تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس درباره شخصیت‌های دوتابعیتی مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا،  بررسی تقاضای یک فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در جلسه علنی امروز یکشنبه - ۲۷ آبان ماه - مجلس شورای اسلامی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۳۸ رای موافق، ۲۰۷ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از ۲۵۶ نماینده حاضر در مجلس با یک فوریت این لایحه مخالفت کردند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پس از رای گیری در این باره گفت: موضوع اقدام قانونی و غیرقانونی در این لایحه مطرح شد. اما اصل موضوع این است که افرادی که سفیر جمهوری اسلامی ایران و وابستگان کشور هستند و ماموریت خارج از کشور انجام می‌دهند، این مشکل برای آنها وجود دارد. بر همین اساس فوریت آن رای نیاورد ولی به صورت عادی این لایحه به کمیسیون مربوطه ارجاع می‌شود تا رسیدگی کنند.

حسینعلی حاجی دلیگانی در مخالفت با تقاضای بررسی یک فوریتی این لایحه، گفت: انتظار داشتیم دولت یک لایحه دو فوریتی برای حل موضوع برق بدهد که در تابستان امسال ۳ روز در هفته برق صنعت قطع می شد و موتورهای کشاورزی نیز برق نداشتند و یا اینکه لایحه ای برای مشکل بازار ارز  یا کسری گاز به مجلس ارائه می داد.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس عنوان کرد: دولت ۷۴ آئین نامه که برای اجرایی شدن برنامه هفتم باید ارائه می کرد و سه ماه نیز مهلت داشت که این کار را انجام نداده است.

بیت الله عبداللهی در موافقت با بررسی تقاضای یک فوریتی این لایحه گفت: موضوع این لایحه یا دو نفر نیست. بلکه در کشورهای اسلامی افرادی هستند که به عنوان سفیر انتخاب شده‌اند و بخشی از افراد به عنوان دانشمند، دانشجو در کشورهای دیگر به دنبال کسب علم و دانش هستند و باید به آنها فرصت خدمت به کشورداده شود.

نماینده مردم اهر و هریس ادامه داد: تعدادی از افراد در حال حاضر که در خارج زندگی می‌کردند مسئولیت پذیرفته‌اند. این افراد انقلابی و  به آرمان‌های انقلاب پایبند هستند باید مکانیزمی  برای استفاده از دانش آنها در نظر بگیریم.

سلمان اسحاقی در اخطار قانون اساسی در خصوص لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس گفت: اصل ۳۳ قانون اساسی می‌گوید اشخاصی که دو تابعیتی هستند سیاست دو کشور را پذیرفته‌اند؛ اگر به دنبال تحصیل رفته‌اند مشکلی نیست ولی اگر تابعیت پذیرفته‌اند یعنی سیاست و فرهنگ آن کشور را قبول کرده‌اند.