مراغه- ایرنا- تکاپوی امیدبخش در اراضی پایاب سد سهند نشانگر در پیش بودن روزهای خوش برای بخش کشاورزان هشترود است و نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تاخیر حدود ۲۰ ساله در بهره‌برداری از تمام واحدهای این طرح، از زیر کشت قرار گرفتن ۲ هزار هکتار دیگر از این اراضی در بهار سال آینده خبر می‌دهد.

«فرامرز شهسواری» روز یکشنبه در حاشیه بازدید از شبکه پایاب این سد و در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این ۲ هزار هکتار در واحدهای سه و چهار پایاب سد سهند قرار دارد.

وی با بیان اینکه پایاب سد سهند در پنج واحد اجرا می‌شود و هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی را زیر پوشش قرار می‌دهد، اضافه کرد: واحدهای عمرانی سه و چهار با هزینه‌ای بالغ بر یک همت توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی و با مشارکت کشاورزان زیر کشت قرار می‌گیرد.

به گفته وی اراضی کشاورزی ۱۱ روستا در داخل این واحدها قرار دارد و عملیات احداث ایستگاه‌های پمپاژ، خطوط لوله اصلی و آبرسانی در این واحدها دارای پیشرفت مناسبی است.

عملیات عمرانی در پایاب سد سهند با وجود سرما ادامه دارد

«شهسواری» این را هم بیان کرد: واحد عمرانی یک نیز حدود سه‌هزار هکتار وسعت دارد که به اتمام رسیده است و عملیات واحد عمرانی ۲ هم با ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از سال آینده شروع می‌شود.

نماینده مردم هشترود و چاراویماق از کشاورزان منطقه خواست الگوی کشت را در اراضی پایاب سد سهند رعایت کرده و در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

وی همچنین تاکید کرد: محصولاتی پرمصرفی چون هندوانه نباید در این منطقه کشت شود و در صورتی که الگوی کشت در این منطقه رعایت شود، محصولات کشاورزی قابل توجهی تولید خواهد شد.

به گزارش ایرنا «شهسواری» طی تیر سال جاری نیز پس از بازدید از این اراضی به نزدیک بودن پایاب سد سهند به راه‌آهن شمالغرب، اتوبان پیامبر اعظم(ص) و آزادراه هشترود - مراغه اشاره کرده و گفته بود: بهره‌برداری از این پایاب و ایجاد شهرک فرآوری محصولات شامل حبوبات، صیفی‌جات و محصولات باغی ضروری است و باید از تمام ظرفیت‌ها به ویژه بخش خصوصی در این زمینه استفاده شود.

به گفته وی ساخت شهرک کشاورزی و در کنار آن بازارچه‌های دائمی و فصلی در روستاهای زیرپوشش پایاب سد سهند علاوه بر ایجاد اشتغال برای روستاییان، فروش بی‌واسطه محصولات را هم به دنبال خواهد داشت.

«شهسواری» عمده مشکل فعلی پایاب را هم کمبود برق دانسته و این را هم بیان کرده بود که «تا زمان ساخت پست برق ۴۰۰ کیلو ولت، برای آبیاری مزارع در واحدهای آماده‌ به ۶ مگاوات برق نیاز است».

به گزارش ایرنا سد خاکی سهند هشترود با حجم مفید ۱۶۰ میلیون مترمکعب روی رودخانه «قرانقو» از سرشاخه‌های رودخانه «قزل اوزن» احداث شد و در ۳۵ کیلومتری شهرستان هشترود قرار دارد.

این سد با اهداف تأمین آب شرب و صنعت منطقه و توسعه کشاورزی از سال ۱۳۸۵ در حال بهره‌برداری بوده و در حقیقت بهره‌برداری از اراضی پایاب این سد با تاخیر مواجه شده است.