بروجرد - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: درامد زایی پایدار و توجه به معیشت مردم با اصل توجه به حفاظت از تالاب بیشه دالان بروجرد به عنوان سرمایه ای طبیعی در اولویت است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کامران فرمان پور روز یکشنبه در جلسه بررسی وضعیت تالاب بیشه دالان که با حضور جمعی از اهالی روستاهای حاشیه تالاب در فرمانداری بروجرد برگزار شد، اظهار کرد: تالاب بیشه دالان سرمایه ای طبیعی از گذشته تا کنون است که باید به آیندگان هم برسد در حالی که بنا بر بررسی های انجام شده حریم این تالاب اکنون قابل مقایسه با ۵۰ سال قبل نیست.

وی با تاکید بر ضرورت حفاظت از تالاب بیشه دالان بروجرد افزود: باید به دنبال راهکارهایی در حوزه های مختلف بود تا علاوه بر اینکه معیشت مردم مورد تهدید قرار نگیرد، خود تالاب به عنوان یک سرمایه هم از بین نرود و اگر با اهمین روند پیش برود قطعا تالابی برای آیندگان باقی نخواهد ماند و برای حل این مشکل باید به درآمدزایی های پایدار با استفاده از ظرفیت تالاب رسید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه همه از منفعت تالاب و عوامل تهدید کننده آشنا هستیم، بیان کرد: تالاب بستری است که در پیشگیری از حوادث طبیعی از جمله سیلاب ها و طوفان ها نقش موثری دارد و ساکنان محلی باید از تخریب آن دست بردارند.

فرمان پور اضافه کرد: بارها بر رعایت اصول حفاظت از حریم تالاب و عوامل تهدید کننده آن از جمله پرهیز از آتش سوزی های عمدی در حاشیه تالاب، پرهیز از کشت محصولات آبدوست و موارد مشابه در راستای حفظ تالاب تاکید شده و همچنان این رویه ادامه دارد.

وی با تاکید بر تعیین تکلیف مسئله مالکیت ها ادامه داد: باید از تخریب تالاب دست برداشت و با رویکرد حفظ این سرمایه و با استفاده از قابلیت های این تالاب به درآمد زایی پایدار رسید، گردشگری یکی از این قابلیت ها است که با توجه به روستاهای با قابلیت گردشگری در حاشیه این تالاب می توان به ایده های بهتری برای تامین معیشت رسید و کشت برنج را متوقف کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با تاکید بر حفظ ذخایر ژنتیکی یادآور شد: بهم خوردن تنظیم محیط زیست خسارت هایی در پی دارد، در شرایطی که می توان به راه‌های درآمدزایی از تالاب رسید فقط به کاشت برنج عادت شده است.

فرمان پور خطاب به ساکنان محلی روستاهای حاشیه تالاب بیشه دالان گفت: معیشت شما مردم اولویت ما است اما تالاب هم یک سرمایه برای آیندگان است، تعارض دیرینه و آبا اجدادی باید کنار گذاشته شود و همکاری با محیط زیست صورت گیرد تا این سرمایه از بین نرود.