به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تاس، پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان که برای شرکت در نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا عازم بروکسل است، بدون اشاره مستقیم به اخبار منتشر شده مبنی بر صدور مجوز برای حمله به عمق خاک روسیه، در شبکه اجتماعی فیسبوک خود نوشت که به نظر می رسد حامیان اروپایی و آمریکایی جنگ اوکراین که به استیصال و ناامیدی رسیده اند، از گسترش این جنگ در مقیاس جهانی که بدترین اتفاق است، ابایی ندارند.
وی افزود که این تصمیمات تحت تاثیر پیروزی احزاب راست در انتخابات تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین پیروزی دونالد ترامپ انتخابات آمریکا است، چرا که او به دنبال حل و فصل مناقشه اوکراین است.
رئیس دستگاه دیپلماسی مجارستان تاکید کرد که سیاستمداران طرفدار جنگ که از قدرت برکنار شدهاند، تمایلی ندارند که خواست و اراده مردم را چه در واشنگتن و چه در بروکسل به رسمیت بشناسند.
سیجارتو تصریح کرد که این موضوع این نه تنها دموکراتیک نیست، بلکه بسیار نیز خطرناک است.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
گزارش ها حاکی از آن است که کییف طی ماه های گذشته بارها از کشورهای غربی درخواست موشکهای دوربرد و صدور مجوز برای حمله به عمق خاک روسیه را داشته است.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین این امر را شرط «طرح پیروزی» خود خواند و آن را در پایتخت های کشورهای اروپایی و واشنگتن مطرح کرد.
روز گذشته، نیویورک تایمز به نقل از مقامات آگاه آمریکایی گزارش داده بود که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، استفاده ارتش اوکراین از موشک های اتکمز ساخت آمریکا را برای حمله به عمق خاک روسیه، تقویت مواضع نظامی کی یف در این مناقشه و افزایش کنترل نیروهای اوکراینی بر منطقه کورسک روسیه را تایید و همه محدودیت ها در این زمینه را نیز لغو کرد.
روزنامه فرانسوی فیگارو نیز در گزارشی نوشت: به دنبال صدور مجوز استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد آمریکایی برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه از سوی جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده، پاریس و لندن هم مجوز استفاده کییف از سلاحهای دوربرد اهدایی از سوی فرانسه و انگلیس را صادر کردند.
کاخ سفید، لندن و پاریس هنوز در این ارتباط واکنشی نشان نداده اند.