تهران-ایرنا- آمریکایی‌های عرب‌تبار که به ادله‌های مختلفی از جمله انتقاد از عملکرد دولت جو بایدن و اعتراض به وضع موجود، در انتخابات آبان مجبور به رای‌دادن به «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواهان شدند، اکنون همچنان نگران افراد جنگ‌طلب و حامی رژیم صهیونیستی هستند که وی برای کابینه جدیدش معرفی کرده‌است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: رئیس جمهوری منتخب آمریکا، درست یک هفته بعد از دستیابی به اکثریت آرای شهرهایی با اکثریت جمعیت عرب تبار، پست های کلیدی دولتش را با حامیان پروپاقرص (رژیم) اسرائیل پر کرد که از جمله آنها سفیر آمریکا است که مدعیست «چیزی به نام فلسطینی ها وجود ندارد».

گزینه های انتخابی ترامپ با واکنش های ضد و نقیضی از سوی آمریکایی ها عرب تبار و مسلمانان در ایالت میشگان مواجه شده است. این ایالت به همراه شش ایالت دیگر به اصطلاح سرنوشت ساز و محل نبرد در انتخابات آمریکا، به ترامپ رای دادند. برخی با اشاره به حمایت سنتی ترامپ از (رژیم) اسرائیل عنوان می کنند که رای به او، در مقابل کامالا هریس معاون بایدن و نامزد دموکرات ها ضرورتا به معنای تایید این نامزد جمهوریخواهان نبوده است.

برخی دیگر که علنا از ترامپ حمایت کرده اند هنوز خوشبین هستند که او تصمیم گیرنده نهایی در بحث های سیاسی است و به وعده خود درباره پایان دادن به درگیری ها در خاورمیانه عمل خواهد کرد.

آلبرت عباس آمریکایی عرب تباری که ترامپ در روزهای اخر کارزارهای انتخاباتی اش به رستوران برادر او سر زد و او در این دیدار کنار ترامپ ایستاده بود و از او حمایت می کرد گفت: هنوز زود است درباره ترامپ قضاوت کنیم. همه ما باید نفسی تازه کنیم و به او اجازه دهیم آنچه را که لازم است برای دستیابی به این صلح انجام دهد.

این آمریکایی عرب تبار با اشاره به عملکرد دولت بایدن در جنگ غزه و حمله به لبنان افزود: به گزینه دیگری که به غیر از این وجود داشت، فکر کنید.

ترامپ درباره برقراری صلح در خاورمیانه وعده هایی را داده اما از بیان جزییات آن خودداری کرده است. تیم انتقالی او تاکنون در این باره اظهارنظری نکرده اند.

حامیان ترامپ در جریان کارزارهای انتخاباتی اش بیشتر بر انتقاد از هریس تمرکز داشتند و برنامه های نامزد جمهوریخواه را تشریح نکردند. درگیری هایی که به کشته شدن هزاران نفر در غزه و لبنان منجر شده است خشم بسیاری از جوامع عرب زبان و مسلمان را درباره حمایت دولت بایدن و هریس از (رژیم) اسرائیل برانگیخته است.

امین هاشمی آمریکایی پاکستانی تباری که در ایالت میشگان به ترامپ رای داد از او خواسته به وعده هایش برای برقراری صلح متعهد باشد. وی گفت: ناامید هستم اما تعجب نمی کنم.

این آمریکایی پاکستانی تبار همچنین انتظار دارد ترامپ به وعده هایش در رابطه با جوامع عرب زبان ساکن در ایالت میشگان عمل کند.

«تیم رویایی» ترامپ از نگاه محافظه کاران حامی رژیم اسرائیل

آشوشیتدپرس نوشت: جامعه آمریکایی های عرب تبار به ویژه نگران انتخاب مایک هاکبی فرماندار آرکانزاس به عنوان سفیر ترامپ در اسرائیل هستند. هاکبی پیوسته با ایده تشکیل کشور فلسطین دراراضی اشغالی مخالفت کرده و قویا از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل حمایت می کند.

هر چند که معرفی هاکبی بیشترین نگرانی را در بین عرب تبارهای آمریکایی برانگیخته است، گزینه های دیگر ترامپ برای کابینه جدید نیز قویا در حمایت از رژیم اسرائیل سخن گفته اند.

مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه از ایالت فلوریدا که برای پست وزارت خارجه آمریکا معرفی شده است، با آتش بس مخالفت کرده و مدعیست که از تل آویو می خواهد «هر عنصری ازحماس را که بدست آورد، نابود کند». وی همچنین از مخالفان برگزاری تظاهرات های اعتراضی در محیط های دانشگاهی و تامین مالی نهادهایی است که بر امدادرسانی در غزه نظارت دارند.

ائتلاف یهودیان جمهوریخواه که در حمایت از ترامپ در میشگان سازمان دهی شد، علنا از بسیاری از گزینه ای انتخابی ترامپ در کابینه حمایت کرده است. سام مارکستین مدیر سیاسی این گروه تیم ترامپ را «تیم رویایی حامی اسرائیل» توصیف کرده و ترامپ را به دلیل سابقه ای در حمایت از اسرائیل تحسین کرده است.

آسوشیتدپرس نوشت: یکی از دلایلی که رای دهندگان آمریکایی عرب تبار از ترامپ حمایت کردند باور این مسئله بود که برخی از حامیان اصلی او که در تشویق جوامع عرب زبان برای مشارکت در انتخابات و رای به ترامپ نقش داشتند، در دولت آینده پستی کلیدی خواهند داشت.

آسوشیتد پرس اشاره کرد از جمله کسانی که در جلب حمایت از ترامپ نقش داشتند اما پستی در دولت او نگرفتند مسد بولوس (Massad Boulos) تاجر لبنانی و پدر همسر «تیفانی» دختر ترامپ است که تلاش های زیادی را برای تشویق جامعه آمریکایی های عرب تبار برای مشارکت انجام داد و دهه ها نشست را در سراسر میشگان و مناطق دارای جمیت بزرگ عرب زبان برگزار کرد. در برخی از جلسات ریچارد گرنل، سرپرست سابق اداره اطلاعات ملی نیز حضور داشت که مورد توجه کسانی بود که با او ملاقات کردند.

اما هیچ یک از آنها برای کسب کرسی های کلیدی در دولت آینده آمریکا معرفی نشدند هر چند که گرنل قبل از انتخاب روبیو به عنوان نامزد وزارت خارجه مدنظر بود.