تربت‌حیدریه- ایرنا- مربی مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تربت‌حیدریه گفت: این شهرستان نیاز مبرمی به یک دستگاه اتوبوس یا مینی‌بوس برای تغییر کاربری و تبدیل آن به کتابخانه سیار دارد.

الهه چاکری‌ بیرجندی روز دوشنبه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در اساسنامه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز وجود یک دستگاه اتوبوس یا حداقل یک دستگاه خودرو برای حمل کتاب به نقاط دور دست پیش بینی است.

وی ادامه داد: کتابخانه سیار می‌تواند ضمن آشنایی روستاییان با کانون، فرزندان آنها را به مطالعه ترغیب سازد.

مربی مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تربت‌حیدریه گفت: هم اکنون ارتباط ما با خانوارهای روستایی و نقاط حاشیه شهر بسیار کم رنگ است و اگر مدیران مدارس روستایی زمینه بازدید دانش‌آموزان از کانون را فراهم سازند، خانوارهای روستایی با برنامه‌های ما آشنا خواهند شد.

چاکری‌ بیرجندی افزود: کانون در واقع یک کتابخانه تخصصی با محوریت کودکان و نوجوانان است که در کنار معرفی کتاب‌های خوب، یک سری فعالیت‌های جنبی فرهنگی، هنری و ادبی نیز تدارک دیده‌ است.

وی اضافه کرد: فعالیت‌های هنری شامل آموزش سفالگری، نقاشی، عکاسی و خوشنویسی می شود و بخش ادبی نیز در قالب انجمن‌های ادبی بسیار فعال است.

مربی مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تربت‌حیدریه گفت: انجمن‌های ادبی ضمن معرفی کتاب خوب، نویسندگان و شاعران مطرح را نیز به اعضا معرفی می‌کند.

چاکری‌ بیرجندی به چالش‌های کانون نیز اشاره و اظهار کرد: هم اکنون این کانون با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه و برای تقویت برنامه‌های آموزشی خود نیازمند به کارگیری نیروی جدید است.

۶۰۰ کودک و نوجوان عضو کانون پرورش فکری تربت حیدریه هستند

مربی مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تربت‌حیدریه شمار اعضای این کانون را ۶۰۰ کودک و نوجوان دانست که در فصل تابستان، ۲۰۰ نفر دیگر به آنها اضافه می‌شود.

چاکری‌ بیرجندی گفت: برنامه‌های آموزشی کانون در ۲ نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود و باید در هر شیفت ۲ نفر مربی حضور داشته‌ باشند که اکنون این نهاد تنها با ۲ نیروی کادر و ۲ نیروی مربی حق‌الزحمه‌ای اداره می‌شود.

وی شمار کتاب‌های موجود در مخزن کتابخانه کانون را ۱۳ هزار جلد عنوان کرد و افزود: موضوع کتاب‌ها شعر، رُمان، قصه، اجتماعی و علمی است که اعضای نوجوان بیشتر به رُمان علاقه‌مند هستند و در فصل درس گرایش به سمت کتاب‌های علمی افزایش می یابد.

نبود نیکوکاران در حوزه فرهنگ

مربی مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تربت‌حیدریه آغاز فعالیت کانون در این شهرستان را سال ۱۳۵۵ عنوان و اظهار کرد: هر چند ساختمان چند بار تعمیر اساسی شده، اما این فضا برای آن سال‌ها ساخته شده و گنجایش جمعیت کنونی را ندارد.

چاکری‌ بیرجندی افزود: از سوی دیگر سیاست کنونی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سطح کشور ساخت و ساز جدید نیست، اما اگر فردی نیکوکار، نهاد یا دستگاه دولتی ساختمان مازادی به ما اهدا کند آن را تجهیز و استفاده خواهیم کرد که جا دارد تا رسانه‌های جمعی نظر مثبت افراد نیکوکار و دوایر دولتی را به سوی کانون جلب کنند.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.