به گزارش ایرنا، برابر مصوبه وزارت نیرو که در دی ماه سال گذشته رسانه ای شد، همه دستگاه های اجرایی موضوع ماده پنج قانون خدمات کشوری ملزم هستند از ابتدای سال ۱۴۰۳ حدود پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی های تجدید پذیر و پاک تامین و در طی مدت چهارسال این عدد را باید به ۲۰ درصد برسانند.
ماده پنج قانون خدمات کشوری سازمان ها و اداراتی را که مشمول اجرای این مصوبه دانسته شامل تمامی وزارتخانهها، مؤسسه های دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی، شرکتهای دولتی و دستگاههایی شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بیمه های دولتی معرفی کرده است.
مصطفی بابایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نیروگاه ماه جاری در امور توزیع نیروی برق بخش ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر نصب و برق تولیدی آن وارد مدار سراسری شد که با احتساب ۲ نیروگاه دیگر در شهر عباس آباد و چمستان نور میزان تولید انرژی حدود ۲۵ کیلووات بوده است.
وی حجم سرمایه گذاری برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی در امورات ۹ گانه توزیع برق غرب مازندران را حدود ۲۰ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: برنامه ریزی شده تا پایان امسال در سایر ساختمان های امور توزیع از جمله رامسر، تنکابن، چالوس، نوشهر، کلاردشت، محمود آباد و نور این نیروگاه نصب شود و با راه اندازی این نیروگاه توان تولید انرژی طبق ارزیابی ها به میزان ۶۰ مگاوات خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران یادآور شد : علاوه بر این تلاش ها، برای آنکه براساس بازه زمانی تعریف شده مصوبه وزارت نیرو در حوزه نصب نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس کارها پیش برود رایزنی هایی هم با ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری برای تحویل گرفتن زمین ملی، شهرک های مسکونی، شهرداری ها و در مجموع تمامی سازمان ها و اداراتی که مشمول ماده پنج قانون خدمات کشوری می شوند انجام گرفته است و نشستی در ابتدای ماه جاری با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر بابت تحویل گرفتن زمین ملی برای نصب نیروگاه برگزار شده و به زودی هم نشست دیگر در این ارتباط خواهیم داشت.
بابایی افزود: نکته مهم تر آنکه ادارات کمیته امداد هم آمادگی برای راه اندازی این نیروگاه ها را دارند و برآوردها روی ۲۵۰ کیلو وات بوده امیدوارم این پیگیری ها هم به نتیجه برسد.
وی با بیان این که ظرفیت نیروگاه های غرب مازندران مربوط به اداره خودمان۶۰ کیلووات است، گفت : طبق برآورد منطقه غرب مازندران با حضور سرمایه گذاران در مجموع آمادگی تولید ۳۰ تا ۴۰ مگاوات را دارد.
بنا به گفته کارشناسان و متخصصان حوزه برق، توسعه ۱۰ هزار مگاواتی تجدید پذیرها سبب کاهش مصرف سوخت فسیلی می شود، کمک به حفظ محیطزیست و کاهش مصرف سوختهای فسیلی از دیگر مزیت های آن بوده که امروز در سازمان جهانی انرژی به عنوان یک الزام در کشورها بوده که باید اجرایی شود.
شرکت توزیع برق غرب مازندران به دست کم ۷۴۰ هزار مشترک در این منطقه گردشگر پذیر خدمات ارائه می دهد. این شرکت عهده دار نگهداری، توسعه و اصلاح حدود ۱۴ هزار کیلومتر شبکه در غرب مازندران است.
غرب مازندران بیش از هزار روستا و ۲۲ شهر در قالب دستکم ۸۰۰ هزار نفر جمعیت بومی و ۲ برابر جمعیت متغییر در خود جای داده است.