به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز یکشنبه در نشست شورای استاندارد خراسان جنوبی اظهار کرد: در ۲ سال قبل کرکرههای درب اداره استاندارد خراسان جنوبی پایین بود اما با پیگیریهای صورت گرفته امروز شاهد افتتاح مجهزترین آزمایشگاه مرجع استاندارد شرق کشور در خراسان جنوبی هستیم.
وی افزود: در خراسان جنوبی با افتتاح این آزمایشگاه این ظرفیت فراهم شد که نمونه گیری و استانداردسازی فرآوردههای نفتی در استان انجام شد که نقش موثری در زمان و کاهش هزینهها دارد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه راه اندازی آزمایشگاه مرجع استاندارد تضمین کننده صادرات و افزایش آن در خراسان جنوبی است، بیان کرد: آزمایشگاه مرجع استاندارد در ۱۴ استان راه اندازی شده که آزمایشگاه دولتی فقط در خراسان جنوبی به صورت مجهز راهاندازی شد که نشان میدهد که دولت اهتمام ویژه ای به بخش آزمایشگاهی استاندارد استان دارد.
قناعت عنوان کرد: در کارگروه تعیین ماهیت فرآورده و مشتقات نفتی در راستای تسهیل در امر صادرات ما نیاز به تفویض اختیار بیشتر برای انواع پرونده انواع هیدروکربنها و مشتقات نفتی داریم.
وی با بیان اینکه درخواست تکمیل و تجهیز ساختمان اداری آزمایشگاه ادارهکل استاندارد در مرز ماهیرود است، گفت: این طرح ۸۵ درصد پیشرفت دارد و برای تکمیل آن به ۷۰ میلیارد ریال و برای تجهیز هم به ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
قناعت اظهار کرد: آزمایشگاه بخش شیمی، ساختمانی و آزمایشگاه غذایی که جزو آزمایشگاههای مرجع ادارهکل استاندارد است که برای تکمیل و تجهیز آن به ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در ادارهکل استاندارد خراسان جنوبی و درخواست جذب ۱۰ نیروی شرکتی جدید است، یادآور شد: راه اندازی اداره استاندارد و تبدیل نمایندگی در شهرستانها به خصوص شهرستان طبس، فردوس و قاین نیز از درخواستهایی است که امیدواریم پاسخ مثبت بگیریم.
استاندارد خراسان جنوبی عنوان کرد: ۶۰ درصد پستهای ادارهکل استاندارد استان خالی است که نیاز است با توجه به پهناوری خراسان جنوبی این ظرفیت تکمیل شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی میزان تولیدات بیشتر از درصد جمعیت است در برخی موارد این استان ۲ درصد تولیدات کشور را تولید میکند
مهدی جعفری افزود: خراسان جنوبی استانی تولید کننده در زمینه امنیت غذایی است به عنوان مثال در تولید نهادههای دامی در ۶ ماه نخست سال جاری از جمله سویا ۱۲۲ درصد و سبوس ۷۱ درصد سبوس در استان رشد داشتهایم.
وی ادامه داد: در ۶ ماه نخست سال جاری توزیع و تولید کالاهای مختلف تنظیم بازار نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد دارد.
جعفری بیان کرد: در حوزه صادرات قطعی استان نیز در ۶ ماه نخست سال جاری کالاهای صادراتی استان از نظر ارزش ۳۱ درصد رشد داشته و ترانزیت کالا به افغانستان در این مدت هم ۷۱۹ درصد از نظر وزن و ۴۸۰ درصد در ارزش افزایش یافته است که نشان از پویایی مرز استان دارد.
وی گفت: در ۶ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه رشد تعداد احیای واحدهای تولید راکد استان ۴۰۲ درصد و اشتغال در این زمینه هم ۵۷۹ درصد رشد داشته است.