اردبیل - ایرنا - معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: طی سه سال اخیر ۶ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی این استان نوسازی شده است.

صمد علامه روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح اقدامات اداره کل راه و شهرسازی در حوزه بازآفرینی شهری در استان اردبیل اظهار کرد: اردبیل با دارا بودن سه هزار و ۴۸۰ هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی جزو استان‌هایی است که بیشترین میزان این نوع سکونتگاه‌ها را به خود اختصاص داده است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل اضافه کرد: این در حالی است که در شهر اردبیل هم یک هزار و ۲۵۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۹۶۲ هکتار بافت فرسوده وجود دارد.

وی اضافه کرد: در راستای اجرای طرح بازآفرینی شهری و نوسازی این بافت‌ها ، برای متقاضیانی که اقدام به اخذ پروانه در این محدوده‌ها کنند، مشوق‌هایی از بابت تسهیل ضوابط پارکینگ و تراکم ساختمان در نظر گرفته شده است.

علامه تاکید کرد: طی سه سال گذشته ۶ هزار واحد در بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی استان اردبیل نوسازی شده و تلاش بر این است قیمت تمام شده در این مناطق پایین باشد.

وی بیان کرد: در این راستا متقاضیانی که اقدام به نوسازی واحدهای خود در این محدوده‌ها کنند، از تخفیف ۵۰ درصدی در تعرفه عوارض شهرداری بهره‌مند می‌شوند.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل اظهار کرد: سال گذشته ۱۰ هزار تن قیر بابت آسفالت معابر بافت‌های فرسوده سکونتگاه‌های غیررسمی در اختیار شهرداری‌های استان قرار گرفته و ۲۰۰ کیلومتر از معابر در این محدوده‌ها آسفالت شده است.

علامه هدف اصلی از اجرای بازیافت شهری را ارتقای شاخص‌های زیست سالم و با کیفیت شهروندان اعلام کرد و افزود: بافت‌های فرسوده شهری نیازمند ساماندهی است تا با احیای آنها بهترین شرایط زندگی در همه نقاط شهر برای شهروندان فراهم شود.

معاون مسکن و ساختمان راه‌ و شهرسازی استان اردبیل ادامه داد: در قالب بازآفرینی شهری اجرا و راه‌اندازی شبکه فاضلاب، احداث مدرسه، مرکز جامع سلامت و کلانتری در حاشیه شهر اردبیل و شهرهای دیگر استان مورد توجه قرار گرفته و با تخصیص اعتبارت لازم این طرح‌ها به تدریج به اتمام می‌رسد.

علامه روند نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده در اردبیل را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: برای احیا و بازسازی واحدهای فرسوده شهری در این استان تسهیلات کم‌بهره اختصاص داده می‌شود و متقاضیان می‌توانند تسهیلات مورد نظر را از بانک‌های عامل دریافت کنند.

به گزارش ایرنا، بیش از ۳۰ درصد جمعیت استان اردبیل در بافت ناکارآمد و سکونت‌گاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند به طوری که در اردبیل ۲۰ سکونت‌گاه، در مشگین‌شهر ۱۲ سکونت‌گاه ، در پارس‌آباد ۱۱ و در خلخال هفت محله در قالب سکونت‌گاه غیررسمی شناسایی شده که برای بازسازی آنها ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.