اهواز - ایرنا - رییس هیات نجات غریق خوزستان با انتقاد از اجرایی نشدن مصوبات طرح ساماندهی سواحل و گشت پیشگیری از غرق‌شدگی گفت: با توجه به وجود رودخانه‌ها و کانال‌های آبیاری متعدد در شهرهای استان، اجرای این طرح ضروری است.

امید جشان‌زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: طبق آمار سالانه ۳۶ درصد مغروقی‌های منجر به فوت در رودخانه و تنها ۱۵ درصد در دریا است لذا با توجه به وجود رودخانه‌های فراوان در خوزستان، هیات نجات غریق استان به تدوین طرح جامع ساماندهی سواحل رودخانه‌ها اقدام کرد.

مصوبات طرح ساماندهی سواحل اجرایی نشده‌اند

وی در خصوص اجرای طرح ساماندهی سواحل و پیشگیری از غرق شدگی افزود: متاسفانه هیچ کدام از مصوبات این طرح تاکنون انجام‌ نشده و دستگاه های اجرایی مربوطه به وظایف خود عمل نکردند.

رییس هیات نجات غریق خوزستان گفت: این طرح از فروردین ماه امسال با حضور منجیان غریق در سواحل استان اجرا شد و برخی از دستگاه‌های متولی که سخت‌افزار لازم را در اختیار دارند در بحث اعتبار و ارائه تجهیزات همراهی نکردند.

وی افزود: با تلاش شبانه‌روزی و کمک برخی از دوستان، توانستیم نجات غریق در رودخانه‌ها را به آیین‌نامه فدراسیون اضافه کنیم. امیدوارم تمام دستگاه‌های متولی کمک کنند تا این طرح ادامه‌دار باشد.

جشان زاده با اشاره به اینکه انجام طرح ساماندهی سواحل نقش به سزایی در کنترل و کاهش آمار غرق‌شدگی در استان داشته است گفت: احداث اسکله نجات غریق و رفع مشکلات مالی ناجیان غریق می تواند به اجرای این طرح کمک کند.

افراد خردسال و نوجوان بیشتر مغروقین امسال خوزستان

رییس هیات نجات غریق خوزستان از کاهش ۵۱ درصدی آمار غرق شدگی در ۶ ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته خبر داد.

وی با اشاره به کاهش آمار غرق شدگی در استان گفت: در سال جاری ۷۰ نفر از خطر غرق شدگی در رودخانه‌های استان نجات یافتند که این موضوع نشان از عملکرد خوب ناجیان غریق استان است.

جشان زاده گفت: بیشتر مغروقین استان در سال جاری، افراد خردسال و نوجوان بوده‌اند که تجهیزات لازم را در اختیار نداشتند همچنین به دلیل بی اطاعی، در محدوده‌های خطرناک رودخانه‌ها شنا کردند.

اختصاص تنها ۸۰ میلیارد ریال به هیات نجات غریق خوزستان

وی بیان کرد: استان خوزستان بر خلاف مازندران که تنها ۱۵۳ کیلومتر سواحل دریا دارد از ۳۰۰ کیلومتر سواحل دریا و بیش از ۱۱ هزار کیلومتر سواحل رودخانه برخوردار است.

به گفته جشان زاده, تعداد ناجیان غریق در خوزستان ۱۲۰ نفر و در مازندران یک هزار و ۴۰۰ نفر هستند.

رییس هیات نجات غریق خوزستان تصریح کرد: استان‌های مازندران و خوزستان در سال گذشته به ترتیب ۴۸ و ۱۴۴ مورد غریق داشتند اما با این وجود اعتبارات لحاظ شده برای استان مازندران یک هزار میلیارد ریال بوده و به خوزستان تنها ۸۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت لذا انتظار داریم که مسئولان استان در این زمینه ورود کرده و ما را یاری کنند.

بر اساس این گزارش بیش از ۲۵۰ هزار خوزستانی به طور سازمان یافته در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می کنند.