به گزارش خبرنگار ایرنا، سختکوشی، پرکاری، استقامت در برابر مشکلات، وفاداری به انقلاب، نظام و رهبر معظم انقلاب، کمتوقع و قانع بودن، از جمله ویژگیهای بارز عشایر است و می توان از آنان به عنوان افسران و سربازان اصلی خط مقدم نبرد در جبهههای اقتصادی کشور در برابر هجمههای همهجانبه دشمنان یاد کرد و تلاش برای ارتقای ارایه خدمات به عشایر به عنوان سربازان بیادعای امنیت غذایی گامی ارزشمند برای دلگرمی و امیدافزایی آنان است.
از جمله اقدامهای ارزشمند در دست اجرا در استان سمنان برای دلگرمی عشایر و کمک به حفاظت از محیطزیست، توسعه انرژیهای نو در مناطق عشایرنشین این استان است و سرپرست اداره کل امور عشایر سمنان در این باره میگوید: توسعه انرژیهای نو در مناطق عشایرنشین این استان در دستور کار است.
علی اکبر افضلی روز دوشنبه افزود: توسعه انرژیهای نو در مناطق عشایری از سیاستهای سازمان امور عشایر ایران از طریق راهاندازی سامانههای مولد برق خورشیدی به طور مشارکتی تهیه می شود و در اختیار عشایر استان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه تلاش میشود تا چادرهای عشایری بیشتری از انرژیهای نو بهرهمند شوند ادامه داد: طبق سیاستگذاریهای حاکمیتی و اهداف سند چشمانداز و برنامههای توسعه کشور، تفاهمنامهای بین سازمان امور عشایر ایران و مجری برق روستایی کشور(توانیر) منعقد شد که بر اساس آن توسعه انرژیهای نو و برخورداری عشایر از آن در دستور کار قرار دارد.
اعطای یکهزار و ۴۰۰ سامانه خورشیدی به عشایر سمنان
سرپرست اداره کل امور عشایر سمنان اضافه کرد: یکهزار و ۴۰۰ سامانه خورشیدی به عشایر این استان از سال ۱۳۹۸ تا کنون تحویل داده شد.
افضلی با بیان اینکه امسال ۸۰ دستگاه سامانه خورشیدی برای تحویل به مناطق عشایری تهیه شد، گفت: واگذاری این دستگاهها در مرحله بررسی و اعتبارسنجی متقاضیان است و به زودی در اختیار واجدان شرایط قرار میگیرد.
وی با قدردانی از همکاری و مشارکت شرکت توزیع برق سمنان گفت: ۵۰ دستگاه از این تعداد از محل اعتبارات داخلی (ارزش افزوده) خریداری شد و ۳۰ دستگاه را نیز شرکت توزیع نیروی برق استان از محل تفاهمنامه تهیه کرد.
چگونگی اعطای سامانه خورشیدی به جامعه هدف
سرپرست اداره کل امور عشایر سمنان با بیان اینکه متقاضیان طبق شاخصهای مختلف انتخاب و برای دریافت سامانه خورشیدی امتیازدهی میشوند، خاطرنشان کرد: فاقد برق بودن عشایر در ۲ قطب ییلاقی و قشلاقی یکی از اولویتها برای اعطای این سامانههای خورشیدی است.
افضلی ابراز امیدواری کرد: پیگیریهای انجام گرفته از طرف شرکت توزیع نیروی برق استان منتج به تامین ۲۰۰ دستگاه تعهدشده تا پایان امسال شود تا چادرهای بیشتری از این نعمت پاک و تجدیدپذیر بهرهمند شوند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، یک و هفت صدم درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.
شهر مهدیشهر یا سنگسر مرکز شهرستان مهدیشهر واقع شمال در استان سمنان، خاستگاه ایل عشایر سنگسری از شاخصترین کوچنشینان دامنههای البرز است که برای جابهجایی از ییلاق به قشلاق مسافت بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر را طی میکنند. طی چنین مسافت طولانی توسط عشایر بی مانند است، «برنارد هوکارد» محقق مشهور اروپایی نیز معتقد بود عشایر ایل سنگسری طولانیترین مسیر کوچرو را در جهان دارند و تولید ۸۰ نوع مشتقات لبنی و ۴٠ نوع نان از جمله قابلیت های عشایر سنگسر در بخش گردشگری به شمار میرود .