به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا؛ هر گوشه از جهان شاهد تجمعات ضدصهیونیستی است؛ شهادت و مجروحیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر از مردم غزه در یکسال گذشته باعث شده است تا هیچ رویداد فرهنگی، اجتماعی و حتی ورزشی نباشد که رنگ و بوی فلسطینی به خود نگیرد. در آخرین نمونه یک اجلاس محیط زیستی در باکو محفلی برای مطالبه تحریم رژیم صهیونیستی و پایان دادن به نسل کشی شده است.
کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل، که تحت عنوان COP (Conference of the Parties) شناخته میشود، از دیرباز به عنوان یکی از مهمترین مجامع جهانی برای رسیدگی به بحرانهای زیستمحیطی و تصمیمگیری در مورد مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی شناخته شده است. این اجلاس که هم اکنون در شهر باکو، آذربایجان، در حال برگزاری است و بررسی و تصمیمگیری در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانهای، تشویق به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و ایجاد سیاستهای پایدار زیستمحیطی از جمله اهداف اصلی آن است.
همزمان با برگزاری این کنفرانس، خشم عمومی در آذربایجان و دیگر نقاط جهان نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شدت گرفته و حضور هیأت اسرائیلی در رویداد، به موضوعی جنجالی تبدیل شده است. این شرایط، چالشهای متعددی را برای دولت باکو به وجود آورده که برای میزبانی این رویداد برنامهریزیهای گستردهای انجام داده است.
خشم عمومی و اعتراضات علیه اسرائیل
حضور هیأت اسرائیلی در کنفرانس COP۲۹ موضوعی داغ در جمهوری آذربایجان و دیگر کشورها شده است. خشم عمومی ناشی از جنایات صورت گرفته توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه موجب شده که فعالان اجتماعی و مردم آذربایجان با راهاندازی کارزارهای اعتراضی، خواستار جلوگیری از حضور اسرائیل در این کنفرانس شوند.
در حاشیه همین اجلاس و تحت محدودیتهای شدید گروهی از حامیان محیط زیست در تجمعی خواهان تحریم انرژی صهیونیستها و پایان جنگ توسط این رژیم شدند.
«عدالت اقلیمی با دستهای خونین محقق نمیشود» و «سوخت رسانی به نسل کشی را متوقف کنید» شعارهایی است که معترضان به حضور هیات صهیونیستی در اجلاس کاپ۲۹ در باکو سر دادند و خواهان تحریم انرژی و جلوگیری از صادرات آن به تلآویو شدند.
این خشم عمومی به حدی بود که خبرهایی مبنی بر لغو مراسمی که به مناسبت تولد پدر رئیسجمهور آذربایجان برگزار میشد، به دنبال اعتراضات مردمی منتشر شد. این نشاندهنده عمق نارضایتی و حساسیت مردم نسبت به سیاستهای اسرائیل و تأثیرات آن بر حقوق بشر است.
چالشهای امنیتی و تدابیر دولت باکو
دولت آذربایجان که برنامههای وسیعی برای برگزاری کنفرانس COP۲۹ تدارک دیده از رژیم صهیونیستی نیز برای حضور در این اجلاس دعوت به عمل آورده است. با این حال، نگرانیهای جدی امنیتی پیرامون حضور هیأت اسرائیلی، موجب شد تا تدابیر امنیتی ویژهای اندیشیده شود. درخواستها برای حضور مخفیانه هیأت اسرائیلی در این کنفرانس، نشانی از شدت اعتراضات و چالشهای امنیتی موجود است.
این وضعیت بر جریان اصلی کنفرانس تأثیر گذاشته است؛ به ویژه، وقتی که کشورهای دیگر میتوانند از این فرصت برای بیان مظلومیت فلسطین و مطالبه تحریم این رژیم استفاده کرده اند.
کودککشها نگران محیط زیست شدند!
با وجود بحثهای جدی درباره بحرانهای زیستمحیطی و ضرورت تلاش برای کاهش آثار تغییرات اقلیمی، حضور رژیمی که علاوه بر کشتار مردم بی گناه، ۷۶ درصد زمینهای کشاورزی مردم غزه را نیز نابود کرده است یک طنز تلخ و غیرقابل قبول است.
این تجمعات، لغو بسیاری از مراسمهایی که در حمایت از رژیم صهیونیستی توسط دولت باکو برنامه ریزی شده بود و درنهایت لغو سفر رئیس دولت جعلی صهیونیستی در حالی است که اعتراضات به این رژیم تا قلب اروپا نیز گسترش یافته است.
به عنوان نمونه هفته گذشته، یک حادثه پرتنش در آمستردام، پایتخت هلند، رخ داد که توجه جهانیان را به خود جلب کرد. درگیری بین شهرکنشینان صهیونیست و هواداران تیم فوتبال آژاکس، نه تنها به خشونتی غیرمنتظره منجر شد، بلکه نشاندهندهی شکاف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی عمیقی است که نسل کشی مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی آن را در سطح بینالمللی رقم زده است.
این درگیریها در حاشیه یک مسابقه فوتبال لیگ اروپا رقم خورد که تیم آژاکس با نمایندگان رژیم صهیونیستی به رقابت پرداخت. مبارزات فرهنگی در این مسیر به سرعت به خشونت کشیده شد، زمانی که برخی از هواداران صهیونیستی به پرچمهای فلسطین آسیب رساندند. این اقدام، خشم هواداران آژاکس و حامیان فلسطین را برانگیخت و به یک درگیری شدید منجر شد.
تسلسل این اتفاقات در آمستردام و دیگر نقاط، گویای تنفر عمومی از صهیونیستهاست که بهویژه در میان نسل جوان و معترضان حامی فلسطین بروز و ظهور پیدا کرده است. جهان یکصدا خواهان پایان نسل کشی مردم غزه و تحریم رژیم صهیونیستی برای خاموش شدن ماشین جنگی نتانیاهو است.