را رفع کرد.

شهرام زارع فارسانی نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری در سال گذشته را ۹.۳ اعلام و تاکید کرد: این نرخ در سال‌جاری به هشت درصد کاهش یافت.

وی افزود: نرخ تورم در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۳ درصد، در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۵.۷ درصد و در سال‌جاری تا مهرماه به ۳۲.۲ درصد رسیده است.

زارع به افزایش ۲۴۰ درصدی صادرات کالا از چهارمحال و بختیاری در سال‌ گذشته اشاره و تصریح کرد: هم‌اینک به‌دنبال تکمیل زنجیره ارزش فولاد در کشور بعد از استان‌های یزد و خوزستان هستیم.

وی ظرفیت اسمی سد زاینده‌رود را یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب و میزان تخصیص چهارمحال و بختیاری از این سد را ۲۳۷ میلیون متر مکعب در سال دانست و یادآور شد: برداشت این استان از سد زاینده‌رود هم‌اکنون کمتر از ۱۲۰ میلیون مترمکعب است.

زارع ظرفیت اسمی سد کارون ۴ را حدود ۲ میلیارد و ۲۳۰ میلیون مترمکعب و تخصیص چهارمحال و بختیاری را یک‌هزار و ۱۱۱ میلیون مترمکعب دانست و اظهار داشت: میزان برداشت استان از این سد تنها ۷۰۰ میلیون مترمکعب است.

نایب‌رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: شورای گفت‌‎وگوی دولت و بخش خصوصی مکان مناسبی برای طرح مسائل گوناگون و موضوعات روز اقتصادی، تجاری و کشاورزی به‌شمار می‌رود.

امین مالکی تاکید کرد: جایگاه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌های کلان برای چهارمحال و بختیاری باید تقویت شود.

وی افزود: نشست امروز شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با موضوع مقایسه روند توسعه کسب‌وکار در سطح ملی و استانی و رهیافت‌هایی برای آینده و بررسی حکمرانی اجتماعی آب و کشاورزی در استان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.