تهران- ایرنا- رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران هشدار داد که در صورت ادامه عدم امکان ثبت سفارش و واردات فویل‌های ۷ میکرون، در نیمه دوم سال با افزایش تقاضا و تورم شدید در قیمت این بسته‌بندی‌ها مواجه خواهیم شد.

بابک عابدین در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب ایرنا، با اشاره به جلسه کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، با معاون قوانین و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران، توضیح داد: در این جلسه موضوعاتی همچون مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات، رفع تعهد ارزی، شرایط ارزیابی و تعیین رایزنان اقتصادی ایران، قوانین دست‌وپاگیر حوزه صادرات، و سقف صادرات و واردات مورد بررسی قرار گرفت.

تولید داخلی فویل‌های ۷ میکرون از لحاظ کمیت پاسخگوی تقاضای مصرف‌کنندگان نیست و از نظر کیفی نیز مشکلات ساختاری و فنی دارد

رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران به طرح مشکلات چاپخانه‌ها و واحدهای تولیدی مصرف‌کننده فویل‌های آلومینیومی با ضخامت‌های کم، به‌ویژه ۷ میکرون، پرداخت و گفت: تغییر گروه کالایی این فویل‌ها از ۲۳ به ۲۶ و عدم امکان ثبت سفارش جدید، واحدهای چاپ و بسته‌بندی را با چالش جدی در تامین نیاز سفارش‌دهندگان مواجه کرده است.

رئیس کمیته نمایشگاهی، برندینگ، و چاپ و بسته‌بندی اتاق بازرگانی، در توضیح این مساله افزود: تولید داخلی فویل‌های ۷ میکرون از لحاظ کمیت پاسخگوی تقاضای مصرف‌کنندگان نیست و از نظر کیفی نیز مشکلات ساختاری و فنی مانند وجود پین‌هول، چرب بودن، شکنندگی، عدم چاپ‌پذیری، ناپایداری ضخامت رول، چروک، ضایعات بیش از حد و آلاینده‌های فلزی، باعث ایجاد مشکلات جدی در محیط کسب‌وکار چاپخانه‌ها و واحدهای تولیدی مصرف‌کننده شده است.

بابک عابدین - رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران

فویل‌هایی که به شکل مستقیم با سلامت مردم در ارتباط هستند

عابدین با اشاره به اینکه فویل‌های آلومینیومی با ضخامت ۷ میکرون در تولید بسته‌بندی‌های اسپتیک چندلایه (مانند بسته‌بندی شیر، آبمیوه و لبنیات)، محصولات دارویی، غذایی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، ادامه داد: این فویل‌ها به شکل مستقیم با سلامت مردم و مصرف‌کنندگان در ارتباط هستند. با این حال، فویل‌های تولید داخل فاقد پروانه‌های بهداشتی هستند، و این امر امکان دریافت کد IRC از سازمان غذا و دارو(مخفف Iran registration code یعنی «کد استعلام ایران» به عنوان یک شماره شناسه ۱۶ رقمی مشترک برای محصولات دارویی، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و مکمل های غذایی است که توسط سازمان تجهیزات پزشکی یا سازمان غذا دارو جهت استعلام اصالت کالا در ایران صادر می شود) را برای واحدهای مصرف‌کننده غیرممکن کرده است.

اجبار به استفاده از فویل‌های بی‌کیفیت، سلامت محصولات مصرفی را به خطر می‌اندازد

این عضو کمیسیون صادرات هشدار داد: در صورت ادامه عدم امکان ثبت سفارش و واردات فویل‌های ۷ میکرون، در نیمه دوم سال با افزایش تقاضا و تورم شدید در قیمت این بسته‌بندی‌ها مواجه خواهیم شد.

وی افزود: همچنین، اجبار به استفاده از فویل‌های بی‌کیفیت تولید داخل، سلامت محصولات مصرفی را به خطر می‌اندازد و صادرات این محصولات را با چالش جدی روبه‌رو کرده و حتی خطر برگشت کالاهای صادراتی را به همراه خواهد داشت.

عابدین همچنین خواستار رفع فوری چالش ثبت سفارش فویل‌های آلومینیومی با کد تعرفه ۷۵۰۷۱۱۰ شد.