به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خمین، «محمد جواد مظاهری» افزود: اصلاح و احیای ۵۵۰ هکتار از مراتع این شهرستان از ۱۵ مهرماه در دستور کار این اداره قرار دارد.
وی ادامه داد تاکنون ۴۰۰ هکتار از سطح مراتع گل زرد، پشت کوه و آشمسیان با بذرگونه گیاهی آگروپایرون النگاتوم در راستای اصلاح پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک با مشارکت مرتعداران کپهکاری شده و تا ۳۰ آذرماه نیز ادامه دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خمین اظهار کرد: از بین روشهای تجدید حیات مصنوعی پوشش گیاهی مراتع، کپهکاری بومی و تنها روشی است که با استفاده از نیروی کارگر انجام میشود.
مظاهری گفت: در روش بومی به ماشین آلات نیاز نیست و کپهکاری با بذور گونههای گیاهی بومی و سازگار با شرایط اقلیمی و محیطی منطقه، انجام میشود.
وی، با بیان اینکه در هر هکتار یک کیلوگرم بذر النگاتوم کاشته میشود، افزود: آموزشهای لازم در زمینه نحوه صحیح چاله کنی، میزان بذور مورد استفاده در هر چاله و نکات کاربردی و فنی پیش از اجرای پروژه توسط کارشناسان مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان برای مجریان و بهرهبرداران ارایه شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خمین توضیح داد: کپهکاری یکی از روشهای تقویت پوشش گیاهی و مدیریت در مراتع است، مراتع کوهستانی به علت فشار چرای دام در دراز مدت از نظر کمی و کیفی تحلیل رفته و گیاهان خوش خوراک آن با گونههای نامرغوب جایگزین میشود.
وی تثبیت خاک، کاهش فرسایش، افزایش ذخیره آب سفرههای زیرزمینی و تقویت ظرفیت مراتع، افزایش تولید علوفه و بهبود وضعیت معیشت بهرهبرداران محلی را از جمله اهداف کپهکاری عنوان کرد و گفت: پوشش گیاهی مراتع به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، تولید گیاهان دارویی، صنعتی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زیست محیطی دیگر دارای اهمیت زیادی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خمین گفت: برای موفقیت اجرای این طرح، مناطق کپهکاری شده تا زمان استقرار کامل گیاهان، به مدت ۲ سال توسط مجریان و بهره برداران قُرق و محافظت میشود.
خمین در جنوب استان مرکزی است و ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارد.