زاهدان - ایرنا - رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه توانمندسازی دانشجویان در مهارت‌افزایی از اولویت‌های دانشگاه‌ به شمار می‌رود، گفت: فعالیت مراکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی منجر خواهد شد تا دانشگاه به سوی دانشگاهی با دانش آموختگان ماهر و بدون دغدغه شغلی و کمک به اشتغال پایدار سوق داده شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ابوالفضل توسلی روز یکشنبه در آئین مراسم افتتاح مرکز مدیریت مهارت آموزشی و مشاوره شغلی در دانشگاه پیام نور مرکز زاهدان با اشاره به نقش و اهمیت مراکز مدیریت آموزی و مشاوره شغلی در اشتغال دانشجویان دانشگاه، بیان کرد: یکی از مشکلات دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاهی پس از اتمام دوران تحصیلی یافتن شغل مناسب بوده که یکی از علل عمده آن فقدان مهارت‌های کاربردی فنی است.

وی با بیان اینکه نیروی کار ماهر و خلاق یکی از ضروریات جامعه به شمار می‌رود، افزود: فراگیری مهارت‌های فنی برای هر دانشجو ضرورت دارد بر این اساس دانشگاه پیام نور با همکاری اداره کل فنی حرفه‌ای سیستان و بلوچستان اقدام به افتتاح مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاه پیام نور استان با هدف توانمندسازی مهارتی دانشجویان با رویکرد اشتغالزایی کرد.

رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این دانشگاه با دارا بودن ۱۰ مرکز و ۱۱ هزار دانشجو که بیشتر بومی هستند، گفت: این دانشجویان در رشته‌های مختلف علوم انسانی، پایه، فنی مهندسی و مهارت آموزی مشغول به تحصیل و مهارت آموزی هستند.

وی با بیان اینکه راه ‌اندازی دوره‌های آموزشی تخصصی متناسب با نیاز بازار کار و رشته‌های دانشگاهی و گسترش آموزش‌های مهارت محور بین دانشجویان یکی از برنامه‌های اولویت‌دار در دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان است، اظهار کرد: میزان کنشگری اجتماعی در دانشگاه پیام نور بالا بوده، بهره‌بندی متقابل از ظرفیت‌ها امکانات و همچنین تمامی افراد با سلایق مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسلی تاکید کرد: پیرو تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه عدالت آموزشی در مناطق دور افتاده در بیانیه گام دوم این دانشگاه با داشتن هفت مرکز در نوار مرزی شرقی گام مهمی در این راستا برداشته و دانشگاهی جامعه محور، دانشجو محور و مهارت آفرین است.

وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه به علت سطح گستردگی در استان یکی از دانشگاه‌های موثر در بحث اشتغال است و بیش از ۶۰ درصد از محصلان آن جذب ادارات دولتی شده‌اند همچنین با ورود به حوزه مهارت افزایی و برگزاری بیش از ۷۰ دوره به اشتغال و مهارت افزایی دانشجویان کمک شایانی کرده است.

رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان تاکید کرد: فعالیت مراکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی منجر خواهد شد تا دانشگاه به سوی دانشگاهی با دانش آموختگان ماهر و بدون دغدغه شغلی و کمک به اشتغال پایدار سوق داده شود.

ارتباط تنگاتنگ با دانشگاه در حوزه مهارت آموزی

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان در ادامه این جلسه بیان کرد: مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی قرار است پیوند دوسویه و ارتباط نزدیک بین آنچه در دولت در حوزه مهارت آموزشی وجود دارد با مهارت آموزی و اشتغالزایی جوانان ارتباط برقرار کند تا جوانان از این ظرفیت و امکانات دولتی آینده بهتری برای خود رقم بزنند.

جلیل شهریاری افزود: مردمی‌سازی دولت در اولویت کار است، امروز باید ارتباط با دانشگاه در حوزه مهارت آموزی تنگاتنگ شود، در این زمینه برای ارتباط با نسل جوان به ویژه دانشجویان مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی راه اندازی شد تا جوانان اراده بهتری برای آینده سازی خود داشته باشند.

وی با اشاره به نگرش مثبت مسوولان دانشگاه پیام نور در جهت ترویج فرهنگ مهارت آموزی در کنار آموزش تئوری، اظهار کرد: سه مقوله مهارت، دانش و فرهنگ کار باید در کنار هم قرار گیرد تا فرد با توانمند کردن خود در هر سه زمینه آمادگی ورود به کار را پیدا کند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان ادامه داد: وجود مشاغل کاذب در استان یک معضل به شمار می‌رود؛ اما توانمندی و مهارت آموزی به تغییر زندگی آینده افراد کمک می‌کند بنابراین سعی و تلاش ما در تعامل با دستگاه‌ها و نهادهای مختلف بر این است که بتوانیم آموزش‌های مهارتی را در بین اقشار مختلف جامعه گسترش دهیم تا هر روز شاهد کاهش بیکاری و افزایش تولید باشیم.

وی با بیان اینکه مدرک گرایی و مشاغل کاذب قاچاق سوخت دو رقیب مهارت آموزی در سیستان و بلوچستان هستند، گفت: کسب دانش در دانشگاه باید توام با مهارت باشد نباید از مهارت آموزی غافل شد و نگاه مدرک گرایی باید زدوده شود.