بندرعباس - ایرنا - استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه تصمیم‌های کارشناسی و راهبردی مدیریتی برای آغاز و پیشبرد برنامه طرح فاضلاب شهر بندرعباس گره‌گشا بوده است، گفت: واقعی‌سازی قیمت آب مصرفی صنایع و بالابردن قیمت در سال ۱۴۰۰، محدودسازی و ممنوعیت برداشت آب دریا و همچنین شیرین‌سازی آن توسط صنایع، از مهم‌ترین تصمیم‌های راهبردی در این زمینه بود.

به گزارش ایرنا، مهدی دوستی روز شنبه در حاشیه بازدید میدانی از طرح تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس و نشست بررسی وضعیت پیشرفت اجرای این طرح در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: برای پیگیری اجرای طرح ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس از سال ۱۴۰۰ تاکنون نشست‌های متعددی در محل استانداری و سایت پروژه برگزار شد و در حال حاضر پیشرفت این طرح را مدیون اتخاذ تصمیم‌های کلیدی و تلاش مهندسان و مدیران طرح هستیم که باتوجه به برنامه زمانبندی شده در نهایت در سال آینده تکمیل و به مردم استان تقدیم می‌شود.

وی بیان کرد: ساماندهی فاضلاب بندرعباس آرزوی دیرینه مردم بود که به دلیل سختی کار و نداشتن جسارت لازم در دوره‌های قبلی انجام نشده بود اما در سه سال گذشته افزون‌بر ۳۵ هزار میلیارد ریال منابع به طرح تزریق شد و روند اجرای آن تداوم یافت.

نماینده عالی دولت در هرمزگان اظهار کرد: اجرای این طرح مهم و اساسی ناشی از اتخاذ چند تصمیم راهبردی بود که مهم‌ترین این تصمیم‌ها واقعی سازی قیمت آب مصرفی صنایع و بالابردن قیمت در سال ۱۴۰۰ و محدود سازی و ممنوعیت برداشت آب دریا و شیرین‌سازی آن بود که در نتیجه آن خرید پساب فاضلاب برای صنایع دارای صرفه اقتصادی شد.

دوستی، فروش پساب فاضلاب در کشور را کاری نوین دانست و اشاره کرد: پساب فاضلاب سال‌های آینده را پیش فروش کردیم و با درآمد حاصل از آن، طرح فاضلاب را به سرانجام رساندیم.

وی ادامه داد: با تمام کارهای انجام شده متوجه کمبود منابع شدیم و بر همین اساس نیاز بود بانک‌ها نیز پای کار بیایند؛ در همین راستا مطالعات اقتصادی آغاز و سوددهی طرح را بررسی و ارائه کردیم که در نتیجه بانک ملی ۱۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات به این طرح تخصیص داد.

استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه دولت باید همواره نقش هدایت‌گری و تنظیم‌گری را ایفا کند، ادامه داد: در حال حاضر فاضلاب ورودی به خلیج‌فارس از نظر شاخص‌های آلایندگی محیط زیستی در سطح استاندارد قرار دارد و بخش‌های باقی مانده در طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس نیز مربوط به کیفی‌سازی و شیرین‌سازی آب و تحویل آن به صنایع است.

وی با تاکید بر اینکه تا پایان طرح مدت زمان زیادی باقی نمانده است، اظهار کرد: در برخی محلات نیز فاضلاب ورودی به خورها همچون خورگورسوزان چهره شهر را زشت کرده بود که عملیات اجرایی این طرح نیز هم اکنون آغاز شده و بیش از ۶۰ درصد لوله‌ها رسیده و مطابق برنامه زمان بندی اجرا و به مردم بندرعباس تحویل خواهد شد.

طرح تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس در سال ۱۳۸۰ با ظرفیت محدود انجام شده بود که معضل بزرگ رهاسازی پساب به دریا را درپی داشت؛ از انتهای سال ۱۴۰۰ رفع این چالش در چند بخش بازسازی شبکه فرسوده، الحاقات جدید به شبکه، ارتقای ظرفیت شبکه به ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز و از همه مهم‌تر هدایت پساب به صنایع در دستورکار قرار گرفت که با پیشرفت قابل ملاحظه‌ای روبرو بوده است.

پساب فاضلاب شهر بندرعباس که بیش از ۲ دهه با مشکل جدی رهاسازی به دریا مواجه بوده و به دغدغه اصلی مردم و مسوولان تبدیل شده؛ قرار است تا سال ۱۴۰۴ برای استفاده در صنایع توسط «شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس»با تشکیل کنسرسیومی از هفت شرکت بزرگ صنعتی در غرب هرمزگان برای همیشه سامان یابد.