«هادی خرسندی» روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سال زراعی جاری نیز دورههای آموزشی و ترویجی در ۱۰ زمینه زراعت، باغبانی، امور دام و شیلات، حفظ نباتات، مکانیزاسیون و ماشینآلات، آب و خاک، امور اراضی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، جنگل، مرتع و آبخیزداری و تسهیلگری در حال برگزاری است.
به گفته وی علاوه بر برگزاری این دورهها، خدمات آموزشی و ترویجی بخش کشاورزی در قالب روز انتقال یافتهها، روز مزرعه، بازدید ترویجی، دورههای مهارتی و آموزش انفرادی به بهرهبرداران عرضه میشود.
«خرسندی» با اشاره به اجرای تفاهمنامههای آموزشی در زمینه کشاورزی با سایر ارگانها از جمله پادگان امام رضا(ع) و بسیج، فرماندهی انتظامی و زندان نیز تصریح کرد: ۲۹ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند و آموزش حداکثری آنان در دستور کار قرار دارد.
وی این را هم بیان کرد: نقش آموزش و ترویج کشاورزی در توسعه کشاورزی دانشبنیان بسیار حائز اهمیت است و در این بین مروجان کشاورزی که نقطه اصلی اتصال گنجینه دانش و انتقال یافتههای تحقیقاتی بخش کشاورزی به بهرهبرداران و عرصه تولید محصولات کشاورزی هستند، نقش مهمی در اقتصاد این شهرستان ایفا میکنند.
به گزارش ایرنا حدود ۷۰ درصد از اقتصاد مراغه بر پایه کشاورزی است و بر همین اساس آموزش یکی از ارکان مهم در افزایش بهرهوری و توسعه اقتصادی این شهرستان به شمار میرود.
چرا اهمیت دورههای آموزش کشاورزی روز به روز بیشتر میشود؟
اهمیت دورههای آموزش کشاورزی به دلایل متعددی چون «افزایش جمعیت و امنیت غذایی»، «تغییرات اقلیمی»، «پیشرفتهای فناوری»، «پایداری و حفاظت از منابع طبیعی»، «اقتصاد کشاورزی» و «توسعه جوامع روستایی» در حال افزایش است.
رشد سریع جمعیت و نیاز به تولید بیشتر غذا و در حقیقت لزوم افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی، اصلیترین دلیل افزایش اهمیت دورههای آموزش کشاورزی است زیرا افرادی که در حوزه کشاورزی آموزش دیدهاند، قادر هستند بهینهتر عمل کنند و محصولات بیشتری تولید کنند.
تغییرات اقلیمی که در مناطق جنوبی آذربایجانشرقی و از جمله در مراغه مشهود است هم میتواند تأثیر منفی بر کشاورزی داشته باشد و بر همین اساس کشاورزان این منطقه به آموزش در مورد روشهای مقاوم به تغییرات اقلیمی و بهرهوری پایدار نیاز دارند.
بهرهبرداران کشاورزی در جنوب آذربایجانشرقی با توجه به تغییرات اقلیمی، باید در مورد روشهای مقاوم به تغییرات اقلیمی و بهرهوری پایدار آموزش ببینند
فناوریهای جدید مانند بیوتکنولوژی، کشاورزی دقیق و فناوریهای اطلاعات و ارتباطات نیز به کشاورزان این امکان را میدهد که کارایی و بهرهوری خود را افزایش دهند و دورههای آموزشی میتواند به آنان کمک کند تا از این فناوریها بهرهبرداری کنند.
همچنین آموزش کشاورزی میتواند به کشاورزان کمک کند تا روشهای پایدار کشاورزی را یاد بگیرند و از منابع طبیعی به شیوهای مسئولانه و پایدار استفاده کنند.
متکی بودن به اقتصاد کشاورزی از دلایل اصلی آموزش بهرهبرداران در مراغه
حدود ۷۰ درصد از اقتصاد این شهرستان به بخش کشاورزی وابسته است و کشاورزان این شهرستان با آموختن اصول اقتصادی و بازاریابی، میتوانند محصولات خود را به بهترین حالت مدیریت و بازاریابی کنند و این موضوع به افزایش درآمد آنان کمک میکند.
همچنین آموزش کشاورزی میتواند به توسعه جوامع محلی و افزایش امنیت غذایی کمک کند و به توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع روستایی منجر شود تا شرایط بهتری برای زندگی در این مناطق فراهم گردد.