دزفول-ایرنا- فرماندار ویژه دزفول گفت: کم‌هزینه‌ترین راه برای ارتقای سطح فرهنگی، اجتماعی و دانش سیاسی در جامعه، کتاب و کتابخوانی است.

به گزارش ایرنا، علیرضا خردمند روز شنبه در آیین تجلیل از کتابداران نمونه دزفول در کتابخانه آیت‌الله قاضی بیان کرد: کتابداران افسران جنگ نرم هستند که به صورت گمنان تلاش زیادی در این حوزه دارند.
وی افزود: افراد جامعه به واسطه رشد سریع تکنولوژی از مطالعه فاصله گرفته‌ و به مطالعه در فضای مجازی بسنده کرده و از مطالعه سنتی فاصله گرفته‌اند که این خلا باید پر شود و سرانه مطالعه افزایش یابد.
رییس انجمن کتابخانه‌های عمومی دزفول تاکید کرد: کتابخوانی بهترین راه برای داشتن جامعه سالم و به دور از استرس، تقویت و رشد حافظه افراد و کسب تجربه‌های خوب است.
خردمند گفت: با مطالعه کتاب، نویسنده حاصل سالها تلاش خود را در اختیار کتابخوان قرار می‌دهد که تجربه ارزشمندی است.
وی افزود: کتابخوانی، استرس را از انسان دور، حافظه را خلاق و سلامت روحی و روانی جامعه را حفظ می‌کند.
فرماندار ویژه دزفول خاطرنشان کرد: اگر فضای مطالعه را توسعه دهیم، معیارهای رشد جامعه نیز به راحتی ارتقا می‌یابند و آگاهی مردم افزایش و جامعه‌ای پویا و فعال خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه سرانه مطالعه دزفول بالاتر از سایر شهرستان‌های خوزستان است، تصریح کرد: باید با برنامه‌ریزی، مطالعه را از حالت سنتی خارج کرد.

خردمند بیان کرد: کتابخانه سیار یا اردوهای کتابخوانی باید با برنامه‌ریزی منسجم‌تر تقویت شوند، هرچه فضای بسته کتابخانه را به دل جامعه ببریم و در مکان‌ها و کانون‌های تفریحی شهروندان میز کتاب تدارک دیده شود تاثیر بسیار خوبی خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه شاخص‌های مختلف با ارتقای سطح فرهنگ ارتقا می‌یابند، افزود: باید با ظرافت و برنامه‌ریزی خاصی، جوانان و نوجوانان را به مطالعه تشویق کرد.
فرماندار ویژه دزفول اظهارکرد: به همت نماینده دزفول، اقداماتی در راستای ارتقای زیرساخت‌های مطالعه در شهرستان دزفول انجام شده است و امیدواریم زیرساخت‌های کتابخانه های شهرستان نیز ارتقا یابند.
وی با اظهار امیدواری برای بهره برداری از کتابخانه مرکزی دزفول تا سال آینده افزود: برخی مناطق از داشتن کتابخانه عمومی بی‌بهره هستند که امیدواریم با کمک نماینده این امر نیز محقق شود.


نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز آغاز هفته کتابخوانی را تبریک گفت و اظهارکرد: نشست‌هایی همراه با فرماندار دزفول با مدیرکل کتابخانه‌ها و سازمان برنامه و بودجه در خصوص افزایش بودجه کتابخانه‌ها برگزار شد و امیدواریم سال جدید بودجه خوبی به این حوزه اختصاص یابد.


عباس پاپی‌زاده، ساخت کتابخانه مرکزی را یکی از دغدغه‌های جدی این حوزه عنوان کرد و افزود: محل کتابخانه مرکزی دزفول دور از شهر است که اگر با شهرداری توافق و ملک دیگری جایگزین می‌شد بهتر بود زیرا عمده بودجه کتابخانه‌ها به سمت این کتابخانه اختصاص می‌یابد.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش می‌شود کتابخانه‌های کوچکی در حاشیه شهر و پارک‌ها راه اندازی شود تا کلیه اقشار جامعه بتوانند از کتاب بهره‌مند شوند.

سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی دزفول نیز بیان کرد: طبق سند راهبردی، عضویت ۱۵ هزار نفر در کل سال ۱۴۰۳ در کتابخانه‌های دزفول پیش‌بینی شده این در حالی است که طی ۶ ماه نخست امسال، ۲۱ هزار نفر عضو کتابخانه‌ها شدند و تا پایان امسال به ۲ برابر آمار مورد انتظار خواهند رسید.


کاظم جوکار افزود: طی ۶ ماه نخست امسال، ۱۱۰ هزار جلد کتاب از کتابخانه‌های دزفول به امانت گرفته شده و ۲۱ دوره کسب و کارهای کوچک در سطح کتابخانه‌ها برگزار شده است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده ادامه داد: طرح سفیران دانایی در یک اقدام جهادی اجرا و کتابداران در مناطق فاقد کتابخانه حضور یافتند.

سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی دزفول گفت: جشنواره ملی رضوی نیز برگزار شد و تا الان ییش از سه هزار و ۵۰۰ نفر از دزفول در این برنامه شرکت کردند.
وی خاطرنشان کرد: برای افرادی که به هر دلیل امکان حضور در کتابخانه‌ها ندارند نیز پیک کتاب در نظر گرفته شده و کتاب درب منزل تقدیم می‌شود.
۱۲۰ میلیارد ریال برای ساخت کتابخانه مرکزی دزفول اختصاص یافت
سرپرست اداره کتابخانه‌های دزفول بیان کرد: ساخت کتابخانه مرکزی دزفول پس از وقفه چهار ساله از سر گرفته شده و سال گذشته ۱۲۰ میلیارد ریال برای ساخت این کتابخانه اختصاص یافت، امسال نیز با پیگیری نماینده دزفول اعتبار خوبی اختصاص یافته است که امیدواریم به زودی تکمیل شود.
وی ضمن قدردانی از اجرای اقدامات فرهنگی در این شهرستان افزود: رییس دادگاه سالند دزفول در اقدامی فرهنگی، برای افرادی که مرتکب بزه می‌شوند مجازات جایگزین زندان مانند خرید کتاب برای کتابخانه، عضویت افرادی که تمکن مالی ندارند در کتابخانه‌ها درنظر گرفته که قابل تقدیر است.
۱۲۳ میلیارد ریال از سهم نیم درصد عوارض شهرداری‌های دزفول به کتابخانه‌ها اختصاص یافت
جوکار گفت: سال گذشته هشت میلیارد ریال سهم شهرداری‌ها به کتابخانه‌های دزفول اختصاص یافت که با پیگیری نماینده و فرماندار، طی ۶ ماه نخست امسال ۱۲۳ میلیارد ریال سهم نیم درصد شهرداری‌ها به کتابخانه‌ها اختصاص یافت که نقش مهمی در تأمین و توسعه تجهیزات کتابخانه‌ای خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، در این نشست از کتابداران نمونه شهرستان دزفول با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.

نمایشگاه دستاوردهای کسب و کارهای کوچک حاصل فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی دزفول نیز به نمایش گذاشته شد.

۱۵ کتابخانه نهادی و ۹ کتابخانه مشارکتی در سطح شهرستان دزفول فعال است.