تهران- ایرنا- رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: نبود سرمایه گذاری زیرساخت‌های برق در سال های گذشته همراه با تحریم ها، موجب تشدید شرایط ناترازی انرژی در کشور شده است.

«محمد لاهوتی» امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص ناترازی انرژی در واحدهای صنعتی و تولیدی اظهار داشت: بی توجهی ها در گذشته منجر شده تا امروز شاهد تشدید ناترازی ها باشیم.

وی افزود: مساله دوم در بحث ناترازی انرژی، موضوع نرخ دستوری در قیمتگذاری برق است که در سال های گذشته توسط دولت ها اتفاق افتاده است؛ این امر منجر شده است تا بخش خصوصی به این موضوع ورود نکند.

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به شرایط بحرانی صنایع در حوزه ناترازی انرژی، گفت: وجود ناترازی ها نتیجه سال های گذشته است که امسال در تابستان شاهد بودیم که حجم تولید فولاد و صادرات آن کاهش یافت.

وی عنوان کرد: ما اگر از قبل برای آینده برنامه ریزی می کردیم، امروز شاهد این نبودیم که دولت مجبور باشد برای مدیریت مصرف برق و گاز در کشور سیاست هایی اتخاذ کند که به ضرر بخش خصوصی باشد.

راه‌اندازی نیروگاه های خورشیدی بر روی بام واحدهای تولیدی و مسکونی

لاهوتی با بیان اینکه راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در کشورهای پیشرفته از دهه ۸۰ میلادی شروع شده است، گفت: کشورها با ساخت و راه‌اندازی نیروگاه های خورشیدی بر روی بام واحدهای تولیدی و مسکونی اقدام به سرمایه گذاری در این عرصه می کردند.

وی بیان‌داشت: با نصب این نیروگاه ها و پنل های خورشیدی، واحدهای تولیدی نه تنها بابت برق هزینه ای پرداخت نمی کردند، بلکه به خاطر فروش برق مازاد، هزینه سرمایه گذاری نیز برایشان محسوب می شد.

رئیس کنفدراسیون صادرات تاکید کرد: با توجه به اینکه شرایط محیطی و جغرافیایی کشور به گونه‌ای است که در بیشتر روزهای سال می توانیم از انرژی خورشیدی استفاده کنیم، باید از این ظرفیت در فضاهای مسکونی و صنعتی بهره ببریم، ضمن اینکه منجر به کاهش هزینه ها و افزایش درآمد در حوزه صنعت برق می شود.

وی خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر بسیاری از شهرک های صنعتی در مناطقی هستند که می توانند از طریق نیروگاه ها برق را تامین کنند، به شرطی که با سیاست ها و مشوق های دولتی مورد حمایت قرار گیرند.