شیراز - ایرنا - فصل پاییز برای کشاورزان قیروکارزین فصل پررونقی است؛ فصلی که زنجیره کاملی از کاشت، داشت و برداشت محصولات مختلف در این شهرستان شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قیروکارزین، شهرستانی در جنوب غربی شیراز است؛ شهرستانی که شاید به تصور شماری از مردم زمان کاشت و برداشت بیشتر محصولات کشاورزی در آن در دوره گرم سال انجام می‌شود اما با پایان تابستان و آغاز فصل پاییز، کشاورزان در این خطه همچنان مشغول به کاشت و برداشت محصول هستند و بر خلاف تصور عده‌ای که گمان می‌کنند این شهرستان تنها تولید کننده محصولات گرمسیری است اما برداشت محصولات مختلف پاییزی نیز در آن رونق بسیاری دارد.

برداشت ۲۹۰هزارتن لیمو شیرین از باغات قیروکارزین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین اخیرا از برداشت ۲۹۰ هزار تن لیمو شیرین از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات این شهرستان خبر داده و گفته که قیروکارزین به عنوان بزرگترین تولید کننده لیمو شیرین در سطح جهان ،کشور و استان است به طوری که ۵۴درصد لیمو شیرین دراستان و ۴۳درصد در کشور را تولید می‌کند.

محمد حیدری در این باره افزود: میانگین برداشت از هر هکتار ۶۰ تن است که با توجه به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار باغات این شهرستان پیش‌بینی می‌شود ۲۹۰ هزار تن لیمو شیرین با کیفت روانه بازار مصرف در داخل و خارج از کشور شود.

او ادامه داد: محصول لیمو شیرین پس از برداشت در مراکز سورتینگ شهرستان جدا سازی، لیبل‌گذاری و سپس بسته‌بندی و به بازارهای داخل و خارج فرستاده می‌شود..

حیدری یادآور شد: صادرات این محصول نسبت به سال‌های قبل از نظر کمی رشد قابل توجهی داشته بطوری که ۲۰درصد افزایش صادرات داشته‌ایم.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین با بیان اینکه بزرگترین بازارهای هدف در حوزه صادرات روسیه و کشورهای خلیج فارس است، گفت: ارز حاصل از صادرات این محصول توانسته زمینه توسعه تکنولوژی را فراهم آورد و موجب رونق اقتصادی کسب وکار و در نهایت تغییر در سبد معیشت باغداران و مردم این شهرستان شود.

او تولید۱۲ هزار شغل مستقیم و ۱۰ هزار شغل غیرمستقیم را از دیگر مزیت‌های این محصول دانست و افزود: مدیریت جهاد کشاورزی بعنوان بالاترین مرجع در حوزه کشاورزی توانسته همکاری‌هایی نظیر کارشناسی توسط همکاران، اعطای تسهیلات کم بهره، توزیع کود و تشکیل کلاسهای توجیهی همکاری و مساعی لازم را داشته باشد.

حیدری اعلام کرد: زمان برداشت لیمو شیرین از باغات این شهرستان اوایل مهر تا پایان دی ماه است.

برداشت هزار و ۴۳۰تن کنجد از اراضی شهرستان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین همچنین از برداشت یک هزار و ۴۳۰ تن دانه روغنی کنجد از اراضی این شهرستان خبر داد و گفت: امسال در مقایسه با سال قبل افزایش ۲۰درصدی به همراه داشته است.

او ادامه داد: برداشت این محصول از یک هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان از اواخر مهرماه شروع می‌شود و تا پایان آبان ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود هزار و ۴۳۰ تن کنجد از یک هزار و ۳۰۰هکتار از اراضی شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

برداشت ۲هزار و ۴۳۰تن لوبیا چشم بلبلی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین از برداشت ۲هزار و ۴۳۰ تن لوبیا چشم بلبلی از ۲هزار و ۲۵ هکتار اراضی این شهرستان نیز خبر داد و گفت: متوسط برداشت از هر هکتار یک هزار و ۲۰۰کیلوگرم است که نسبت به سال قبل افزایش ۱۵ درصد بهمراه داشته است.

وی ادامه داد: برداشت لوبیا به روش دستی و به شیوه سنتی ‌که کاری بسیار دشوار است انجام می‌شود و توانسته موجبات اشتغالزایی برای پنج هزار نفر را فراهم کند.

حیدری اضافه کرد: زمان برداشت این محصول از اواخر مهر ماه آغاز می‌شود و تا پایان آبان‌ماه ادامه دارد و پس از عملیات برداشت،محصول برای مصرف روانه بازار استان و همچنین دیگر استان‌های کشور می‌شود.