به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رژیم صهیونیستی از آغاز تجاوز نظامی به نوار غزه در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنایات های بیشماری را علیه شهروندان فلسطینی مرتکب شده و براساس آخرین آمار، ۴۳ هزار و هشتصد و ۴۶ نفر را شهید و ۱۰۳ هزار و ۷۴۰ نفر دیگر را زخمی کرده است.
در این مدت، هزاران نفر دیگر نیز در حملات هوایی، زمینی و دریایی رژیم صهیونیستی زیر آوارها مفقود شده اند و خانه ها و تاسسیات زیربنایی نوار غزه به شدت زیر بمباران ها تخریب شده است و محاصره شدید، این منطقه را در آستانه قحطی قرار داده است.
رژیم صهیونیستی در کنار نقض قوانین و موازین بین المللی و حقوق بشردوستانه بین المللی در جنگ خود علیه نوار غزه، تلاش کرده است که تا از انعکاس خبر جنایات و نسل کشی خود و اوضاع ناگوار انسانی نوار غزه در سطح جهانی جلوگیری کند. در همین راستا نیز، از همان روزهای آغاز جنگ تجاوزگرانه خود، ترور خبرنگاران و تصویربرداران و اصحاب رسانه را چه در نوار غزه و چه در لبنان را در دستور کار خود قرار داده است.
رژیم صهیونیستی حتی به ترور خبرنگاران و اصحاب رسانه و فعالان رسانه ای اکتفا نکرده بلکه برای انتقام جویی و تضعیف روحیه، اعضای خانواده و بستگان آنها را نیز هدف حملات و بمباران های خود قرار داده است. این رژیم همزمان نیز با تبلیغات رسانه ای با کمک شماری از رسانه های غربی متحد خود تلاش کرده که اخبار جنگ و واقعیت های میدانی را به نفع خود تحریف کند.
دفتر اطلاع رسانی فلسطین در نوار غزه روز یکشنبه در جدیدترین آمار خود اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ رژیم اسرائیل علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، ۱۸۸ روزنامه نگار، خبرنگار و تصویربردار فلسطینی شهید و ۳۹۶ نفر دیگر زخمی شدند.
براساس این آمار، رژیم صهیونیستی دست کم ۴۰ فعال رسانه ای دیگر را در این مدت بازداشت کرده است.
بر اساس اعلام رسانهها از زمان شروع جنگ علیه غزه، به جز شهید مجاهد «محمد عفیف» مسئول رسانهای حزب الله لبنان، حداقل هشت خبرنگار و کارمند رسانهای در لبنان توسط ارتش رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفته و شهید شده اند.
پنج خبرنگار که در روزهای گذشته در جنوب لبنان مشغول انجام ماموریت و فعالیت رسانهای بودند، به دلیل بمبارانهای ارتش رژیم صهیونیستی جان خود را از دست دادند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین دو هفته پیش، ساختمان مرکز رسانهای رادیو الرساله در ضاحیه جنوبی بیروت را بمباران کرد.
قوانین بین المللی درباره ترور اصحاب رسانه چه می گوید
هدف قراردادن خبرنگاران و فعالان رسانه ای از سوی رژیم صهیونیستی نگرانی های جدی را درباره امنیت جان آنها در مناطق جنگی به وجود آورده است و بسیاری از سازمانهای بین المللی، حقوق بشری و رسانهای خواستار انجام تحقیقات مستقل و شفاف در مورد اقدامات رژیم اسرائیل علیه خبرنگاران و رسانهها شدهاند، زیرا هدف قرار دادن این افراد در جریان جنگها بر خلاف قوانین بینالمللی است و بر اساس کنوانسیونهای ژنو و پروتکلهای الحاقی آن، خبرنگاران غیرنظامی محسوب میشوند و باید از حمایتهای لازم برخوردار باشند.
به موجب کنوانسیونهای ژنو مورخ ۱۲ آگوست ۱۹۴۹ و پروتکل یک الحاقی آنها، خبرنگاران و اصحاب رسانه در زمان جنگ و ماموریتهای حرفهای خطرناک باید همانند یک غیرنظامی از حفاظت و حمایت لازم برخوردار باشند.
همچنین طبق مفاهیم حقوق بینالمللی بشردوستانه ناظر برحمایت از افراد در درگیریهای مسلحانه، خبرنگاران و روزنامه نگارانی که در مناطق درگیری مسلحانه به ماموریتهای حرفهای خطرناک اشتغال دارند، باید بهعنوان «غیر نظامی» قلمداد شوند و تحت این عنوان بهموجب کنوانسیونها و پروتکل حاضر از حمایت برخوردار باشند.
در همین ارتباط، ماده ۳۴ قانون حقوق بین المللی بشردوستانه تاکید می کند: روزنامه نگاران غیرنظامی که برای انجام وظایف حرفه ای در مناطق درگیری مسلحانه کار می کنند، تا زمانی که نقش مستقیمی در خصومت ها نداشته باشند، باید مورد احترام و محافظت قرار گیرند.
کنوانسیون چهارم ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ حمایت از خبرنگاران را به عنوان افراد غیرنظامی و حمایت از آنها را در هنگام درگیری مسلحانه تضمین می کند که در مفاد ۷۹ و ۵۲ اولین پروتکل الحاقی سال ۱۹۷۷ این امر تصریح شده است.
موارد نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه و قانون کیفری بین المللی علیه خبرنگارانی که می توان آنها را با لباس هایی که در میدان می پوشند (جلیقه محافظ خبرنگاران) شناسایی کرد - طبق مفاد ۷ و ۸ اساسنامه رم (اساسنامه دادگاه کیفری بین المللی) - جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت به شمار می رود.
علاوه بر این کنوانسیون های بین المللی، شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه شماره ۱۷۳۸ در سال ۲۰۰۳ به اتفاق آرا در حمایت از خبرنگاران در زمان درگیری های مسلحانه مشارکت کرده است که بر موارد زیر تاکید می کند:
- محکومیت حملات عمدی علیه خبرنگاران، اصحاب رسانه ها و افراد مرتبط با آنها در شرایط درگیری مسلحانه،
- ضرورت در نظر گرفتن خبرنگاران به عنوان غیرنظامیانی که باید مورد احترام و حمایت قرار گیرند، مشروط بر اینکه آنها اقدامی انجام ندهند که به وضعیت آنها به عنوان غیرنظامی لطمه وارد کند.
- تجهیزات و تاسیسات رسانهای، ساختاری غیرنظامی هستند و نباید هدف هرگونه حمله یا اقدام تلافیجویانه قرار گیرند.
- از همه طرفهای درگیری مسلحانه خواسته می شود که به طور کامل به تعهدات مربوط به آنها تحت قوانین بینالمللی مربوط به حفاظت از غیرنظامیان در درگیریهای مسلحانه، از جمله خبرنگاران، کارمندان رسانه ای و افراد مرتبط با آنها پایبند باشند و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه علیه غیرنظامیان، از جمله خبرنگاران به کار گیرند.
شهادت محمد عفیف؛ سند شکست رسانه ای رژیم صهیونیستی
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای که در پی هدف قرار دادن محمد عفیف در ساختمان حزب بعث لبنان منتشر کرد، افزود: محمد عفیف، مسئول رسانهای حزبالله، به دلیل فعالیتهای تبلیغاتی و رسانهای علیه اسرائیل هدف قرار گرفت.
آنچه از این بیانیه استنباط میشود، این است که رژیم صهیونیستی پس از شکست از رزمندگان مقاومت در دو جبهه غزه و لبنان در سایه تنویر افکار عمومی جهان نسبت به جنایات این رژیم توسط رسانههای حامی مردم فلسطین و مقاومت، در میدان رسانهای نیز شکست خورده و نتوانسته است بر جنایات خود سرپوش گذاشته و جلوی انعکاس موفقیت های محور مقاومت را بگیرد.
سلاح قلم محمد عنیف بر زمین نمیماند
گرچه رژیم صهیونیستی ترورهای ناجوانمردانه خود را به میدان رسانه کشانده و از این طریق همچنان در تلاش برای خاموش کردن صدای مقاومت است، اما همانگونه که حزب الله لبنان در بیانیه خود به مناسبت شهادت محمد عنیف به آن اشاره کرده است، صدای این شهید برای حمایت از مظلومان غزه و لبنان و افشای جنایات این رژیم خاموش نمیشود و سلاح قلم او برای مبارزه با رژیم اشغالگر بر زمین نمیماند.
شهید محمد عفیف نمونهای از وفاداری، حامی قوی و حافظ صدای مقاومت بود و فعالیت رسانه ای، سیاسی و جهادی حزب الله را نهادینه کرد. وی با شجاعت زیاد و با جمله معروفش که میگفت «بمباران ما را نمیترساند، پس تهدید صهیونیستها چگونه میتواند ما را بترسانند؟» از تهدید به مرگ نترسید.
این شهید با شهامت همیشگیاش بر حضور پررنگ رسانهها برای مقابله با ماشین رسانهای دشمن صهیونیستی و رساندن صدا و مواضع مقاومت و اطلاعرسانی صحیح و به موقع درباره نبرد جاری بین محور مقاومت و رژیم اسرائیل اصرار داشت.
شهید عفیف با قلم درخشان و مواضع شجاعانهاش واژگان شُکوه و پیروزی مقاومت را مینوشت و وحشت را بر جان دشمن میانداخت و با تار صدایش، موسیقی مرگ را برای خانه عنکبوتی رژیم اسرائیل مینواخت.
تفنگ سخنانش دشمن کُش و صدایش، شمشیری برای انتقال آنچه که کربلاییها در میدان نبرد انجام میدادند، بود. او واقعاً شیر رسانهها بود و در گوش دشمن و در دل آنها فریاد زد و گفت که «مقاومت یک ملت است و ملت نمیمیرد».