یاسوج- ایرنا- فرماندار جدید لنده گفت: شتاب بخشی و رفع مشکلات و موانع موجود پروژه بزرگ جاده تشان- لنده و همچنین رفع تنش آبی و آبرسانی پایدار به شهروندان و روستاها جزو اولویت ها و برنامه های مهم این شهرستان است.

به گزارش ایرنا، محور تشان به لنده که هموراه از زبان مسئولان به عنوان یکی از محورهای استراتژیک و تکمیل کنند جاده شهرضا - بهبهان مطرح می شد و فاصله کهگیلویه وبویراحمدبه خوزستان را تا ۷۰ کیلومتر کاهش می دهد و یکی از مشکلات اساسی آن نبود مجوز ماده ۲۳ است.

طول راه های ارتباطی این شهرستان ۳۱۸ کیلومتر است که از این میزان ۴۲ کیلومتر فرعی و مابقی روستایی هستند.

طول راه‌های آسفالت شده شهرستان لنده را نیز بیش از حدود ۱۰۰ کیلومتر است.

همچنین موضوع طرح آبرسانی به شهرستان لنده در کنار شهرهای دهدشت، سوق و چرام از طریق سد کوثر نیز هم اینک در حال اجراست .

مرحله اول طرح آبرسانی به شهرهای چرام، دهدشت، سوق، لنده و روستاهای این مسیر در استان کهگیلویه و بویراحمد از سد کوثر گچساران، با احداث مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی تکمیل شده است.

با بهره برداری از این طرح بزرگ آبرسانی بالای ۲۴۰ هزار نفر از آب آشامیدنی سالم از جمله مردم شهرستان لنده برخوردار خواهند شد.

البته یک طرح بزرگ آبرسانی برای ۱۲ روستای شهرستان لنده نیز در دست اجرا است؛ این مجتمع آبرسانی بالای ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد و از سال ۱۴۰۱ نیز عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

سید محمد تقوی در آیین معارفه خود تصریح کرد: با وجود تمامی تلاش های صورت گرفته، محور استراتژیک لنده به تَشان هنوز به بهره برداری نرسیده و مردم شهرستان لنده از تاخیر در بهره برداری از این پروژه، ناراضی و گله مند هستند.

وی با بیان اینکه بدون تردید در دولت چهاردهم شاهد فعال شدن بسیاری از پروژه های راکد، غیرفعال و نیمه فعال در شهرستان لنده و استان کهگیلویه و بویراحمد خواهیم بود، خاطرنشان کرد: تردید نکنید که اولویت کاری‌ من در شهرستان لنده، تکمیل و بهره برداری از محور ارتباطی لنده – تشان می باشد که بهره برداری از آن به یک آرزو برای بزرگان منطقه تبدیل شده است.

فرماندار جدید شهرستان لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد از پیگیری و استفاده از تمامی ظرفیت های انسانی برای تکمیل این محور در آینده نزدیک خبرداد و یادآورشد: مردم شهرستان بدانند که دولت چهاردهم برای رضایتمندی، آرامش و امنیت آنان از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد اگرچه نیازمند همراهی مردم و مسؤولان در اجرای تمام پروژه ها هستیم.

تقوی با تاکید براینکه با کمک دولت و ملت، باید در عمل و در جلوی چشم مردم، پروژه ها فعال شوند نه بر روی صفحات کاغذ، ادامه داد: با بهره برداری از محور ارتباطی لنده به تشان، شاهد خروج این شهرستان از بُن بست تاریخی صدها ساله خواهیم بود.

وی با تاکید براینکه مهم‌ترین عامل در خروج شهرستان لنده از بُن‌بست تاریخی و اتصال آن به بنادر جنوب و مرکز کشور، بهره‌برداری از محور عنوان شده است، تصریح کرد: این محور می‌تواند این شهرستان را بعنوان یکی از مهم‌ترین کرویدرهای جنوب به مرکز کشور تبدیل کند.

فرماندار شهرستان لنده گفت: دومین مسئله و مطالبه مردم این شهرستان، بحث انتقال آب از رودخانه موگرمون و تونل بود که باتوجه‌ به بحث تنش آبی در شهرستان‌های گرمسیری استان بخصوص شهرستان لنده، این مهم حتماً در دستور کار من با رایزنی با مسئولان ملی و استانی قرار خواهد گرفت.

تقوی به آخرین وضعیت محور ارتباطی لنده – تراب به جاده دهدشت بعنوان یکی از مهم‌ترین محورهای ارتباطی در لنده هم پرداخت و ادامه داد: این پروژه در آینده نیز به محور لنده – تشان متصل خواهد شد و عاملی برای خروج شهرستان لنده از بن‌بست می شود.

وی گفت: هم اکنون بیش از پنج کیلومتر از این مسیر در حال آسفالت است که در طی روزهای آینده بحث آسفالت قطعه اول به اتمام خواهد رسید و امیدواریم قطعه دوم نیز با سرعتی خوبی که دارد در آینده نیز به بهره‌برداری برسد تا شاهد تحول اساسی در حوزه راه‌های اصلی باشیم.

هرستان کوهپایه ای، گرمسیری و قدیمی لنده به مرکزیت شهر لنده از شهرستان های هشت گانه کهگیلویه وبویراحمد دارای جمعیتی افزون بر ۲۳ هزار نفر در فاصله حدود ۲۷۰ کیلومتری یاسوج مرکز این استان واقع شده است.
محرومیت ها و مشکلات انباشت شده از گذشته های دور در جای جای شهرستان لنده آنچنان عمیق است که شاید مجال اندیشیدن و تامل درباره بکارگیری سایر واژگان را برای بیان ویژگی این منطقه به ذهن ندهد.
لنده گرچه شهرستان شدنش دیرهنگام و نوپا بوده اما بناها، آثار و قلعه هایی به قدمتی به فراخنای تاریخ کهن این سرزمین دارد.

استان کهگیلویه وبویراحمد دارای هشت شهرستان، ۱۷ شهر، یکهزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه با جمعیتی افزون بر ۷۱۳ هزار نفر در جنوب غربی ایران واقع شده است.