تهران بزرگ - ایرنا - رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با اخطار چند باره به مالکان مغازه‌های بازار آهن برای عدم دپوی غیر مجاز آهن در معابر گفت: آهن فروشان برای رفع سد معبر و جمع آوری آهن‌های خود از معابر و همچنین ایمن‌سازی زودتر اقدام کنند.

مهدی بابایی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پس از انبارداری ناایمن آهن فروشان در بازار شادآباد و وقوع حادثه آتش سوزی که اخطارهایی داده شد و توجهی نکردند، اینک نوبت به دپوی آهن آلات این صنف در معابر رسیده که توجهی هم به اخطارها ندارند.

وی تاکید کرد: متاسفانه آهن فروشان نه تنها به اخطارها توجهی نمی‌کنند بلکه هیچ اقدامی نیز برای ایمن‌سازی مغازه‌های خود نکرده‌اند.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه با این اقدام آهن فروشان سبب می‌شود تا هنگام وقوع حادثه راه برای تردد خودروهای امدادی مسدود شود، ادامه داد: شهرداری تهران مکلف است تا هر چه زودتر نسبت به رفع سد معبر و جمع آوری آهن، ابن صنف اقدام کند تا تردد در آن مسیرها تسهیل شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۱ بار اخطار داده و پیگیری کردیم اما به نتیجه نرسیده که این جای بحث دارد از صنف آهن فروشان خواست تا با شهرداری در این موضوع همراهی کنند تا این معضل برطرف شود.

الزام ایمن سازی بناهای ناایمن

بابایی با اشاره به بی توجهی برخی کسبه به اخطارهای ایمنی و ایمن سازی ملک‌های فرسوده گفت: پیش تر در جلسه‌ای که راجع به ایمن سازی بازار در استانداری داشتیم اعلام کردم در ایمن سازی ساختمان‌ها راسخ هستیم و جایی که مالک اقدامی نکند حق انشعبات او قطع و مغازه وی پلمب خواهد شد که این پیشنهاد موجب اعتراض نماینده انجمن بازاریان تهران شد و البته هم هیچ اقدامی برای ایمن سازی نکرده‌اند.

وی افزود: پاسخ آنان در برایر این تصمیم ما این بود چرا شما با موضوع کسب و کار و فعالیت‌های تجاری مردم مشکل دارید؟

به گفته وی، اما بعد از جلسه وقتی حادثه آتش سوزی در بازار اتفاق افتاد به همان افراد گفتم که شما و امثالهم، مسوول حادثه هستید و خسارت شدید را شما باید جبران کنید که مانع اقدام ما شدید.

بابایی با تاکید بر الزام مالکان در ایمن سازی بناهای ناایمن ادامه داد: باید این موضوع تسریع شود.

وی یاد آور شد: پیش از این فقط متولی ایمن سازی در شهر تهران سازمان آتش نشانی بود اما از آنجاییکه آتش نشانی یک سازمان عملیاتی است و نمی‌تواند خودش کار حقوقی و قانونی را هم به انجام برساند به نظر می‌رسد شهرداری هم باید در این زمینه همکاری کند.

این عضو شورای شهر کاهش حادثه را اولویت اول تهران عنوان کرد و گفت: هم آتش نشانی و هم شهرداری باید در این زمینه بهتر از قبل اقدام کنند.

وی تاکید کرد: واقعیت امر این است که در این زمینه ضعف قانونی داریم و کارها به کندی پیش می‌رود؛ اگر دستگاه قضایی پای کار بیاید قطعا اوضاع بهتر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، ۲۱ مهرماه سال‌جاری آتش‌سوزی در وسعت ۱۰ هزار متر در بازار آهن تهران رخ داد که به واسطه آن تعدادی از انبارها و مغازه‌های اطراف نیز دچار آتش‌سوزی شدند.