به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه تِکاِکسپلور، این پژوهشگران که بینگوانگ لیونگ (Binggwong Leung)، استانیسلاو گورب (Stanislav Gorb) و پورامِیت مانونگپونگ (Poramate Manoonpong) نام دارند دلایل خود برای ساخت این ربات و نحوه عملکرد آن هنگام آزمایش را در مجله علوم پیشرفته (Advanced Science) شرح دادند.
سوسکهای سرگینغلتان از دو جهت منحصربهفرد هستند: راهرفتن آنها با سایر ششپایان متفاوت است و میتوانند اجسام بسیار بزرگتر از خود را دستکاری کنند. پژوهشگران با مطالعه درباره این نوع سوسک همچنین استفاده از نتایج پژوهشهای قبلی درخصوص تولید رباتهایی که از حشره چوب تقلید میکنند، به این نتیجه رسیدند که ربات سوسک سرگینغلتان قادر است کارهایی انجام دهد که سایر رباتها نمیتوانند؛ از جمله دستکاری و حرکتدادن اجسام بزرگ با استفاده از پاهای کوچک.
پژوهشگران حرکت سوسکهای سرگینغلتان و انتقال اجسام را بررسی و خاطرنشان کردند این سوسکها میتوانند نمونههای بزرگ سرگین را با قرار دادن چهار پای بالای خود در اطراف قسمتهای بزرگ و استفاده از پاهای پایینی خود برای هل دادن آن حرکت دهند.
آنها ربات خود را با هل دادن یک توپ بزرگ آزمایش کردند و دریافتند توانایی آن بیش از هل دادن یک توپ به مکان مورد نظر است و میتواند یک توپ را با موادی که داخل آن قرار داده میشود از مکانی به مکان دیگر منتقل کند.
به گفته اعضای این گروه پژوهشی، میتوان از این ربات در عملیات جستوجو و نجات استفاده کرد؛ زیرا قادر است بهراحتی روی سطوح ناهموار و ناشناخته حرکت کند. آنها میگویند ربات آنها میتواند الهامبخش دانشمندان باشد تا در ساخت رباتهای آینده به طبیعت توجه کنند.