به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه گاردین، شهرک نشینان راست گرا و صهیونیست های ملی گرای افراطی در اسرائیل، چهره های انتخاب شده از سوی ترامپ برای دولت جدید را یک «تیم رویایی» دانسته و آن را «فرصتی منحصر به فرد و ویژه» برای افزایش تسلط اسرائیل بر اراضی اشغالی و پایان دائمی هرگونه چشم اندازی برای تشکیل یک کشور فلسطینی می بینند.
از سوی دیگر، گروههای فلسطینی و نهادهای مردمی در اسرائیل، گزینه های ترامپ را حامیان آشکار پروژه فعالان راست افراطی دانسته و میگویند که دولت بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل از پیروزی ترامپ جسور شده است.
روزنامه «هاآرتص» چاپ نزدیک به گروه های چپ چاپ اسرائیل در سرمقاله ای در همین زمینه هشدار داد: «مجموعه انتصابات اعلام شده از سوی دونالد ترامپ باید همه کسانی که به آینده اسرائیل اهمیت می دهند را نگران کند».
گزارشها حاکی است پس از اعلام نتیجه انتخابات آمریکا، مقامات اسرائیلی به تخریب منازل فلسطینیها در بیت المقدس شرقی و کرانه باختری رود اردن که در سال ۱۹۶۷ به اشغال تل آویو درآمد، ادامه میدهند.
فخری ابودیاب فعال فلسطینی که سالهاست تلاش ها برای مقاومت در برابر تخریب خانه های فلسطینیان در کرانه باختری را رهبری می کند، در این خصوص به گاردین گفت: پس از اعلام نتایج انتخابات بولدوزرها بازگشته بودند تا بخشی از خانه او را که در اثر تخریب شهرداری همچنان باقی مانده بود، ویران کنند.
وی افزود: اسرائیل ۲۰ سال است که می خواهد اینجا را خراب کند و اکنون از فرصت بدست آمده استفاده می کند.
گروه حقوق بشری اسرائیلی «عیر عمیم» نیز هدف واقعی از تخریب های اخیر را، ایجاد اتصال میان شهرک نشینان اسرائیلی در محلههای فلسطینی و غرب اورشلیم دانسته و استدلال میکند که مقامات محلی از پیروزی ترامپ جسور شده اند.
هفته گذشته سازمان ملل هم در گزارشی اعلام کرد که یک روستای بادیه نشین در «صحرای نگب» به دستور ایتامار بن گویر وزیر افراط گرای امنیت ملی تخریب شد تا راه برای یک جامعه یهودی ارتودکس هموار گردد.
شگفتی دیگر گزینههای انتخابی ترامپ اظهارات زودهنگام آنها در مورد آینده جنگ در غزه است؛ از جمله سناتور مارکو روبیو نامزد پست وزار امورخارجه که با اعلام مخالفت با آتش بس در این باریکه، گفته است که اسرائیل باید تمام اعضای حماس را نابود کند.
الیز استفانیک نامزد انتخابی ترامپ به عنوان سفیر سازمان ملل نیز این نهاد بین المللی را به دلیل محکومیت کشتار در غزه، «چاه یهودستیزی» خوانده است.
مایک هاکبی سفیر آینده آمریکا در اسرائیل نیز ضمن غیرقابل اجرا خواندن راه حل ایجاد دو کشور، از اشغال کرانه باختری حمایت کرده است.
بتسالل اسموتریچ وزیر دارایی و مدافع صریح شهرکسازیها، هفته گذشته و در پی پیروزی ترامپ با اشاره به بخشهایی از کتاب تورات، گفت که سال ۲۰۲۵ «سال حاکمیت در یهودیه و سامره» خواهد بود.
گاردین در ادامه خاطرنشان میکند که گسترش شهرکهای یهودی نشین در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس در طول جنگ جاری در غزه افزایش یافته است.
این روزنامه در پایان به دولت نخست ترامپ اشاره کرده و یادآور می شود: در آن دوره شاهد گامهای بیسابقهای برای حمایت از ادعاهای ارضی اسرائیل بودیم؛ از جمله به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به آنجا و به رسمیت شناختن الحاق بلندیهای جولان از سوی تل آویو.
از همین رو فعالان حامی شهرک سازی بر این باورند که انتخابهای ترامپ برای کابینه در دولت جدید بسیار فراتر از دولت قبلی خواهد بود.