به گزارش ایرنا مجتبی یوسفی شامگاه جمعه در نشست با رسانههای استان خوزستان که در محل اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد اظهارکرد: جلوگیری از توسعه آلودگی های زیست محیطی یکی از اولویت هایی است که باید با پیگیری های قانونی دنبال شود.
وی ادامه داد: قانون هوای پاک با وجود شفافیت در مواد و رویه های آن اما به خوبی اجرا نشده است که در این زمینه برخی رویه ها و دستورالعمل های مربوطه نیاز به بازنگری دارند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اصلاح روند مصرف سوخت های فسیلی در قانون هوای پاک به صراحت مورد اشاره قرار گرفته است افزود: یکی از جنبه هایی که باید مورد توجه قرار گیرد حمایت از سرمایه گذاران در بخش توسعه حمل و نقل است که باعث صرفه جویی در مصرف سوخت می شود.
مازوت سوزی در خوزستان ممنوع شود
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به مصوبه هیات دولت در خصوص توقف مازوت سوزی در سه استان کشور اشاره کرد و گفت: انتظار می رود دولت موضوع ممنوعیت مازوت سوزی در خوزستان را نیز مورد توجه قرار دهد.
یوسفی تصریح کرد: استفاده برخی صنایع از مازوت باعث بروز آلودگی و چالش های جدی برای مردم استان شده است که در این زمینه دولت نیز باید بررسی های جدی و اصلاح رویه های لازم را در دستور کار قرار دهد.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی همچنین یکی از چالش های حوزه صنعت نفت برای شهروندان را گازهای فلر عنوان کرد و ادامه داد: برای کاهش فلرسوزی در مجلس پیشنهاداتی ارائه و به تصویب رسیده است. برابر با برنامه توسعه هفتم کشور باید ۱۵ میلیارد متر مکعب از گازهای فلر جمع آوری شود.
وی تصریح کرد: همچنین در ازای سوختن هر متر مکعب گاز فلر نیز جرائمی تعیین شده است.
نظارت بر تعهدات شرکتهای استان آغاز شده است
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون همچنین به فعالیت صنایع بزرگ در خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: برابر قوانین مصوب، این شرکت ها تعهداتی در حوزه های مختلف دارند که یکی از آنها انجام مسئولیت های اجتماعی است.
یوسفی با تاکید بر اینکه تعهدات شرکت موضوعی است که باید مورد نظارت قرار گیرد افزود: استاندار خوزستان، مدیران و مسئولان مربوطه در این زمینه برنامه های کاری دارند و در کنار آنها نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز وظایف نظارتی خود را باید اعمال کنند.
وی تصریح کرد: برگشت حساب های بانکی شرکت های بزرگ و پرداخت مالیات این صنایع در داخل استان نیز با همکاری مشترک مدیریت ارشد خوزستان و نمایندگان مجلس باید مورد پیگیری قرار گیرد.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از استخدام افراد غیربومی در این صنایع گفت: کمک به اشتغال پایدار و همچنین توانمندی صنایع کوچک استان از دیگر تعهداتی است که باید در صنایع بزرگ همواره مورد توجه قرار گیرد.
ضرورت مقابله با زمین خواری در خوزستان
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون یکی دیگر از چالش های استان را صرفات و ساخت و سازهای غیر مجاز عنوان کرد و گفت: مقابله با زمین خواری در خوزستان یک ضرورت قانونی است که در این زمینه مسئولان مربوطه باید از همه ظرفیت های قانونی و اجرایی استفاده کنند.
یوسفی اظهار کرد: خوزستان پس از خراسان رضوی دومین استان حاشیهنشین کشور است در حالی که اراضی دولت نیز متعلق به مردم است و این زمین ها باید در اختیار توسعه استان و خدمت به مردم قرار گیرد.
وی استفاده اراضی دولتی برای اجرای قانون جهش تولید مسکن و همچنین نهضت ملی مسکن را ضروری خواند و گفت: اراضی دولتی باید در اختیار مردم قرار گیرد تا متناسب با نیاز کشور، تولید مسکن را شاهد باشیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس در بخش دیگری از سخنان خود آغاز بد یک پروژه را از شروع نشدن آن بدتر عنوان کرد و افزود: طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز نباید همزمان در ۲۰۰ نقطه اجرا می شد چرا که مسدود بودن برخی مناطق و معابر، زندگی بسیاری از مردم بخصوص اصناف را مختل کرده است.
یوسفی همچنین افزایش حقوق کارکنان، همسانسازی حقوق بازنشستگان و مسکن خبرنگاران را از موارد اولویت دار برشمرد و گفت: کمک میکنیم دولت چهاردهم موفق باشد اما مطالبات مردم را با جدیت پیگیری می کنیم.
به گزارش ایرنا، این عضو هیات رییسه مجلس علاوه بر بیان برخی جزییات در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به موضوعات مربوط به شفافیت نرخ بیکاری و همچنین موضوع قطار شهری اهواز پرداخت.