مهرداد عرب اول روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در خصوص سرشماری عمومی کشاورزی بر توسعه کشاورزی منطقه، بیان کرد: به طور کلی سرشماری عمومی کشاورزی میتواند ابزار قدرتمندی برای توسعه پایدار کشاورزی در سیستان و بلوچستان باشد.
وی افزود: از طریق برنامهریزی دقیق و مدیریت بهتر منابع، بهبود زیرساخت ها و فناوری ها، افزایش سرمایه گذاری، توانمندسازی کشاورزان، شناخت ظرفیتها و محدودیتها میتوان کشاورزی را توسعه داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با اشاره به تاثیر سرشماری عمومی کشاورزی در بهبود معیشت بهره برداران، ادامه داد: این سرشماری با ایجاد زیرساختهای اطلاعاتی قوی میتواند به بهبود برنامه های حمایتی، افزایش بهره وری، توسعه بازارهای فروش محصولات، ایجاد فرصت های شغلی، کاهش هزینه ها و بهبود مدیریت منابع و معیشت و رفاه بهره برداران کشاورزی منجر شود.
اطلاعات دقیق به دست آمده از سرشماری ضمن جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی در سیستان و بلوچستان، تخصیص منابع از سمت دولت برای حمایت از کشاورزان و هدایت تسهیلات بانکی و کمک های بلا عوض به سمت بهره برداران را به همراه دارد
وی با اشاره به اینکه سرشماری عمومی کشاورزی در سیستان و بلوچستان می تواند به عنوان یک رخداد کلیدی تاثیرات گسترده ای در توسعه بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی این استان داشته باشد، گفت: این تاثیرات فراتر از بخش کشاورزی بوده به بهبود شرایط کلی استان از جمله ایجاد اشتغال، کاهش فقر و افزایش سطح رفاه اجتماعی کمک می کند.
عرب اول از تاثیر سرشماری بر بهبود تصمیمهای مدیریتی و پایش تولید در حوزه کشاورزی خبر داد و اظهار کرد: این مهم از طریق فراهم کردن اطلاعات جامع و به روز از وضعیت کشاورزی و بهره برداران به مدیران و سیاست گذاران کمک می کند تا تصمیم های هوشمندانه تری اتخاذ کنند.
وی اظهار کرد: اطلاعات دقیق به دست آمده از سرشماری ضمن جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی در سیستان و بلوچستان، تخصیص منابع از سمت دولت برای حمایت از کشاورزان و هدایت تسهیلات بانکی و کمک های بلا عوض به سمت بهره برداران را به همراه دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان افزود: همچنین با تقویت صنایع وابسته به کشاورزی، سرمایه گذاران با ظرفیت های عمده این بخش از جمله فرآوری محصولات، بسته بندی و حمل و نقل آشنا می شوند که این خود باعث جذب منابع اعتباری می شود.
وی با بیان اینکه سرشماری اطلاعات دقیقی از نوع و میزان تولیدات کشاورزی در هر منطقه ارائه می دهد، بیان کرد: این اطلاعات به مدیران و سیاست گذاران کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت تولید محصولات را شناسایی کنند و با برنامه ریزی لازم افزایش تولید، بهبود بهره وری و کاهش ضایعات را رقم زنند.
عرب اول گفت: سیاست گذاران می توانند با اطلاعات دقیق برنامه های آموزشی و تکنولوژی برای کشاورزان طراحی کنند، تطبیق تولید با نیازهای داخلی و خارجی و مدیریت منابع آبی و خاکی از دیگر مزایای آن است.