لندن– ایرنا– آیین رونمایی از ترجمه ایتالیایی کتاب «سلول شماره ۱۴، خون دلی که لعل شد» درباره خاطرات رهبر معظم انقلاب از زندان‌ها و تبعید در دوران مبارزات انقلاب اسلامی، با حضور «محمدرضا صبوری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا برگزار شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا، در این نشست که به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا برگزار شد، تعدادی از شخصیت های علمی، فرهنگی و رسانه‌ای ایتالیا نیز حضور داشتند.

سفیر کشورمان در ایتالیا طی سخنانی، علاوه بر معرفی کتاب، اظهار داشت: کتاب «سلول شماره ۱۴»، نوشته‌ ارزشمند حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، کتابی است که فراتر از یک مجموعه‌ خاطرات، به ما درس‌های عمیقی از ایمان، استقامت و مبارزه برای آرمان‌های متعالی می‌آموزد.

وی افزود: در شرایط کنونی جهان، که چالش‌ها و بحران‌های متعددی پیش روی جوامع و نسل‌های مختلف قرار دارد، مطالعه‌ چنین آثاری بیش از هر زمان دیگری ارزشمند و الهام‌بخش است.

صبوری با بیان اینکه «این کتاب فقط بازگویی خاطرات یک مبارزه‌ شخصی نیست» افزود: «سلول شماره ۱۴» درسی برای همه ما و یادآور ارزش‌های انسانی و اسلامی است که در هر زمان و مکانی می‌تواند راهنمای راه باشند.

وی سپس گفت: امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که پر از بحران‌های مختلف، اعم از بحران‌های هویتی، اجتماعی و سیاسی است. دنیا از چالش‌هایی چون بی‌عدالتی، خشونت، تحریم‌های ظالمانه و تبعیض‌های مختلف رنج می‌برد. کتابی همچون «سلول شماره ۱۴» می‌تواند برای همه‌ انسان‌های آزاده در جهان، چراغی راهنما و نمادی از ایستادگی در برابر ظلم باشد.

سفیر کشورمان افزود: امروز و در شرایطی که جهان همچنان شاهد ظلم‌ها و ستم‌های بسیار، به‌ویژه در حق مردم مظلوم فلسطین و لبنان است، پیام و ارزش این کتاب اهمیت مضاعفی می‌یابد. از دیرباز، رژیم صهیونیستی اسرائیل با پشتیبانی قدرت‌های بزرگ جهانی و سیاست‌های استعماری، دست به تجاوز و کشتار در سرزمین فلسطین و لبنان زده است. این رژیم با اشغال سرزمین‌ها و کشتار مردم بی‌دفاع، نه‌تنها حقوق انسانی، بلکه تمامی اصول و ارزش‌های انسانی و اخلاقی را پایمال کرده است. هر روزه شاهد تصاویر دلخراش از آوارگی، کشتار کودکان و بی‌خانمانی خانواده‌های فلسطینی و لبنانی هستیم؛ تصاویری که وجدان هر انسان آزاده‌ای را به درد می‌آورد.

وی تاکید کرد: اما، این مردم در برابر خشونت‌ها و ستم‌های رژیم صهیونیستی به زانو درنیامده‌اند. آنان سال‌هاست که با دستان خالی اما قلبی آکنده از ایمان و اراده، در برابر یکی از مجهزترین ارتش‌های جهان ایستادگی می‌کنند. این ایستادگی، همچون مبارزات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و دیگر رهبران انقلاب اسلامی در برابر رژیم طاغوت، یادآور همان ایمان و استقامتی است که در «سلول شماره ۱۴» نیز موج می‌زند. این کتاب در حقیقت نشان می‌دهد که چگونه ایمان و اراده می‌تواند حتی در سخت‌ترین شرایط و در برابر شدیدترین ظلم‌ها، راه پیروزی و عزت را هموار کند.

صبوری در پایان اظهار امیدواری کرد: این کتاب برای همه‌ ما ، الهام‌بخش مسیری روشن و یادآور تعهد به آرمان‌های انسانی و اسلامی باشد. باشد که این اثر، نسل‌های آینده را نیز به یادگیری از تاریخ مبارزات، مقاومت و ایمان راهنمایی کند و انگیزه‌ای باشد برای ایستادگی در برابر تمام ظلم‌ها و بی‌عدالتی‌هایی که هنوز در جهان امروز پابرجا هستند.

در ادامه فولویو گریمالدی نویسنده، مستند ساز و روزنامه نگار ایتالیایی، طی سخنانی گفت: ما یک مساله در کل دنیا داریم و آن مشکلی به نام غرب است. اما ما یک نور و یک امید هم داریم و آن امید و اعتمادی است که نامش شرق است. اول صحبت از سیاست غرب بود حال سیاست شرق است.

وی افزود: در ایران مقاومت در برابر شر وجود دارد. منطقه مقاومت منطقه ای از امید و ایمان وجود دارد. جز ایران چه کسی در شرق سیاسی، نقش اصلی را ایفا می کند؟ باید از این کشور به خاطر کمکش به مقاومت در برابر شر، دروغ، ظلم و استعمار سپاسگزار باشیم.

این روزنامه‌نگار ایتالیایی تصریح کرد: قدرت و شجاعت، بخشی از پانتئونی ایت که باید به ما اعتماد به نفس و شجاعت زیادی بدهند. پانتئونی از کسانی که در راه آزادی، رهایی از استعمار، خودمختاری و حقوقی انسانی حمایت کردند؛ شخصیت‌هایی چون نلسون ماندلا، لومومبا، چه گوارا و هوگو چاوز هستند.

وی افزود: من می‌ توانم بگویم که علاوه بر هم نسلی با (آیت الله) علی خامنه ‌ای، چیز دیگری نیز با او مشترک دارم؛ البته این اشتراک شبیه شباهت پشه و عقاب است اما به هر حال اشتراکی است.

گریمالدی با اشاره به علاقه‌مندی و شناخت او از مشهد، کربلا و نجف گفت: این مکان‌ها در کتاب‌ (آیت‌الله‌) خامنه‌ای به طور گسترده آمده‌اند و پایه‌های زندگی، تولد، مقاومت و تبعید ایشان را تشکیل می‌دهند. آیت الله خامنه‌ای در خاطرات خود از مقاومت فلسطین، از روزهای سپتامبر سیاه و سخنان یاسر عرفات و دیدار با او صحبت می کنند. ایشان اکنون در ۸۵ سالگی بی وقفه در حال مبارزه و مقاومت و همچنان در کنار فلسطینی‌ها هستند.

سخنران سوم این نشست دیوید نییری رییس انتشارات لاولا و مترجم کتاب بود. وی درباره این کتاب بیان داشت: این کتاب روح من را در زمان ترجمه جلا داد. صفحات معجزه آسای کتاب همه را به فکر فرو می برد. در هر پارگراف نکات مهمی وجود دارد. این کتاب می تواند یک زندگی نامه مهم هم باشد. برای فهم کتاب باید قهرمان کتاب هم را خوب بشناسیم. نماز و عبادت در تمامی بخش های کتاب متبلور است و تمام فعالیت ها و اقدامات براساس نوعی عبادت است. تمام کلمات و جملات جنبه مذهبی دارد.

آقای ساکتتی نویسنده و فعال مدنی به عنوان چهارمین سخنران اظهار داشت: این کتاب اولین بار است که در اروپا رونمایی می شود و باعث افتخار است که در ایتالیا منتشر شده است. در کتاب سلول شماره ۱۴ علاوه بر آشنایی با شخصیت آیت الله خامنه ای و رشادت ها و شجاعت های ایشان، با شخصیت های مهم دیگری که نقش اساسی در پیروز انقلاب اسلامی داشتند آشنا می شوید.

وی گفت: موضوع جالب این است که متن کتاب نه تنها برای مترجم، بلکه برای یک خواننده نیز محوریت دعا مورد توجه قرار می گیرد. درباره بخش‌های دیگری از کتاب که صادقانه باید بگویم، مرا شگفت ‌زده کرده است، قسمتی است که آیت الله خامنه ‌ای درباره زمانی صحبت می‌کند که در زندان خبر مرگ جمال عبدالناصر را دریافت می‌ کند. این اتفاق در یکی از شش دوره‌ ای رخ می ‌دهد که او در زندان بوده است. در همان دوران است که ناصر فوت می ‌کند. ناصر، شخصیتی که شاید برای (آیت الله) خامنه‌ای به‌اندازه برخی دیگر از انقلابیون ایتالیایی الگوی الهام‌ بخشی نبوده، اما دردی که آیت الله خامنه‌ای از این خبر احساس می‌ کند و اشک‌ هایی که می‌ریزد، به نام برادری با مردم عرب ریخته می‌شود، در معنایی گسترده‌تر نشان از همبستگی انسانی است. این بخش برای من بسیار تأثیرگذار و غیرمنتظره بود.

همچنین لورنزو برونو روزنامه نگار ایتالیایی بعنوان دیگر سخنران این نشست گفت: این کتاب، علاوه بر اینکه یک زندگی‌نامه عالی است، برای علاقه‌مندان به تفکر نیز اثری بی‌نظیر است. البته تفکر به معنای هنر تحلیل کردن، که یکی از پایه ‌های اصلی این کتاب است.

وی افزود: اگر کمی تلاش کنیم و چندین بار کتاب را بخوانیم، می‌توانیم واقعیت شخصیت آیت الله خامنه‌ای را به‌خوبی درک کنیم. با مطالعه این کتاب، می ‌توانیم به همه آنچه که موقعیت کنونی او را شکل داده است، پی ببریم.

این روزنامه‌نگار ایتالیایی اضافه کرد: یکی از نکات مهمی که می ‌فهمیم، مبارزه‌ای است که در غرب تفسیر می‌شود و شکل و قالب خاورمیانه‌ای که مبارزه می‌کند. عناصری مانند صبر را می ‌توان در کتاب پیدا کرد؛ صبری که ایشان در پاسخ به ظلم و ستم از خود نشان می ‌دهند. همچنین به زیرکی ایشان اشاره شده است، مثلا در یکی از بخش های کتاب آمده که او در ماه رمضان نیاز به قرآن داشت، اما نمی‌ توانست به آن دسترسی پیدا کند و راهی پیدا کرد تا زندگی خود را با شرایط تطبیق دهند. هنر مدیریت و سازماندهی نیز در بخش ‌های ابتدایی کتاب دیده می‌ شود، جایی که به نحوه گسترش فعالیت داوطلبان علیه نظام وقت اشاره می ‌کنند.

وی ادامه داد: کتاب همچنین به تنهایی عمیقی که ایشان تجربه کرده است می‌پردازد؛ واقعا تأثر برانگیز است که بدانیم فردی می‌تواند در سلولی به اندازه یک و نیم متر در یک و نیم متر مقاومت کند. در این کتاب، تاریکی ‌های زیادی وجود دارد، اما در عین حال، نوری از خداوند نیز به چشم می‌ خورد.

برونو خاطر نشان کرد: جرات زیادی می خواهد که چنین کتابی را وارد بازار کرد. این واقعا شجاعت می خواهد. از همه افرادی که در زمینه چاپ و انتشار این کتاب تلاش کردند، تشکر می کنم.

در پایان نشست، شرکت کنندگان و حاضرین در جلسه علاوه بر اظهار نظر در مورد کتاب سلول شماره ۱۴، سئوالاتی در مورد تحولات خاورمیانه و آینده بریکس و عضویت ایران در این گروه را مطرح کردند که سفیر کشورمان در ایتالیا به آنها پاسخ داد.