مریم نوری بالانجی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: این پویش با توجه به ضرورت آگاهی بخشی و دانش افزایی در تولید محصولات شیلاتی به ویژه تولید ماهی خشک، پودرماهی و خوراک دام، طیور و آبزیان که ماهیت آنها انتشار بو می باشد؛ آغاز شده است.
وی ادامه داد: در نخستین برنامه با همکاری این مدیریت و بسیج دانشجویی دانشگاه ملی مهارت استان هرمزگان برنامه بازدید دانشجویان جوان، فنی و نخبه دانشکده های فنی از کارخانه های تولید ماهی خشک به روش صنعتی فعال در سطح جزیره قشم در دستور کار قرار گرفت.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم هدف از این بازدید را افزایش سطح آگاهی و فرهنگ سازی جامعه در تولید محصولات صنایع وابسته شیلاتی بر شمرد که با انتخاب دانشجویان نخبه دانشکده های فنی در بازدید یادشده نه تنها راه حل های دانش بنیان از طریق مشاهده میدانی خطوط تولید میسر می شود، بلکه این قشر علمی سفیران آگاهی بخشی و دانش افزایی در سطح جامعه و خانواده های خود نیز خواهند بود.
نوری بالانجی با اشاره به دغدغه های مدیرعامل سازمان قشم در مقوله آموزش و فرهنگ سازی از ادامه این دست بازدیدها علمی کارآمد و برگزاری همایش های آموزشی خبر داد.
وی توضیح داد: سال هاست که جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره شیلاتی کشور به عنوان رکن اصلی در توسعه اقتصاد دریامحور کشور، در کنار تمام زیبایی ها و جاذبه های بی نظیر گردشگری خود همه ساله میزبان خیل عظیمی از گردشگران و مسافران خارجی و داخلی است که متاسفانه چرخه ای معیوب از صید آبزیان تا فرآوری، تهدیدی جدی برای صنعت گردشگری، بهداشت و سلامت عمومی و همچنین تهدیدی بزرگ برای محیط زیست شده است.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: انتشار بوی نامطبوع حاصل از کارخانجات پودرماهی با نقص سیستم های کارآمد بوگبر و بوسوز، خشک کردن ماهی به روش سنتی و غیربهداشتی و همچنین انتقال غیراصولی پسآب کارخانجات و محصولات صید شده، تبدیل به یک معضل زیست محیطی و دغدغه مردم این جزیره شده است که با ارتقای آموزشی و علمی تولیدکنندگان و جامعه عمومی و همچنین با اقدامات فنی در دست اجرای سازمان منطقه آزاد قشم امیدواریم به زودی این مشکل نیز رفع شود.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.