کرمان - ایرنا - وزیر جهاد کشاورزی گفت: این ظرفیت را ایجاد می‌کنیم که دانش و اندوخته‌های ارزشمند دانشمندان هسته‌ای کشور هرچه بیشتر در بخش‌های مختلف کشاورزی کاربردی شود و آنها را به کار گیریم.

به گزارش ایرنا، غلامرضا نوری قزلجه روز شنبه در آیین بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در کشور که با حضور رییس سازمان انرژی اتمی در رفسنجان برگزار شد افزود: واحدی که امروز مورد بهره برداری قرار گرفت یکی از این نمونه‌هاست و در سایر نقاط کشور نیز واحدهایی آماده بهره برداری است.

وی گفت: اقتصادی کردن تولید برای تولیدکنندگان بخش کشاورزی و مصرف بهینه آب از برنامه‌های مهمی است که در وزارت جهاد کشاورزی با جدیت دنبال می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با وجود محدودیت‌های منابع تولید، تکالیفی برای افزایش تولید داریم که در ارتقای بهره وری، بازدهی و توسعه عمودی بخش کشاورزی باید آنها را پیاده سازی کنیم.

وی گفت: در این مسیر باید از علم و فناوری کمک بگیریم که مهمترین نماد آن بهره گیری از دانش هسته ای کشور است؛ دانشی که شهدای زیادی را برای آن تقدیم کرده‌ایم و خوشحالیم امروز آثار آن در فعالیت‌های صلح آمیزی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و مسئولان نظام جمهوری اسلامی از ابتدا بوده، نمود عینی پیدا می‌کند و می‌توانیم از این دانش برای بخش کشاورزی، سلامت، صنعت، محیط زیست و حوزه‌های مختلف استفاده کنیم.

دانش هسته‌ای در بخش کشاورزی کاربرد گسترده دارد

نوری قزلجه ادامه داد: دانش هسته‌ای در بخش کشاورزی کاربرد بسیار گسترده دارد؛ اصلاح نژاد دام، اصلاح نباتات و رسیدن به اهداف و فعالیت‌های جدید در زمان سریع تر از کاربردهای مهم این فناوری است و در جریان تولید محصول برای مبارزه با آفات و امراض کاربرد دارد.

وی گفت: بعد از برداشت محصول نیز پرتودهی یا فناوری پلاسما و از بین بردن آلودگی‌هایی که روی محصول است، محصول را سالم تر می‌کند و انبارداری و ماندگاری آنها را افزایش می‌دهد، همچنین امکان صدور به نقاط دوردست را فراهم می‌آورد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در زمان مدیریت آقای اسلامی در سازمان انرژی اتمی به طور جدی این فناوری‌ها دنبال می‌شود و باید اذعان کنیم حداقل در بخش کشاورزی جلوتر از ما حرکت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه واحد افتتاح شده مربوط به محصول پسته است اظهار کرد: پسته یک محصول راهبردی در کشور و ارزآور است که توسعه آن مدیون کرمانی ها و رفسنجانی ها بوده و شاهد افزایش سطح زیر کشت، تولید و صادرات آن هستیم که ایجاب می‌کند کارهای نو از اینجا آغاز شود.

نوری قزلجه ادامه داد: یک نکته درباره پسته، تعهد ارزی است که خوشبختانه فهم مشترک بین مسئولان تصمیم گیر در حال بوجود آمدن است تا این مساله حل شود.

محصولات کشاورزی ایران از سالم ترین در دنیا هستند

وی با اشاره به آمارهای تولیدات کشاورزی، کودها و سموم گفت: محصولات کشاورزی ما از سالم ترین‌ها در دنیا هستند و بسیاری کشورها حتی بیشتر از ما از کود و سموم استفاده می‌کنند.

وزیر جهاد کشاورزی به تذکرات فنی اتحادیه اروپا درباره محصول پسته به عنوان یکی از مقاصد صادراتی ایران اشاره کرد و گفت: برخی از محصولات ارتباطی با ما نداشتند و از کشور ثالث وارد شده بودند، برخی دیگر که اشکال فنی داشتند، آزمایشات ما سلامت آنها را نشان داد.

وی افزود: همچنین در این خصوص همکاران ما جلساتی با تشکل های کشاورزی داشتند که مقداری همکاری‌ها در حوزه رجیستری (ثبت) باغات و واحدهای فناوری کمتر بوده لذا امسال هم تذکراتی ارائه و مکاتبات لازم انجام شد.

نوری قزلجه با بیان اینکه بخش خصوص و دیپلماسی خارجی کشور را فعال کردیم تصریح کرد: نکات فنی و آمادگی کشاورزی کشور را در سطوح بین المللی منعکس کردیم و چالش‌های این حوزه به ویژه در حوزه کارشناسی و فنی در حال رفع است.

وی گفت: چنین اقداماتی از جمله واحدی که امروز با استفاده از ظرفیت پلاسما در رفسنجان افتتاح شد، در سایر مناطق استان کرمان نیز توسعه خواهد یافت و ما را مجهزتر و موضع ما را قوی‌تر می‌کند تا حرف‌های فنی ما با استحکام بیشتری در مجامع بین المللی شنیده شود.

اصلاح باغات و بهینه سازی مصرف آب در دستور کار است

وزیر جهاد کشاورزی افزود: استان کرمان و شهرستان رفسنجان در تولید پسته جایگاه و سهم خوبی دارد و میانگین تولید پسته در رفسنجان ۲۰ تا ۲۵ درصد از میانگین کشوری بیشتر است اما باغات نمونه ما با میانگین جهانی فاصله زیادی دارند و آمار نشان می‌دهد که جا برای کار زیاد است.

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌های ما اصلاح باغات و فعالیت‌ها در بلند مدت است که در این زمینه موضوع محدودیت آب و مصرف بهینه آب در دستور کار تیم فنی قرار گرفته است و در این زمینه راه های دقیق، سریع و فنی در بلندمدت در باغات پسته جواب می‌دهد و این موضوعات جزو وظایف فنی ما است.

نوری قزلجه گفت: باغداران از یافته‌های جدید برای استفاده بهینه آب در باغات پسته استفاده کنند زیرا آب ضروری ترین نیاز ماست و در کنار آن ارتقای بهره وری در واحد سطح پیگیری می‌شود تا به عملکردهای باغات نمونه دست پیدا کنیم.

به گزارش ایرنا نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای فناوری پلاسما کشور امروز (شنبه) با حضور "محمد اسلامی" معاون رییس‌ جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، "غلامرضا نوری قزلجه" وزیر جهاد کشاورزی و برخی از مدیران این وزارتخانه، مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما، جمعی از مدیران صنعت هسته‌ای، استاندار کرمان و مسوولان محلی در رفسنجان به بهره‌برداری رسید.

کارخانه فرآوری خشکبار در رفسنجان با شعار «پشتیبان سلامت غذایی، در مسیر صنعت نوآور»، ظرفیت پذیرش سه تن محصول در هر ساعت دارد. در فاز نخست بهره‌برداری از این کارخانه، سالانه ۶ هزار تن خشکبار نظیر پسته، بادام، بادام زمینی و نیز محصولاتی مانند ذرت، غلات، دانه‌های روغنی، و حبوبات، آلودگی‌زدایی و فرآوری خواهند شد.