تهران- ایرنا- یک رسانه سعودی به مناسبت نشست فوق العاده سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب در ریاض به واکاوی جنبه‌های مثبت نزدیکی روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان پرداخت و این اتفاق را عامل شکوفایی منطقه ارزیابی کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه الریاض عربستان در یادداشتی در این باره نوشت: عربستان و ایران روح جدیدی را به روابط خود بخشیدند که یک پیام صلح را در زمانی ارسال می کند که جهان پر از درگیری و جنگ است.

این رسانه گزارش داد: از زمان امضای توافقنامه از سرگیری روابط ۲ کشور، موج مثبتی در زمینه تعامل میان آنها گسترش یافته است و منجر به طلوع روابط مبتنی بر برادری، همسایگی، ارزش‌های مشترک اسلامی و معاهدات بین‌المللی فی مابین شده است.

بر پایه این گزارش، تحکیم روابط ریاض و تهران به دلیل اینکه دو قدرت تاثیرگذار منطقه‌ای هستند، بازتاب‌های مثبت منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد داشت و تاثیر آن در تقویت مسیر صلح در منطقه، نمود خواهد یافت.

الریاض در ادامه آورده است: ۲ کشور به سمت یافتن راه‌حل‌های مؤثر برای بسیاری از مسائل و غلبه بر مشکلات حرکت می‌کنند و حتی در صورت عدم تطابق برخی دیدگاه‌ها که در روابط بین کشورها رایج و طبیعی است، جنبه‌هایی وجود دارد که نقاط همگرایی برای گسترش پل‌های همکاری، ایجاد یک اقتصاد امیدوارکننده از طریق تقویت مبادلات تجاری و ایجاد شراکت راهبردی را به دنبال دارد.

در ادامه این یادداشت آمده است: نزدیکی روابط عربستان و ایران از طریق سفرهای متقابل و پیام‌های مثبت میان ۲ کشور، عاملی اساسی در توسعه و شکوفایی منطقه خواهد بود تا منطقه، امن و عاری از تنش باشد و شکی نیست که صلح، زندگی بهتر و ثبات اجتماعی و فرهنگی را فراهم می‌کند؛ امری که خود باعث ارتقای همزیستی مسالمت آمیز و تبادل فرهنگ‌ها و تجربیات بین مردم می‌شود.

الریاض در پایان نوشت: درخواست ولیعهد عربستان از اسرائیل برای احترام به حاکمیت ایران و خودداری از حمله به سرزمین‌های آن در سخنرانی افتتاحیه اجلاس سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض، این نزدیکی را اثبات و بر گرایش به سمت ایجاد یک رابطه پایدار در راستای حفظ امنیت و ثبات منطقه تاکید می‌کند.

نزدیکی روابط ایران و عربستان سعودی در سال‌های اخیر و به خصوص در دوران پس از شروع جنگ غزه، یکی از سوژه‌های جذاب تحلیلگران مسائل منطقه غرب آسیا و همچنین یکی از مهمترین و اثرگذارترین تحولات در عرصه منطقه‌ای و بین المللی به شمار می آید.