گچساران- ایرنا- سرپرست معاونت عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: اجرای طرح آبادانی و منظومه روستایی (۴۰۴۰) با هدف محرومیت زدایی از روستاهای کشور در دهستان بویراحمد گرمسیری از توابع شهرستان گچساران آغاز شد.

عیسی شهامت عصر پنجشنبه در حاشیه جلسه پروژه های عمرانی طرح منظومه روستایی گچساران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از ۱۶۶ میلیارد ریال تاکنون برای اجرای طرح های منظومه روستایی گچساران هزینه شده است.

وی طرح توسعه پایدار منظومه روستایی منجر به ایجاد اشتغال و تولید محصولات جدید کشاورزی در گچساران شده و این طرح با پیگیری جدی تر می تواند منجر به شکوفایی ظرفیت های پنهان اقتصادی در این شهرستان شود.

شهامت با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳۵۳ طرح منظومه روستایی در گچساران شناسایی شده افزود: هم اکنون ۱۷۲ طرح منظومه روستایی با موضوع های مختلف در قالب همه ابعاد توسعه از جمله زیست محیطی، اقتصادی و معیشتی در این شهرستان در دست اجراست.

وی بیان کرد: تاکنون بیش از ۱۸۱ طرح منظومه روستایی در دهستان های بویراحمد گرمسیری، لیشتر ، امامزاده جعفر و بی بی حکیمه به بهره برداری رسیده است.

شهامت اظهار کرد: این طرح ها در زمینه پرورش دام سبک و سنگین، کشت گیاهان دارویی، فرآوری محصولات زراعی ، باغی و دامی، کرم میلورم، کشت پاپایا(خربزه درختی ) ، پخت نان محلی، پرورش قارچ، گاوداری نیمه صنعتی،بوم گردی، مرغ بومی و تولید سازه های بتنی مسلح و غیر مسلح در۳۰ روستای این شهرستان اجرا شد.

وی ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیای کهگیلویه و بویراحمدو و سخت گذر بودن برخی مناطق اجرای طرح هادی در روستاهای این استان ضروری است.

شهامت افزود: برخی از دهیاری های این استان برای اجرای طرح هادی در روستاها از جمله آسفالت معابر ، بیس ریزی با کمبود اعتبارات مواجه هستند به همین دلیل انتظار می رود اعتباراتی برای رفع این مشکل اختصاص داده شود.

شهامت عنوان کرد: با تزریق اعتبارات و ایجاد اشتغالزایی یک کارگروه در روستاها ایجاد خواهیم کرد.

سرپرست معاون امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: روستاهای دیل گچساران به‌عنوان پایلوت اجرای طرح منظومه روستایی در کشور انتخاب شده است.

طرح توسعه منظومه روستایی در ۱۱۵ روستای گچساران در دست اجراست

فرماندار گچساران با بیان اینکه طرح منظومه روستایی در محرومیت زدایی روستاها نقش مهمی دارد افزود: در طرح توسعه پایدار منظومه های روستایی، روستاها براساس شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌ها، به تفکیک منظومه‌هایی را تشکیل داده وهریک به قطب های فرهنگی ، کشاورزی ، صنعتی و اقتصادی تبدیل می شوند.

سید مسعود حسینی گفت: در راستای طرح آبادانی پیشرفت منظومه روستایی ۱۹ کمیته روستایی تاکنون تشکیل شده که ۲۰۰ نفر عضو دارد.

وی اظهار کرد: هم اکنون طرح توسعه منظومه روستایی در ۱۱۵ روستای گچساران در دست اجراست.

حسینی تصریح کرد: در قالب طرح منظومه روستایی بیش از ۱۴ تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی و کارآفرین برتر کشوری و کارخانه گیاهان دارویی اکسیر سبز سربیشه بسته شد.

وی بیان کرد: همچنین بیش از۷۰ دوره آموزشی در زمینه، کشت زعفران ، پرورش قارچ، نوغانداری، گیاهان دارویی، میلورم و گلیم و گبه و زنبورداری و دامداری و باغداری برگزار شد.