تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک با بیان اینکه در حوزه ریال دیجیتال اقداماتی تدارک دیده‌ایم تا کارایی آن افزایش یابد، گفت: در نتیجه این اقدامات تحریم ها بی اثر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیرضا ماهیار» امروز یکشنبه در نشست خبری یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام های پرداخت با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر زیرساخت‌های بیشتری برای پرداخت خرد فراهم شده است، اما استفاده از ریال دیجیتال برای بی اثر کردن تحریم ها و استفاده از حفظ امنیت داده‌های حساس بدون افشای اطلاعات حیاتی و سایر مزایای ریال دیجیتال را در نظر داریم.

وی افزود: بیش از ۵۰ درصد تراکنش‌های خرد ما از نوع تراکنش‌های خرد و بسیار خرد است، برای استفاده از سامانه پل و ابزار پل‌پی و بحث کیف پول نیز باید یک زیرساخت فنی در نظر گرفته می‌شد که ریال دیجیتال می‌تواند بستر مناسبی برای این موارد باشد.

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک عنوان کرد: ریال دیجیتال چند چالش دارد اول اینکه باید بدانیم از آن می‌خواهیم برای پرداخت‌های داخل کشور استفاده کنیم یا از آن برای پرداخت‌ها و تبادلات بین‌المللی بهره بگیریم.

وی خاطر نشان کرد: در استفاده از ریال دیجیتال برای تبادلات بین‌المللی بحث نرخ، زیرساخت‌ها، ورود و خروج پول و بسیاری از موارد دیگر بسیار مهم است که باید آنها را در نظر داشته باشیم.

ماهیار در پایان تاکید کرد: در وهله اول از ریال دیجیتال می‌توانیم برای پرداخت‌های خردی که حجم بالایی دارد و هزینه بالایی بر شبکه بانکی تحمیل می‌کند، استفاده کنیم.

وی در بخشی از سخنان خود نقطه عطف همایش امسال بانکداری نوین و نظام های پرداخت را برگزاری آن در نخستین سال دولت وفاق ملی عنوان کرد و گفت: شرکت‌های فعال در حوزه نظام بانکداری این فرصت را یافته اند که با شرکت در نمایشگاه و کارگاه های جانبی آن، ایده‌ها و طرح های خود را همراستا با سیاست‌های کلی نظام، راهبردهای دولت چهاردهم و برنامه هفتم پیشرفت ارایه دهند.

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک با بیان اینکه توجه به فناوری‌های مالی می‌تواند زمینه تغییرات گسترده‌ای را در ارائه خدمات به مردم به همراه داشته باشد، اظهار داشت: امروز شعبه های حضوری بانک‌ها کمتر شده و از طرفی نیز ضریب نفوذ تلفن همراه بیش از ۱۲۰ درصد است از این رو مدیریت دارایی‌ها، مدیریت نقدینگی و خدمات حوزه مالی مثل بیمه و سایر حوزه‌ها به تلفن‌های همراه منتقل شده است و این فناوری‌ها کمک می‌کند که دنیای متفاوتی برای مشتریان شبکه بانکی ایجاد کنیم.

وی افزود: هرسال شاهد ظهور فناوری‌های نوین هستیم که خدمات شبکه بانکی را ارتقا می‌دهد به طور مثال در حوزه هوش مصنوعی مسائلی مثل یادگیری ماشین، کلان داده‌ها، استفاده از الگوهای هوشمند در نظارت فناورانه و سایر مسائل شبکه بانکی و نظام پرداخت کشور موثر است و فعالیت سیستم بانکداری کشور در حوزه هوش مصنوعی از مدت ها پیش با سیستم احراز هویت آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک تصریح کرد: با توجه به اینکه در حوزه بانکی و نظام پرداخت داده‌های تمیزی داریم، می‌توانیم نظارت هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی را به نحوی بهتر و آسانتر داشته باشیم.