شیراز - ایرنا -یکی از مهمترین دغدغه‌های اخیر صنعتگران و تولیدکنندگان مستقر در شهرک‌های صنعتی فارس که در چندین جلسه با حضور رسانه‌ها نیز اعلام شد مشکل آنتن دهی و نبود امکانات مخابراتی است که برای حل این مشکل تقویت زیرساخت‌ها در این عرصه با ایجاد و توسعه شبکه فیبر نوری در اولویت متولیان صنعتی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان فارس از ۶۳ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی بهره می‌برد که زیرساخت‌ها در برخی از این شهرک‌ها و نواحی وضعیت مناسبی ندارند.

مشکل زیرساخت‌ها بزرگترین چالش صنعتگران

صنعتگران فارس می‌گویند که مشکل زیرساخت‌ها بزرگترین چالش و دغدغه کنونی آنها محسوب می‌شود به گونه‌ای که واحدهای تولیدی پس از گذران تابستانی گرم با قطعی‌های مستمر آب و برق در فصل سرد نیز با چالش قطعی یا افت فشار گاز و همچنین مشکل مخابرات و عدم آنتن‌دهی رو به رو می‌شوند.

محمد فرید خان صنمی یکی از صنعتگران شهرک صنعتی فارس مشکل زیرساخت‌های مخابراتی و عدم آنتن‌دهی را از مهمترین مشکلات کنونی این شهرک دانست و افزود: این روزها عدم آنتن دهی مشکل جدی صنعتگران در استان فارس است و تداوم این امر افزون بر گلایه مندی صنعتگران و تولیدکنندگان می‌تواند موجبات کاهش ساعت کاری بخش‌های مختلف و حجم تولید مورد انتظار را فراهم کند.

یکی از شهرک‌های صنعتی فارس که با مشکل بسیاری در زیرساخت‌های مخابراتی رو به روست شهرک صنعتی شیراز است؛ شهرکی که با وسعت تقریبی یک‌هزار و ۴۰۰هکتار در شرق این کلانشهر واقع شده و یکی از بزرگترین و مهمترین شهرک‌های صنعتی در استان فارس به شمار می‌رود.

برای حل مشکل آنتن‌دهی در این شهرک بازرسی کل استان فارس نامه‌ای به مدیران مخابرات و تنظیم مقررات رادیویی منطقه جنوب نوشت که در آن نسبت به وضعیت آنتن دهی تلفن همراه در شهرک صنعتی شیراز انتقاد و همچنین بر ضرورت پیشگیری از ترک فعل احتمالی مدیران تأکید شده بود.

اما این مشکل تنها به شهرک صنعتی بزرگ شیراز محدود نمی‌شود و دیگر شهرک‌ها و واحدهای تولیدی فارس نیز با این چالش رو به رو هستند.

همین مساله موجب شده که شرکت شهرک‌های صنعتی اتصال شهرک‌ها و واحدهای صنعتی به شبکه ارتباطی گسترده و پایدار به عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم حوزه تولید را در اولویت قرار دهد.

اخیراً هم جلسه‌ای برای پیگیری این مهم با حضور مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی و مدیر مخابرات منطقه فارس برگزار و در این جلسه بر توسعه شبکه مخابراتی مبتنی بر فناوری‌های روز در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان تأکید شده است.

چه تدابیر تازه‌ای اندیشیده شده؟

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در این باره گفت: شبکه ارتباطی پرسرعت و پایدار برای معرفی محصولات تولیدی و ارتباط با مشتریان واحدهای تولیدی بسیار اهمیت دارد و از ملزومات اساسی حوزه‌ تولید و صنعتی محسوب می‌شود.

سید مسعود عظیمی افزود: توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری پایه‌گذار آینده‌ای هوشمند و دیجیتال برای کسب و کارها و واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی محسوب می‌شود و برای تحقق این امر برنامه‌های مخابرات منطقه فارس برای اصلاح شبکه و نیز توسعه و تکمیل فیبر نوری مورد حمایت قرار می‌گیرد.

مدیر مخابرات منطقه فارس هم در این جلسه اتصال واحدهای صنعتی به دنیای ارتباطات را از ملزومات مهم برای فعالیت آنها دانست و بر همکاری مخابرات منطقه فارس برای توسعه زیرساخت‌های مخابراتی تأکید کرد.

هومان محمودی یکی از برنامه‌ها برای اصلاح و به روزرسانی شبکه مخابراتی در شهرک های صنعتی استان را فرآیند تغییر تکنولوژی و مجهز کردن شبکه ارتباطی به فناوری روز دانست و افزود:در این خصوص شبکه فیبر نوری ( FTTH )که از آخرین فناوری‌های روز در کشور است در سطح شهرک‌های صنعتی فارس اجرا می‌شود.

مدیر مخابرات منطقه فارس اضافه کرد: در این طرح ضمن اجرای شبکه جدید فیبر نوری، شبکه‌های قدیمی جمع‌آوری می‌شود.

او افزایش ظرفیت واگذاری تلفن و ارتقای کیفیت ارائه خدمات مخابراتی تلفن ثابت و دیتا را از ویژگی‌های سیستم‌های جدید اعلام کرد و گفت: در این برنامه بر اساس اولویت‌های تعیین شده توسط شرکت شهرک‌های صنعتی و با اولویت شهرک صنعتی بزرگ شیراز اقدام می‌شود.

محمودی همچنین در پاسخ به گلایه‌های مطرح شده توسط صنعتگران فازهای پنجم و ششم در رابطه با وجود مشکلات آنتن‌دهی تلفن همراه نیز گفت: آمادگی ایجاد سایت جدید در این فازها توسط همراه اول وجود دارد.

پابرجا بودن این دغدغه در سال‌های گذشته

اما این نخستین بار نیست که مشکل زیرساخت مخابراتی شهرک‌های صنعتی مطرح می‌شود و مسئولان هم وعده‌هایی برای حل این مشکلات می‌دهند؛ در خصوص حل این معضل در سال‌های گذشته نیز جلسات مختلفی برگزار شده و مسئولان حاضر در این جلسات هم قول مساعد برای پیگیری این موضوع را داده‌اند.

به عنوان مثال در سال ۱۴۰۰، کمیسیون صنعت و رونق تولید اتاق بازرگانی استان فارس با همین هدف اقدام به برگزاری جلسات مستمری کرده بود که در این نشست‌ها وضعیت مخابراتی شهرک‌های صنعتی استان به عنوان مهم‌ترین معضل صنعتگران مورد بحث قرار می‌گرفت و درخواست تعمیرات شبکه‌های موجود و ایجاد زیرساخت برای امتیاز تلفن از سوی صنعتگران مطرح می‌شد.

براساس دستورالعمل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بنا بوده که تعمیرات سامانه‌های مخابراتی رصد بیشتری شود، فعالان صنعتی حاضر در این جلسات معتقد بودند در بخش قدیمی شهرک صنعتی اقداماتی موقت انجام شده اما مشکل با هر بارندگی دوباره شروع می‌شود.

در آن مقطع زمانی رئیس وقت اتاق بازرگانی فارس هم این موضوع را مطرح کرد که شرکت شهرک‌های صنعتی از واحدهای مستقر در فاز یک ۱۵ سال پیش برای هر خط ۵۰۰ هزار تومان پول گرفته اکنون وقتی اعلام خرابی تلفن مطرح می‌شود می‌گویند که کابل مسی است و پول بدهید که فیبر نوری شود پس آن مبلغ ۵۰۰ هزار تومان که ۱۵ سال پیش از واحدها گرفته شده برای چه بوده است؟

رئیس وقت شرکت شهرک‌های صنعتی فارس هم معتقد بود چون شرکت مخابرات خصوصی است بین شرکت صنعتی و مخابرات برای تأمین مخابرات بیرون و داخل شهرک‌ها مشکلاتی ایجاد شده؛ مخابرات می‌گوید تا ورودی شهرک وظیفه ماست و داخل شهرک باید شرکت صنعتی انجام دهد؛ صنعتگران مشخص کنند که چه خطی با چه امکاناتی می‌خواهند تا ما هم ورود کنیم.

به گفته احد فتوحی مخابرات برای حل این مشکل راهکار ایجاد فیبر نوری را مطرح و اعلام کرده امکان ایجاد فیبر نوری برای فاز اول از فاز دوم مهیا نیست باید طراحی جدیدی انجام شود و اتصال به شبکه نیز توسط مخابرات انجام گیرد.

او در پاسخ به انتقاد رازقی، رئیس اتاق بازرگانی فارس مبنی بر دریافت مبلغ ۵۰۰ هزار تومان از هر یک واحدهای صنعتی در ۱۵ سال گذشته گفت: آن ۵۰۰ هزار تومان پول تلفن سیمی بوده و اکنون اگر بخواهد فیبر نوری شود باید واحدهای صنعتی دوباره هزینه بدهند.

با این حال مشکل زیرساخت‌های مخابراتی در شهرک‌های صنعتی هنوز هم حل نشده و کماکان به قوت خود باقیست ؛ اما با امیدهای تازه‌ای که برای ایجاد فیبر نوری در قلب این شهرک‌ها زنده شده بابد منتظر ماند و دید که این وعده‌های جدید چه زمانی محقق می‌شو.