اصفهان - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: حوادث جاده‌ای ناشی از بارش‌های روز گذشته(چهارشنبه)، سه کشته و ۱۰ مصدوم برجا گذاشت.

منصور شیشه‌فروش روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سامانه بارشی بعد از ظهر روز گذشته وارد اصفهان شد و بیشتر شهرستان‌های شمال، شمال شرق و شرق و مرکز استان را تحت تاثیر قرار داد و سبب وقوع تصادفات متعدد شد.

وی افزود: بیشترین بارش‌ها در نائین ۱۳، هرند ۶، نطنز سه، مورچه خورت ۸/۳ میلیمتر و شاهین شهر چهار میلیمتر گزارش شد.

شیشه‌فروش اضافه کرد: این سامانه امروز نیز بخصوص در مناطق شمالی و ارتفاعات ادامه دارد و در برخی مناطق مرتفع بصورت ریزش برف خواهد بود.

وی توضیح داد: در بارندگی های دیروز برغم شدت نداشتن نزولات جوی، لغزندگی سطح معابر و جاده‌ها به وقوع حوادث جاده‌ایی متعدد منجر شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: از جمله تصادف‌های مهم روز گذشته برخورد ۹ دستگاه خودروی سواری با یک تریلی در آزادراه قم - اصفهان بود که بر اثر آن هفت نفر مصدوم شدند و در حادثه‌ دیگری در گردنه نائین، سه نفر جان خود را از دست دادند.

وی افزود: بارش‌های روز گذشته که نخستین بارش‌های استان در فصل پاییز بود، باعث لغزندگی سطح معابر و جاده‌ها شد و در نتیجه میزان تصادفات در سطح استان افزایش یافت.

شیشه‌فروش اضافه کرد: در شهر اصفهان نیز شاهد افزایش ۱۰ درصدی میزان تصادفات نسبت به روزهای معمول بودیم و بر اثر آن چهار تصادف بدلیل لغزندگی خیابان رخ داد و در برخی خیابان ها نیز شاهد ایجاد ترافیک و کمی آبگرفتگی در معابر بودیم.

وی گفت: این سامانه امروز از استان خارج می‌شود و در بیشتر مناطق تا روز یکشنبه(هفته آینده) کاهش دما بین پنج تا هشت درجه سانتیگراد را خواهیم داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین از مه‌گرفتگی در روز جاری در سطح جاده‌های استان خبر داد و گفت: بدلیل رطوبت بالا در برخی مسیرها مثل اصفهان _ نائین، آزادراه اصفهان –نطنز و شهرضا–سمیرم مه‌گرفتگی وجود دارد و رانندگان باید از سرعت غیرمجاز خودداری کنند و با روشن کردن چراغ مه شکن، خودروهایشان، اصول ایمنی را رعایت کنند.

مدیرکل مدیریت بحران اصفهان با اشاره به توصیه‌های ابلاغ شده به دستگاه‌های اجرایی استان گفت: اداره کل راه و شهرسازی باید با رفع نقاط پرحادثه، خط کشی و شانه‌سازی راه‌ها و علائم جاده‌ای را تقویت کند و با اصلاح و بازسازی پل‌ها، حفاظت از جاده‌ها را در دستور کار خود قرار دهد.

وی گفت: شهرداری‌ها نیز موظف به جمع‌آوری آب‌های سطحی و ساماندهی روان‌آب‌ها در سطح شهرها هستند.

شیشه‌فروش افزود: به آب منطقه‌ای نیز ضرورت ساماندهی رودخانه‌ها ابلاغ شده، ضمن اینکه اقدامات خوبی نیز در چند سال گذشته در این زمینه صورت گرفته است.

وی ساماندهی ۹۸ کیلومتر از دیواره، لایروبی ۳۵۰ کیلومتر، آزادسازی یکهزار و۶۰ هکتار از حریم و بستر و مطالعات ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر را در زمره اقدامات انجام شده برای ساماندهی رودخانه‌های استان اعلام کرد و گفت: امسال نیز ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای ادامه این پروژه‌ها اختصاص داده شده است که در مناطق مختلف از جمله اصفهان، کوهپایه، نطنز، جوشقان، زاینده‌رود و چادگان هزینه می‌شود.

طرح‌های مدیریت روان‌آب‌ها در شهرهای اصفهان
وی ادامه داد: شهرداری‌ها نیز موظف به اجرای طرح‌های جمع‌آوری روان‌آب‌های سطحی در تمام شهرها هستند تا از سیلاب‌های احتمالی پیشگیری شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: در شهر اصفهان نیز طرح جامع هدایت آب‌های سطحی تهیه شده است و برای اجرای آن ۸۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته و این طرح شامل لایروبی تمام کانال‌های داخل شهر و بازگشایی ۳۲۰ کیلومتر مسیرهای آبی است.
شیشه‌فروش همچنین از تقویت تجهیزات تخلیه آب و پمپ‌های آبکش در آتش‌نشانی‌ها و ستادهای بحران شهرداری‌ها خبر داد و افزود: مکان‌هایی که در سال‌های گذشته دچار آبگرفتگی شدند، نظیر محور خلیج فارس و اتوبان‌های اطراف مانند شهید خرازی و صُفه نیز باید ساماندهی شوند تا از بروز مشکلات مشابه جلوگیری شود.

ضرورت همکاری دستگاه‌ها و اعلام هشدار به شهروندان
وی در ادامه به نقش مهم پلیس راهور در پیشگیری از حوادث جاده‌ای اشاره کرد و گفت:پلیس راه باید در مواقع ترافیک و بارندگی همکاری لازم را برای اطلاع‌رسانی و آموزش شهروندان داشته باشند و شهروندان نیز باید هنگام رانندگی به شرایط جوی توجه کنند و قبل از سفر، از وضعیت آب و هوا مطلع شوند.

شیشه‌فروش همچنین از دهیاری‌ها و بخشداران استان خواست تا طرح‌های جمع‌آوری سیلاب و ساخت سیل‌بندها را در مناطق روستایی و عشایری اجرا کنند.

وی گفت: عشایر و دامداران باید از بُردن دام‌های خود به ارتفاعات در شرایط بارندگی خودداری کنند و سازمان جهاد کشاورزی نیز موظف است تا قنوات و منابع را برای مقابله با سیلاب‌ها ایمن سازد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه نیز خواست تا پیش از وقوع حوادث، اعتبارات لازم را برای تکمیل پروژه‌های ساماندهی رودخانه‌ها و کاهش خطر سیلاب در شهرهای استان اصفهان تخصیص دهند.

وی تأکید کرد: وزارت نیرو مسوول ساماندهی رودخانه‌هاست و باید با اولویت برای تکمیل طرح‌ها، لایروبی و احداث دیوارهای حفاظتی در مسیر رودخانه‌ها اعتبار لازم را اختصاص دهد.

به گزارش ایرنا، اداره کل هواشناسی اصفهان با اعلام کاهش محسوس دما(پنج تا ۱۰ درجه سانتیگراد) و ماندگاری آن از بعدازظهر روز گذشته(چهارشنبه) تا یکشنبه هفته آینده (۲۷ آبان) در همه مناطق استان بویژه شمالی، شرقی و مرکزی و احتمال آسیب به صنعت کشاورزی هشدار سطح زرد صادر کرده است.

بر اساس هشدار مرکز پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور، رنگ زرد برای آگاهی بخشی، رنگ نارنجی برای حفظ آمادگی و رنگ قرمز برای اقدام است.